Treci la conținutul principal

Parfumuri de nișă: Care sunt cele mai bune?

22 aprilie 2022Notino
Ce părere aveți despre parfumurile de nișă? Le cunoașteți suficient de bine pentru a vă forma o părere despre ele? Pentru mine, parfumurile de nișă sunt ceva pentru care a fost nevoie să mă maturizez. Pur și simplu să acumulez ceva experiență, ca să le pot aprecia îndeajuns acum. Deja am propriile mele preferințe, iar pe acestea aș vrea să le împărtășesc cu voi! De ce le-am ales tocmai pe acestea și ce le face speciale? Vă voi dezvălui cu plăcere.

Ce face ca parfumurile de nișă să fie diferite de celelalte?

Parfumurile de nișă reprezintă unicitatea, la propriu. Traducerea liberă a cuvântului nișă reprezintă pur și simplu ceva deosebit, extraordinar. Și consider că este exact ceea ce aștept de la orice parfum pe care l-aș alege. 

Pentru producerea parfumurilor de nișă se folosesc doar cele mai bune substanțe naturale – de multe ori, acestea nu sunt ușor de găsit și, prin urmare, nu se regăsesc cu ușurință în parfumurile obișnuite. Deseori, acestea sunt create în afaceri de familie cu o tradiție îndelungată în domeniul parfumeriei. Meseria este transmisă din generație în generație, astfel încât se poate cunoaște exact care "nas" a creat parfumul.

Și care este cireașa de pe tort? Marea majoritate a parfumurilor care se încadrează în categoria de nișă sunt unisex! Pur și simplu nu se împart în parfumuri de bărbați și de femei, iar eu astfel pot să aleg din și mai multe parfumuri. 

Produse

Parfumurile mele preferate de nișă

Acum vine partea cea mai bună. Știu că alegerea unui parfum de nișă este un proces îndelungat și s-ar putea să nu ajung la gustul dvs. Dar chiar și așa, cred că aceste parfumuri merită cu siguranță atenția dvs.

Este important să fim conștienți de faptul că parfumurile de nișă nu sunt "doar" parfumuri. Majoritatea au o poveste unică, datorită căreia a fost creat parfumul, sau o emoție specifică pe care trebuie să o evoce. Prin urmare, nu este vorba doar de un alt accesoriu fashion sau beauty, ci de atitudinea cu care alegeți un anumit parfum! 

Marile romane 

Dacă vă place literatura sau pur și simplu poveștile interesante, dramatice... Sau orice fel de povești, veți alege cu siguranță parfumurile NOVELLISTA. Fiecare parfum al acestui brand este inspirat de o operă literară mai mult sau mai puțin cunoscută. Parfumul ar trebui să evoce emoții similare cu cele pe care le-ați trăi citind sau chiar trăind o anumită poveste. 

Parfumul NOVELLISTA Rouge Privé a fost inspirat de romanul sumbru Roxana al scriitorului Daniel Defoe. Ca și în roman, una dintre temele principale este seducția și da, acest parfum vă va seduce instantaneu –⁠ prin trandafir de Damasc, bujor și benzoin, care este un tip de rășină. Și, deși ar trebui să fie unisex, având în vedere povestea sa, l-aș recomanda mai degrabă femeilor. 

Parfumul NOVELLISTA Vanilla Club este inspirat din romanul Las Impuras al scriitorului cubanez Miguel del Carrión. Povestea vă transpune pe cele mai diverse străzi din Havana și exact de asta este capabil acest parfum! Datorită combinației de tutun, vanilie, cuișoare și cacao, veți savura un moment de plăcere în inima capitalei cubaneze. 

Zile obișnuit de neobișnuite 

Ce trebuie să descopere fiecare iubitor de parfumuri de nișă? Gama REPLICA a brandului Maison Margiela, menită să vă amintească de cele mai diferite momente ale zilei. Puteți alege în consecință, la ce oră din zi sau din noapte vă simțiți cel mai bine. 

Maison Margiela REPLICA When the Rain Stops mă transpune exact în acel moment în care se oprește ploaia, iar pe cer începe să strălucească din nou soarele. Îmi plac astfel de zile, mai ales vara! Deși ador mirosul de asfalt și de iarbă după ploaie, acum prefer o combinație de piper roz, iasomie și pin. 

Dacă vă place atmosfera barurilor – acelea, în care vă bucurați de muzică bună și de cocktailuri cu cireașă în pahar gravat, nu trebuie să vă duceți prea departe. Ajunge să îi dați o șansă parfumului Maison Margiela REPLICA Jazz Club. Datorită amestecului de lămâie siciliană, rom și tutun, puteți ajunge oricând doriți la cea mai cool party din oraș.  

Pentru toți călătorii pasionați 

Vă place să evadați din realitatea vieții de zi cu zi, să călătoriți și să vă bucurați de atmosfera altor locuri? Eu trăiesc asta la propriu. Tocmai de aceea, din această selecție nu trebuie să lipsească parfumurile care mă fac să vizitez locurile mele preferate, cel puțin în gând. 

Deși parfumul Atelier Cologne Clémentine California vă poate transpune pe coasta de vest însorită a SUA, să nu vă limitați la acest lucru. Imaginați-vă orice țară în care vă simțiți bine și free! Acest parfum de origine franceză este plăcut citric și răcoritor în zilele fierbinți de vară. 

Brandul Atelier Cologne are la bază o combinație de uleiuri esențiale foarte concentrate – ceea ce îmi place la acest brand este că a fost preluat de doi tineri creatori, dar se bazează pe parfumuri create în secolul al XVIII-lea. Dar să nu vă așteptați la ceva de modă veche! Cu aceste parfumuri moderne, vă veți reîmprospăta amintirile celor mai frumoase momente din viață.

Parfum molecular   

Într-o vacanță leneșă pe malul mării vă va transpune ușor parfumul Escentric Molecules Escentric 05. Are o aromă caldă și lemnoasă, care vă va aminti de zilele plăcute de vară, indiferent de loc. De acest lucru se vor ocupa smochinul, busuiocul, iasomia, portocala ori ienupărul. 

Dar principala atracție a parfumurilor Escentric Molecules este compoziția lor unică, care se bazează pe o singură moleculă de aromă, Iso E Super. Fiecare dintre aceste parfumuri are un miros foarte specific, așadar, mare atenție, dacă vă place puțină extravaganță! 

Sfat: Un alt mare avantaj al așa-numitelor parfumuri moleculare este că le puteți stratifica – adică puteți combina două parfumuri. Moleculele se îmbină pe piele și creează un parfum complet nou. 

Ce spuneți despre o gospodărie de nișă? 

Și eu am fost surprinsă, dar nișa nu înseamnă neapărat doar parfum. În timp ce exploram toate parfumurile posibile, am descoperit brandul Souletto și difuzorul de aromă Souletto Primera Reed. Îmbină nucă de cocos, miere și vanilie, vă va parfuma întreaga cameră și o va îndulci puțin. Trebuie doar să introduceți bețișoarele de lemn în recipient, iar fragranța se va elibera treptat. 

Vă puteți imagina combinația de măr verde, busuioc și lavandă? Dacă sunteți la fel de curioși ca mine, trebuie să încercați lumânarea parfumată Souletto Reminiscense Scented Candle. Inundă fiecare casă cu un parfum proaspăt specific și poate crea o atmosferă complet unică! 

Produse

Citiți mai mult