Treci la conținutul principal

Ridicați îngrijirea unghiilor la un nivel nou

22 martie 2022Notino
Este foarte fain să ascundem mâinile în mănuși, protejându-le astfel în timpul iernii. Dar nu este la fel de fain să folosim mânușile pe post de „ascunzătoare” a neglijenței privind mâinile și manichiura. La fel, unghiile neîngrijite nu pot fi camuflate nici de cel mai elegant lac. Unghiile dezvăluie totul despre mine, așa că e bine să verific, din când în când, dacă nu vor să-mi spună ceva. Cum putem avea mereu unghii ferme, cuticule netede și pielea mâinilor sănătoasă? Aceste sfaturi sunt utile oricui, și nu numai iarna!

Pentru hidratarea și nutriția unghiilor

Lipsa uneia sau a celeilalte este vizibilă imediat. De aceea, le ofer unghiilor pe amândouă, nu doar din interior, ci și din exterior! Am găsit niște uleiuri pentru unghii și cuticule cu o compoziție uimitoare și încerc să le ofer unghiilor un masaj scurt în fiecare zi. 

Pentru îngrijirea unghiilor și a cuticulelor, încercați uleiul pentru unghii, Color Therapy Nail & Cuticle Oil, cu ulei de argan. Pentru o nutriție minunată a unghiilor, puteți apela și la uleiul de caise și de jojoba, din compoziția uleiului Essie Apricot Nail & Cuticle Oil

Dacă doriți un stimulator de creștere a unghiilor, încercați tratamentul Growth, de la Sally Hansen. Datorită compoziției cu proteine ​​din soia, colagen, cheratină și alte vitamine, veți avea în curând „gheare“ ca din videoclipurile de pe Instagram. Doar că nu vor fi artificiale, ci chiar ale dvs.! 

Și ultima sugestie – pentru cea mai bună nutriție pentru unghii și cel mai bun raport calitate/preț, alegeți Gabriella Salvete Nail Care Nail & Cuticle Caring Oil

Produse

Tăierea și pilirea 

Poate vă întrebați ce ar fi de făcut în privința tăierii unghiilor. Eu, una, nu vreau să-mi rup unghiile sau să-mi tai degetele, de aceea urmez o regulă simplă. Tai unghiile mereu drept, apoi le pilesc și le rotunjesc marginile. Dacă aș încerca să-mi tai unghiile în oricare altă formă, ar trebui să intru inutil cu foarfeca în pielea din jurul unghiilor. 

Iar regula de bază? Foarfecele de manichiură nu are voie nici să treacă pe lângă cuticule! Este suficientă ustensila din lemn sau din metal pentru împingerea cuticulei. Acest principiu s-a dovedit a fi mai mult decât util. 

SFAT: Pentru o manichiură perfectă, nu sunt suficiente foarfecele și pila, ci și setul NOBEA Nail Care Vitamin Glow. După modelarea unghiilor, aplicați un strat de lac întăritor, pentru nutriție și fermitate, iar apoi un top coat transparent, pentru hidratare. Chiar și ceva atât de comun ca lacul transparent poate fi un mod excelent de a vă întări unghiile! 

 

Protejați-vă unghiile împotriva factorilor de mediu

Dacă tot îmi îngrijesc atât unghiile, cu nutriție și cu uleiuri, n-aș vrea ca toată munca să fie în zadar. De aceea am mereu la mine o protecție adecvată, cum ar fi crema regeneratoare pentru mâini și unghii, Hand and Nail Treatment Cream. O folosesc ori de câte ori îmi simt pielea mâinilor tensionată. 

SFAT: Folosiți mănuși la treburile casnice! Înainte mă consideram o prințesă mult prea mare și credeam că mă descurc și fără ele. Dar, de ce nu? Mănușile mă protejează de abraziuni și de substanțele agresive din produsele de curățare. Nu este nicio fabulație, ci o altă modalitate de a vă îngriji unghiile. 

Supravegheați-vă unghiile

Există, categoric, o legătură între unghii și starea de sănătate, de aceea merită să observați când se întâmplă ceva mai neobișnuit. Uneori, unghiile se pot decolora sau își pot schimba forma, de aceea controlul ocazional al sănătății unghiilor face parte din îngrijirea acestora.

Unghiile franjurate și casante

Unghiile care se franjurează și se rup vă dau de veste că le lipsește ceva. Soluția? Tot ceea ce am discutat deja! Pentru a fi puternice și rezistente, necesită îngrijire, o nutriție adecvată și multe vitamine. Abia după ce le oferiți toate acestea, încep să vă răsplătească. 

Unghiile îngălbenite

Cea mai frecventă explicație este și cea mai simplă – aceasta este culoarea unghiilor vopsite frecvent cu oje colorate, fără un strat de bază transparent. Unghiile îngălbenite sunt adesea apanajul fumătorilor și, în cazuri extreme, pot semnaliza probleme de sănătate, precum icterul datorită hepatitei. Depinde de dvs. să evaluați situația și, eventual, să consultați un medic. 

Petele albe

Din nou, adesea este vorba de o banalitate, de leziuni minore ale unghiilor, care, cu timpul, dispar. Aceste pete îmi apar uneori după o manichiură foarte agresivă. Totuși, petele pot indica și lipsa anumitor substanțe din organism, precum zincul sau fierul. Dacă deficiența vitaminică se confirmă, o puteți rezolva prin îmbunătățirea dietei și prin suplimentarea acesteia. 

Striațiile la suprafața unghiilor

Striațiile de la suprafața unghiilor pot semnala uneori o acumulare excesivă de toxine. Sunt mai frecvente la fumători, de exemplu, dar pot fi cauzate și de diverse produse de curățare casnice. P.S. Merită să-mi urmați sfatul privind purtarea mănușilor de cauciuc! 

După cum vedeți, îngrijirea mâinilor și a unghiilor nu este mare filozofie, iar rezultatul merită toate eforturile! Credeți-mă, cei din jur vor observa diferența. 

Citiți mai mult