Treci la conținutul principal

DAILY ROUTINE: Detoxifierea și curățarea profundă a tenului

8 ianuarie 2018Notino
Goana de dinaintea Crăciunului, mâncăruri grele și petreceri obositoare...

Sfârșitul de an este solicitant, așa că nu e de mirare că simțim nevoia unei cure de detoxifiere și regenerare. Detoxifierea nu înseamnă doar consumul de sucuri de fructe și ceaiuri de plante, ci și o curățare profundă a tenului afectat de oboseala sfârșitului de an. Atenție însă, curățarea tenului, oricât de eficientă ar fi, nu este suficientă.

Un ten strălucitor de sănătos necesită, din când în când, o detoxifiere profundă și intensă. Despre ce vorbim? Despre evitarea încărcării inutile a tenului, cu substanțe sintetice. Alege mai ales cosmetice naturale, lipsite de parabeni, de silicon, de parfumuri sintetice și de conservanți.

Dacă îți dorești un ten cu adevărat purificat, sari peste machiaj, măcar pentru o zi. Tenul tău va respira ușurat. Sunt însă multe dintre noi care nu se pot lipsi de machiaj. Nu-i nimic. Alege un machiaj de la un brand bun de produse dermato-cosmetice, care nu astupă porii și nu încarcă pielea. Sau poți prefera o cremă BB sau CC, cu o textură mai lejeră. Evită însă machiajul de orice fel în timpul sportului – ar bloca eliminarea toxinelor, iar acestea ar astupa porii.

Rutina zilnică de curățare a tenului

Pasul 1: Curățarea de dimineață

Majoritatea dintre noi uităm dimineața de curățarea tenului. Praful și impuritățile se depun însă și în timpul nopții. Din fericire, dimineața este suficient să cureți tenul cu un tonic, astfel încât pielea va fi proaspătă și cu porii închiși.

Pasul 2: Multe lichide

Reamintim că un factor esențial al detoxifierii corecte este un regim suficient de hidratant. Apa spală toxinele din corp, astfel încât acestea nu mai sunt excretate prin piele. De aceea este bine să bei zilnic cel puțin doi litri de lichide.

Pasul 3: Demachiază-te

Demachierea este baza îngrijirii tenului. Laptele sau uleiul demachiant curăță cele mai mari impurități, după care poți trece la purificarea intensivă a tenului.

Pasul 4: Folosește o perie de curățare facială

Finalizează cu un tampon demachiant, înmuiat în apă tonică. Un produs care curăță perfect fața este și apa micelară, care, în plus, nu irită pielea. Pentru curățarea profundă a tenului și a porilor, recomandăm procurarea unei perii faciale. Brandurile Braun, Mary Kay sau Silk‘n au în ofertă perii excelente. Un alt produs de top este Foreo Luna.

 

Curățarea profundă a tenului, cu ajutorul unei perii speciale Foreo Luna, durează maximum 2 minute. Întinde gelul pe față, clătește peria cu apă, pornește-o în regim de vibrații și poți începe curățarea. Mai întâi, glisezi peria peste obraji, dinspre maxilar spre urechi, apoi treci la frunte, unde avansezi cu tușe delicate, dinspre centru spre margini. În final, cureți zona nasului, cu mișcări verticale, evitând cu atenție zona de sub ochi. Apoi, mai rămâne doar să clătești fața cu apă și s-o usuci cu un prosop curat.

Pasul 5: Tonifică și hidratează

Acum, când tenul este perfect curățat, îl poți împrospăta cu un tonic, hrănindu-l apoi cu o cremă de noapte și lăsându-l să se odihnească.

Detoxifierea intensivă a tenului

Completează-ți ocazional rutina zilnică, apelând la o procedură intensivă pentru detoxifierea pielii. Poți alege dintre măști detoxifiante, exfoliatoare de ten și, uneori, e bine să încerci gimnastica facială, care îmbunătățește circulația sângelui și elimină toxinele din piele.

Exfolierea tenului, cu efecte detoxifiante

Funcția principală a exfoliatorului este de a elimina celulele moarte ale pielii. Pielea va fi frumos aerisită și va absorbi mai bine substanțele nutritive din creme, din seruri și din măști faciale. Este suficient să folosești exfoliatorul o dată pe săptămână; aplicațiile mai dese ar putea dăuna tenului. Mai întâi, clătește bine fața, apoi masează preparatul, cu mișcări circulare delicate. Doar zona din jurul ochilor trebuie evitată. Apoi clătește bine exfoliatorul.

Măști faciale detoxifiante

Masca detoxifiantă este un alt mod de a obține o purificare intensă. Masca se aplică pe fața curățată și se lasă să acționeze, pe durata specificată în instrucțiuni. Măștile cu nămol, mai ales, au efecte detoxifiante cu adevărat uimitoare. Poți încerca, de exemplu, masca detoxifiantă cu minerale din Marea Moartă. Un efect excelent are și masca neagră L'Oréal Paris Pure Clay, care nu numai că absoarbe toate impuritățile din piele și din pori, ci și elimină imperfecțiunile tenului și previne inflamarea acestuia. Este ideală pentru tenul acneic.

Pielea se detoxifică natural printr-un stil de via?ă sănătos, cu mi?care în aer liber ?i exerci?ii fizice regulate. Astfel vei avea un ten absolut perfect.

Citiți mai mult