Oricât de naturală este transpirația, ca o reacție naturală de răcire a corpului, este bine să ai în vedere următoarele:
■ evită alimentele condimentate și picante (piperul, ardeiul iute, ceapa și usturoiul crude, dar și ghimbirul sunt passé)
■ legumele crucifere - varză albă, roșie, de Bruxelles, conopidă, broccoli - conțin compuși de sulf, care intensifică mirosul transpirației
■ evită băuturile alcoolice și cofeina (deshidratează și, astfel, intensifică transpirația)
■ nu consuma mâncăruri și băuturi prea fierbinți sau prea reci (transpiri după ambele - corpul își reglează temperatura)
■ bea mai multe lichide, consumă fructe şi legume cu un conținut ridicat de apă
■ încearcă salvia sau roinița (reduc transpirația) și alimente cu clorofilă (chlorella, orz verde)
Toate aceste măsuri reduc transpirația. Și mai departe? Ori faci injecții cu Botox pentru oprirea transpirației, ori îți procuri cel mai bun deodorant. Sau cel mai bun antiperspirant. Care-i mai bun? Sau e vorba de unul și același lucru?
Care este diferența dintre deodorant și antiperspirant?
Antiperspirante ...sunt pur şi simplu concepute pentru a reduce transpirația. Există atâtea tipuri, încât ai de unde alege. Gelul se întinde bine, cele cu rolă sunt cele mai populare (numărul unu este de câțiva ani buni Vichy împotriva transpirației excesive). Găsești însă și antiperspirante cremoase, solide sau sub formă de spray (partenerul va aprecia Biotherm Homme).
P.S.: Ai grijă ?i cum te îmbraci. Materialele artificiale, care nu lasă pielea să respire, sunt de evitat. Bumbacul sau pânza de in sunt plăcute, dar pata de transpira?ie se observă imediat (po?i purta numai negru sau alb, unde petele nu sunt atât de vizibile). Cel mai apreciat material s-a dovedit a fi bambusul. Dacă încă nu-l cuno?ti, acum ai ocazia - încearcă-l!