Treci la conținutul principal

Parfumuri liniștitoare pentru dormitor. Cele de plante invită la somn, cele de bumbac dau siguranță

25.05.2023

Jana Potuznik

Citire timp de 3 minute

Imaginați-vă dormitorul ca pe o oază de liniște perfectă; imediat ce intrați, simțiți cum vă încetinește pulsul, respirați automat mai adânc, vă destindeți... Și imediat adormiți fără probleme. Un vis irealizabil? Nici vorbă. Adesea este suficient să aveți în dormitor parfumul potrivit!

Terapie antistres parfumată

Seară de seară, același scenariu. Trupul întins ca o strună după stresul întregii zile, creierul fiert de sarcini, unele îndeplinite, altele neterminate. Ca să nu mai vorbim de faptul că mâine o luăm de la capăt! Ședințe la muncă. Examene la școală. O grămadă de obligații acasă. În loc să se relaxeze, creierul merge din toate rotițele.

După care mergeți la culcare și... degeaba. Avem atâta nevoie de odihnă! Dar, cu cât este stresul mai intens, cu atât adormim mai greu. Parfumurile liniștitoare v-ar putea ajuta. Care sunt acestea?

Relaxarea cu plante funcționează la toată lumea

Dacă puteți, bazați-vă pe puterea plantelor. Fierbeți-vă seara un ceai pentru dormit bun, din plante. Puteți alege mușețel, lavandă, roiniță, sunătoare sau un amestec pentru dormit, care mai poate conține cânepă sau mac de câmp… 

După care invitați parfumul plantelor și în dormitor. Cel mai simplu este un spray pentru perne, cu aromă de lavandă. Îl pulverizați și vă lăsați în voia aromei dulci, de levănțică. O soluție rapidă și ușor de folosit, inclusiv în călătorii. La fel ca spray-ul pentru cameră, cu efect relaxant.

Spray pentru pernă sau spray de interior?

Difuzoare cu ultrasunete pentru amestecarea unor parfumuri personalizate

N-ați încercat până acum difuzoarele cu ultrasunete? Puteți introduce diverse amestecuri parfumate, în funcție de dispoziția de moment. Iar, dacă vă gândiți cum să vă parfumați dormitorul seara, dintre uleiurile esențiale pentru dormit nu are voie să lipsească lavanda. Puterea sa de armonizare este aproape mistică! 

Lista uleiurilor potrivite mai include delicata roiniță, uleiul de maghiran este surprinzător de bun la calmarea nervilor (în plus, vă favorizează o respirație liniștită), iar, dacă nu vă puteți opri din gândit, picurați în difuzor vanilie sau styrax. 

Cumpărați pe cât posibil uleiuri esențiale pure și naturale. Au efectul scontat și știți sigur de unde provin – din natura pură.

Alegeți-vă difuzorul și uleiurile esențiale

Arome de bumbac, de rufe curate și de aer de munte

Amintiți-vă când și unde dormiți cel mai bine... Cumva la munte, în pădure, în aroma tipică de aer proaspăt? Și nu aveți impresia că noaptea și somnul sunt mai plăcute în așternuturi curate?

Așa este. Printre aromele divin liniștitoare se numără mirosul de aer proaspăt, de pădure, parfumul mării, bumbacul și rufele proaspăt spălate. Toate au efectul unor arome perfecte pentru un somn liniștit. Din fericire, le puteți aduce în dormitor folosind lumânări parfumate, spray-uri sau difuzoare cu bețișoare.

Lumânări parfumate și altele, pentru un somn liniștit

Arome sofisticate pentru somnoroși pretențioși

Dacă nu sunteți un fan al simplității și iubiți parfumurile sofisticate, cu o structură complexă și o mulțime de esențe, le puteți explora și pe acestea, până când găsiți parfumul liniștitor perfect pentru dormitorul dvs. Sau, poate, parfumul ideal pentru o atmosferă intimă...

Răsfățați-vă cu puțin rafinament în dormitor

Apropo, multe dintre aceste parfumuri liniștitoare ar putea fi excelente și pe post de cadou, nu credeți? Pentru cineva drag și apropiat…