Treci la conținutul principal

Detoxificarea de primăvară, de la A la Z

18 martie 2022Notino
Ce vă imaginați că înseamnă „detoxificare de primăvară“? Curățenia întregului apartament sau, mai degrabă, o săptămână în care beți doar sucuri de fructe și de legume? Posibilitățile abundă, unele idei sunt mai bune, altele mai puțin bune. Dar un lucru este sigur: detoxificarea de primăvară este un proces complex! Bucurați-vă de purificarea corpului, a capului și a măsuței de cosmetice.

Cum începeți 

Pentru ca organismul să funcționeze corect, aveți nevoie de doar „câteva“ lucruri – lichide suficiente, aer proaspăt, hrană de calitate, somn suficient. Suntem însă cu toții oameni și mai neglijăm unele lucruri. Detoxificarea de primăvară ne dă șansa de a conștientiza nevoie corpului nostru, pentru a-i putea oferi ceea ce-i trebuie. Să începem! 

Mișcarea 

Da, faceți mișcare! Cam asta ar fi. Exercițiile fizice regulate sunt benefice nu numai pentru corp, ci și pentru minte. Ne inundăm astfel cu hormonii fericirii. Și, dacă nu ați găsit încă un sport care să vă placă, nu contează. Faceți-vă chiar acum timp pentru a-l descoperi. Încercați ceva nou. Nu se știe niciodată ce vă captivează. 

Regimul de hidratare 

Ce include un regim de hidratare? Totul. Inclusiv lichidele din legume și fructe, supa sau cafeaua. Dar – și aici este un mare DAR. Depinde de modul în care ne afectează corpul. O mulțime de lichide, cum ar fi cafeaua sau alcoolul, deshidratează corpul, de aceea trebuie să vă supravegheați și mai mult consumul de lichide și eliminarea acestora. 

Somnul 

Un somn de calitate este rezultatul mai multor factori, dar avem un sfat excelent pentru un somn mai bun. Încercați să vă stabiliți o oră de culcare și o oră de trezire pe care să le puteți respecta – chiar și acest pas mic ar putea îmbunătăți calitatea somnului. 

Alimentația variată

A oferi corpului alimente de calitate pare ceva de la sine înțeles. Adesea însă, numeroase bunătăți fără valoare nutritivă ne zâmbesc vesel de pe rafturi - și nici nu știm cum au ajuns în sacoșă. Nu vă chinuiți cu diete stricte, dar ce-ar fi să încercați să rezistați chemării junglei de chipsuri sau de ciocolățele?

Produse

Împrospătați tenul și părul!

Nu „doar“ corpul apreciază alimentația sănătoasă, regimul alimentar și somnul suficient. Tenul și părul dvs., care tânjesc și ele după o detoxificare regulată, vor fi de asemenea încântate. 

Ajutați puțin detoxificarea temeinică a tenului, cu masca detoxifiantă, L’Oréal Paris Pure Clay – datorită argilei și cărbunelui activat, aspiră impuritățile depuse în pori, fără a usca pielea. Nu vă plac măștile din argilă? Dați o șansă măștii Nuxe Bio Organic, a cărei textură de gel se transformă în ulei pe suprafața tenului. 

Aplicați pe tenul perfect curat loțiunea tonică Grown Alchemist Detox Toner. Datorită compoziției sale, completează ritualul de curățare și pregătește tenul pentru aplicarea produselor de îngrijire. 

Și părul? Ei bine, părul se poate bucura de efectele de detoxificare ale argilei și ale cărbunilor activi, sub forma măștii pentru păr, Alfaparf Milano Semi di Lino Sublime. O aplicare săptămânală a acestei măști vă eliberează coama și scalpul de toate impuritățile. 

Calmați mintea 

Uneori nu este suficient să scăpați de chipsurile din cămară sau de cosmeticele expirate. Spuneți adio și gândurilor inutile, emoțiilor negative sau oamenilor toxici din jurul dvs. 

Nu există instrucțiuni cu valabilitate universală, depinde de fiecare dintre noi ce ne decidem să înlăturăm din viața noastră. În orice caz, este necesar să începem cu noi înșine. Cum procedăm? 

  • Încercați să petreceți mai mult timp singur. Concentrați-vă asupra propriilor gânduri, în loc să vă lăsați influențat de părerile altora.
  • Reduceți la minimum timpul petrecut pe rețelele sociale - sau luați-vă chiar o pauză de câteva zile sau săptămâni.
  • Încercați meditația pentru calmarea minții – începătorii pot avea rezultate bune cu una dintre numeroasele aplicații disponibile.

Lăsați și casa să respire

La sfârșitul iernii, primele raze de primăvară încep să strălucească pe la ferestre… dezvăluind fiecare firicel de praf și toate lucrurile inutile, ascunse prin colțuri întunecate. Ce facem cu ele? Le triem! 

  • Înainte de a face curățenia clasică, hotărâți-vă ce obiecte merită sortate.
  • Scăpați imediat de tot ceea ce nu folosiți de multă vreme. Chiar dacă vă va părea rău vreo două minute, majoritatea lucrurilor își vor găsi un nou proprietar. Dăruiți-le celor din jur sau lăsați-le la un centru de colectare din apropiere.
  • Puneți la păstrare pentru iarnă toate hainele de sezon, schiurile și păturile călduroase. Găsiți-le un loc în dulap sau în dressing.
  • După ce ați scăpat de tot ceea ce nu veți folosi în următoarele luni (sau vreodată), faceți ordine în lucrurile care își au locul lor în casa dvs. Când fiecare lucrușor se află la locul său, curățenia devine mult mai simplă și mai rapidă.

De-abia acum puteți demara curățenia suprafețelor mari: puteți aspira, șterge praful și spăla geamurile. 

Sfatul nostru: Faceți curățenie pe fundalul unei muzici antrenante sau a serialului preferat - și veți vedea că merge de la sine.

Poate că totul vi se pare un maraton mare și lung, dar, la sfârșit, veți avea senzația că v-ați mutat într-un apartament nou! 

Citiți mai mult