Efectele si utilizarile uleiului de cocos in bucatarie si cosmetice

17 decembrie 2015Notino
Cel mai recent, uleiul de nucă de cocos și utilizarea lui câștigă tot mai multă atenție. Acesta este o un produs care folosit în cosmetice și mâncare, este apreciat pentru efectele sele antibacteriene. Uleiul este de fapt un lichid ce rezistă la temperaturi de 25°C și care primește o forma solidă la temperaturi mai scăzute. Ținut într-un mod corespunzător, uleiul poate rezista fără probleme mai mulți ani.

Uleiul de cocos pentru piele și păr

Uleiul de cocos are o aromă plăcută și nu lasă senzația de de îngrășare așa cum o face alte grăsimi saturate. Datorită numărului mare de caracteristici favorabile, acesta este folosit în cosmetice pentru prepararea cremelor, măștilor de față, balsamului de buze, machiajului, produselor de îngrijire a părului și a săpunurilor. Cosmeticele se pot bucura de aroma naturală a uleiului de cocos, ceea ce un ulei rafinat nu va oferi produselor.
Uleiul de cocos are un efect hidratant și catifelant asupra pielii mele, și trebuie să menționez că se absoarbe foarte repede. În ceea ce privește părul, uleiul de cocos ajută împotriva uscării lui, a firelor despicate și oferă strălucire. Uleiul de cocos de calitate organică a fost utilizat pe o scară largă în îngrijirea pielii de zi cu zi, dar și a părului. Produsul poate fi folosit ca o mască pentru păr și trebuie lăsat să acționeze câteva ore, sau chiar peste noapte. Poți de asemenea, să amesteci uleiul de cocos cu masca ta preferată pentru păr sau poți aplica direct pe vârfurile părului gata spălat. În acest caz ai grijă ce cantitate folosesți pentru a nu lăsa impresia unui păr gras.
Efectele benefice ale uleiului de cocos se pot observa și în îngrijirea unghiilor, este ideal pentru unghii fargile, exfoliate, pentru cuticule și ajută la creșterea sănătoasă a unghiilor.

Ulei de cocos pentru bronzat

Uleiul de cocos este de asemenea potrivit pentru utilizare ca produs după plajă. Utilizarea lui în produsele de protecție solară este o discuție controversată, deoarece este foarte dificil de estimat factorul său de protecție.

Efectele vindecătoare ale uleiului de cocos

Uleiul de cocos ?i efectele sale vindecătoare sunt legendare, acesta are proprietă?i antibacteriene ?i antimicrobiene. Ajută împotriva acneei, herpesului, inflama?iilor, diareei, ciupercilor ?i poate fi utilizat ca un deodorant pentru anumite zone ale corpului. Efectele benefice ale uleiului de cocos pot fi observate ?i în cadrul igienei dentare, unde ucide bacteriile ?i reduce formarea plăcii ?i tartrului dentar ?i înlătură apari?ia aftelor.
Aproximativ jumătate din uleiul de nucă de cocos este format din acid lauric, care se găse?te, de exemplu în laptele matern, cu care organismul a fost obi?nuit. Un avantaj semnificativ este de asemenea faptul că bacteriile benefice din organism uman sunt efecte imune antibacteriene ale acidului lauric.

Uleiul de cocos poate fi ?i o super-mâncare

De?i unii exper?i încă se îndoiesc de efectele nocive ale acizilor gra?i satura?i, cercetările moderne arată că este departe de adevăr. Uleiul de cocos este compus în principal din acizi gra?i satura?i, cu catenă medie, care nu au efecte nocive a?a cum au grăsimile animale. Fără o grăsime similară, organismul nu poate lucra. Grăsimile benefice rezistă o lungă perioadă de timp ?i, spre deosebire de zaharuri care duc la fluctua?ii severe ale glicemiei,uleiul de cocos de fapt, previne obezitatea. Uleiul de cocos este considerat de multe nutri?ioni?ti, unul dintre cele mai bune grăsimi pentru utilizare în preparate reci ?i calde. Nu arde ?i este stabil chiar ?i la 200° C, prin urmare este potrivit pentru prăjit.

Uleiul de cocos organic, virgin

Palmierii de nucă de cocos sunt crescu?ii pe planta?ii speciale ?i verificarea cultivării prin metoda organică este aproape imposibilă, cu toate acestea, palmierii nu necesită tratamente speciale sau îngră?ăminte chimice. Etichetarea uleiului de cocos ca fiind organic poate fi pusă doar datorită cutivării acestuia, nefiind specificat nimic în legatură cu calitatea ?i prelucrarea lui.
Uleiul de cocos este produs din cocos (miez) ?i diferite uleiuri ce depind de metoda de turnare ?i de prelucrare. Pentru a prepara un litru de ulei de nucă de cocos de bună calitate ar trebui să fie utilizate 20 kg de nucă de cocos.
Uleiul presat la rece din miez de nucă de cocos este denumit virgin sau crud. Ulei virgin î?i poate păstra aroma ?i gustul de nucă de cocos timp îndelungat. Uleiul de cocos virgin este folosit în calitate de produs alimentar, dar, de asemenea, ?i în fabricarea produselor cosmetice.
Ultimul tip de ulei este ulei de cocos rafinat, care este util în special pentru prăjire ?i produc?ia de săpunuri. Există ?i o produc?ie în?elătoare - nu din cauza presării la rece, ci din cauza prelucrării nucii de cocos, uscării ?i părjirii ei. Multe dintre uleiurile ieftine sunt produse în acest fel, ?i acest lucru poate fi observat prin faptul ca astfel de uleiuri sunt râncede ?i nefunc?ionale.

Pre?ul uleiului de nucă de cocos

În ceea ce prive?te exigen?a produc?iei de ulei de nucă de cocos pre?ul acestuia este semnificativ mai mare decât uleiul conven?ional de rapi?ă sau uleiul de floarea soarelui. Pre?ul mai mare, desigur, contribuie la cre?terea popularită?ii, produsele organice ?i uleiul de măsline virgin pot fi mult mai scumpe decât uleiul rafinat normal. Pre?ul nu este singurul criteriu pentru a judeca calitatea, însă asta îi face să se diferen?ieze pe producătorii de renume de cei necunoscu?i. În cosmetice este utilizat exclusiv cu grijă ulei de bună calitate ce oferă valabilitate îndelungată.

Larisa

Citiți mai mult