Treci la conținutul principal

Farduri de ochi: Care sunt cele mai bune?

17 iunie 2022Notino
Cum alegeți fardurile de ochi? După modul în care culoarea se potrivește ochilor dvs., sau țineți cont și de alte caracteristici? Este bine să vă gândiți cum se vor comporta fardurile pe pleoapă, cum să le aplicați cel mai bine și cât timp vor rezista. Am un ghid grozav pentru dvs. despre toate tipurile de farduri.

Farduri de ochi solide

Cunoaștem cu toții acest tip de farduri de ochi. Acestea pot fi găsite în toate drogheriile și magazinele de cosmetice și sunt cel mai adesea presate sub formă solidă în palete. Consider că o astfel de paletă cu farduri de ochi în culori de bază este un must-have. Vă oferă o mulțime de opțiuni: puteți folosi doar un singur fard sau puteți crea mai multe look-uri diferite, de la natural la un look mai pronunțat. 

Pentru aplicarea acestor farduri îmi place să folosesc o pensulă din peri naturali. Sunt mai aspri, fardurile se prind mai bine și pentru mine sunt mai comod de folosit pe pleoapă. 

SFAT: Doriți ca fardurile să fie cât mai intense? Folosiți o bază sub fardul de ochi, apoi nu estompați fardul pe pleoapă, ci mai degrabă tapotați. Dacă, pe de altă parte, vă place un accent subtil pe pleoape, aplicați un strat subțire de pudră translucidă peste bază – se va estompa mai bine. 

Paleta mea preferată este Bourjois Eye Catching – nu doar datorită combinației de nuanțe, dar și datorită oglinzii pivotante. Încape foarte bine într-o poșeta mai mică, așa că o am aproape tot timpul la mine.

Dacă doriți să alegeți din mai multe nuanțe, achiziționați paleta Lorac PRO care conține 18 farduri. Aici veți găsi o gamă completă de culori de bază și veți putea crea, de exemplu, umbre fumurii superbe. 

Cauți ceva mai îndrăzneț și mai colorat pentru vară? Atunci vă recomand paleta Makeup Revolution X Roxxsaurus sau fardurile mono NYX Professional Makeup Hot Singles™. Când altcândva să vă bucurați de nuanțe funky decât vara? 

Sfat: Dacă nu sunteți adepta paletelor și vă ajunge o singură nuanță de bază, este de ajuns să achiziționați, de exemplu, Clinique All About Shadow™ Single. Are o textură grozavă și se suprapune foarte bine, astfel încât, chiar și cu o singur fard, puteți crea look-uri subtile de zi și mai îndrăznețe de seară. 

Farduri de pleoape vrac 

Fardurile solide pot fi găsite nu doar în palete. Există și farduri vrac, care pot fi mate, dar în general sunt sub formă de pulbere superbă sclipitoare. Dacă încercați să le folosiți pentru a da viață machiajul de bază, veți fi ready de petrecere în câteva minute.

Farduri de ochi cremoase 

Așa-numitele farduri de ochi cremoase sunt, de exemplu, sub formă de cremă sau farduri de ochi sub formă de gel și diferă de cele solide prin consistența lor. Arată foarte bine pe pleoapă, dar nu le-aș recomanda să fie purtate toată ziua, dacă nu vă place să vă retușați make-up-ul în timpul zilei. Mai ales la temperaturi ridicate, fardurile se vor estompa mai ușor într-o linie inestetică. Deși le puteți întinde cu ușurință la loc, este o chestiune de care trebuie sa țineți cont. 

Ce ține de aplicare, încercați fie pensulă pentru farduri de ochi cu peri sintetici sau oferiți o șansă aplicării cu ajutorul degetului. Veți crea astfel un look messy dar, în același timp, sexy. 

Vă plac fardurile de ochi cu sclipici? Cu siguranță veți alege ceva dintre fardurile grozave NYX Professional Makeup Prismatic Shadows. Aceste farduri și ambalajul lor tentează să fie aplicate cu degetul pentru a crea un make-up casual de plajă.

SFAT: Dacă vă place efectul final al fardurilor sub formă de gel, încercați să creați baza cu farduri solide pentru rezistență, iar apoi aplicați fardurile de gel în centrul pleoapei mobile sau în colțul interior al ochiului. 

Produse

Farduri de ochi stick

Fardurile de ochi stick sunt o altă modalitate de a vă simplifica aplicarea fardurilor de ochi cremoase. Aplicați fardurile direct din stick și, cu ajutorul degetului, estompați-le la maximum. Recomand stick-ul și drept salvare excelentă de pus în poșetă – ambalajul său nu se deschide și nu se scurge ușor.

Farduri de ochi lichide 

Este posibil să fi confundat acest tip de farduri cu un luciu de buze. Le puteți găsi într-un tub cu aplicator, dar nu vă lăsați păcălite și concentrați-vă asupra ochilor! 

Aplicarea este foarte ușoară datorită aplicatorului. Fardurile ar trebui să se usuce rapid pe pleoapă, dar aveți grijă să nu aplicați un strat prea gros. Aceste farduri nu se numără printre cele mai durabile și, la fel ca cele sub formă de gel, se scurg mai ușor pe pleoapă sau, dacă nu sunt de cea mai bună calitate, creează pete inestetice. Pentru mine, acestea sunt perfecte, de exemplu, pentru fotografii.

Farduri de ochi rezistente la apă

La final, nu-mi pot ierta un ultim sfat, și anume fardurile waterproof. Se apropie vara și cu siguranță aveți de gând să petreceți mult timp în apă. Sau nu? Nu contează! Veți aprecia Fardurile rezistente la apă în lunile de vară, chiar și atunci când străbateți orașul toată ziua sau aveți o zi plină de întâlniri. Este cu siguranță o piesă de beauty căreia ar trebui să-i dați o șansă vara aceasta.

Deci? Ați putea spune deja care sunt cele mai bune farduri de ochi pentru dvs.? Sau mai aveți câteva de încercat?  

Produse

Citiți mai mult