Treci la conținutul principal

Îngrijirea părului în sezonul rece – trucuri pentru un păr frumos şi sănătos

25 noiembrie 2016Notino
Nu este un secret pentru nimeni că pe timpul verii părul are foarte mult de suferit din cauza razelor solare şi a filtrelor UV cu care acestea vin la pachet.

Cum în sezonul rece soarele nu mai străluceşte atât de puternic pe cer, ai tinde să crezi că pericolul a trecut, iar părul nu mai are nevoie de o atenţie specială din partea ta. Ei bine, te înşeli, iar acest lucru ţi-l spune un specialist în domeniu. După o vară lungă petrecută în soare, părul intră în sezonul rece sensibilizat, iar situaţia se agravează pe măsură ce temperatura scade în termometre.

Nu numai pielea, ci şi părul are de suferit din cauza frigului, dar stai liniştită, există câteva soluţii simple pentru a preveni degradarea părului pe timpul iernii sau chiar tratarea unui păr deja degradat. Primul pas pentru un păr frumos şi sănătos în sezonul rece îl constituie hrănirea acestuia. Aşadar, masca de hrănire şi uleiul pentru păr nu trebuie să lipsească din kitul tău de îngrijire a părului în noul sezon.

Înlocuieşte masca sau balsamul pe care le foloseai înainte cu o mască tratament pentru hrănire. Recomandarea mea este Wella Professionals SP Hydrate, o mască profesională, a cărei raport preţ calitate este unul excelent! SP este gama de lux a brandului Wella, iar produsele din această gamă sunt produse de top. Atâta timp cât vei aplica tratamentul corect, rezultatele nu vor întârzia să apară: aplică o cantitate potrivită pentru lungimea părului tău, doar după ce ţi-ai şamponat părul de două ori şi l-ai tamponat în prealabil cu prosopul. Lasă-l să acţioneze între 2 şi 5 minute, în funcţie de necesităţile părului tău. Timpul de acţionare este înscris pe eticheta fiecărui produs şi de obicei, produsul chiar de atâta timp are nevoie pentru a face ceea ce promite de la bun început. Nu lăsa niciodată masca tratament mai mult de 5 minute în păr, în ciuda sfaturile pe care le-ai putea găsi pe internet. Chiar dacă pe termen scurt părul tău va fi foarte mătăsos, pe termen lung acesta nu va avea decât de suferit, devenind mult mai elastic şi prin urmare, mult mai fragil.

Deşi o mască de hrănire îţi va lăsa părul fin, mai uşor de descurcat şi mai strălucitor, protejarea părului în sezonul rece presupune şi folosirea zilnică a unei picături de ulei pentru păr. În general ador produsele Kérastase, tocmai de aceea uleiul pe care îl folosesc şi îl recomand deseori clientelor mele în salon este Kérastase Elixir Ultime. Formula sa densă va netezi cuticula firului de păr şi va elimina electrizarea părului pentru întreaga zi. Pentru cele mai bune rezultate, aplică o picătură de ulei pe părul ud, înainte de a-l usca sau coafa cu uscătorul, o picătură imediat după ce te-ai coafat şi o picătură în fiecare zi, înainte de a te peria sau a ieşi în oraş.
De asemenea, protejează-ţi părul cu o căciulă sau cu o bonetă ori de câte ori îţi petreci timpul în aer liber sau cel puţin alege să-l împleteşti, în loc să-l porţi liber şi să–l expui in totalitate temperaturilor scăzute de afară.
Toate aceste trucuri ar trebui sa fie suficiente pentru a-ţi păstra părul frumos şi sănătos pe timpul iernii, dacă acesta nu a avut prea mult de suferit în sezonul trecut. Dacă totuşi părul tău este extrem de aspru şi uscat, pentru a-l aduce într-o formă maximă de sănătate îţi recomand să foloseşti şi un tratament leave-in. Indiferent dacă alegi un tratament sub formă de mască sau de spray, acesta va aduce un plus de hrănire părului tău şi cu siguranţă vei vedea diferenţa într-un timp foarte scurt! Îţi recomand călduros să testezi Joico Moisture Recovery sau L’Oreal Professionel Série Expert Absolut Repair Lipidium, dacă nu ai făcut-o deja.