Treci la conținutul principal

De la muncă direct la întâlnire: Cum înviorăm machiajul?

2 mai 2022Notino
Cum mă pregătesc pentru întâlnire, când nu reușesc să ajung acasă după muncă? Mi-am creat deja o rutină. Adesea nu am timp să merg acasă pentru o baie de o oră și un machiaj de seară complet nou. Dar credeți-mă, puteți crea un look minunat chiar și în condiții provizorii, sub lămpi fluorescente și mai mult, în doar 10 minute. Deci da, chiar și după o zi de muncă, îi puteți tăia respirația!

Pregătiți în avans tot ceea ce se poate 

Este clar că nu puteți face totul la birou. De aceea, mă străduiesc să nu subestimez pregătirea, pentru a finaliza apoi doar strictul necesar. Pe scurt, ce se poate bifa seara sau dimineața, înainte de muncă? 

Îngrijirea temeinică a tenului

Oferiți tenului ceva mai multă îngrijire: înainte de culcare, curățați bine fața și aplicați o mască – alegeți una cu un efect adecvat nevoilor tenului dvs.

Dacă este nevoie, modelați forma sprâncenelor cu penseta, eventual scăpați de firele de deasupra buzei de sus. Nu lăsați aceste operații pentru ziua întâlnirii, întrucât riscați să ajungeți cu pete roșii inestetice. 

Produse

O coafură simplă

Nu plănuiți nimic complicat, pentru că nu veți avea timp. Spălați-vă părul, pentru un aspect sănătos și natural. Imediat înainte de întâlnire, răsuciți părul într-un coc lejer, cu ajutorul câtorva agrafe. 

Nu doar fața, ci și corpul 

O dată pe săptămână, mă răsfăț cu o exfoliere corporală, pe care o recomand călduros! Astfel, pielea și părul dvs. nu vor fi singurele atuuri strălucitoare. Nu uitați însă că exfolierea elimină celulele moarte, pielea devenind temporar mai sensibilă. Tratați-o cu o loțiune de corp hidratantă de calitate. 

Manichiura perfectă

Rezervați-vă timp pentru manichiură în ziua anterioară; evitați astfel riscurile ojei aplicate în ultima clipă. Dacă lacul este incomplet uscat, riscați să vă ciobiți inestetic manichiura proaspătă. 

Ziua Z și înviorarea machiajului 

Acum, să începem. Trebuie să fiu acolo peste doar câteva minute, iar maratonul de întâlniri de la birou și cele câteva ore la calculator au lăsat urme. Așa că verific situația și pun mai întâi mâna pe pudră. 

Am o zonă T mai grasă, care, la sfârșitul zilei, lucește ca oglinda. Voi aplica doar un strat ușor de pudră transparentă Dermacol Invisible - și problema este rezolvată. 

SFAT: Întotdeauna am în poșetă foițele cu efect matifiant, Notino Glamour Collection Blotting Papers. Este suficient să trec o foiță ușor peste față, pentru ca orice luciu să dispară. 

Acum voi accentua discret contururile feței. Aplic puțin bronzer Clinique True Bronze Pressed Powder Bronzer pe obraji, estompându-l ușor spre marginile frunții. Puteți folosi bronzerul și pentru a îngusta optic ușor nasul sau bărbia, dar nu recomand să experimentați, dacă nu vă pricepeți la conturare. Când vă grăbiți, faceți doar ceea ce știți că vă iese bine. Acum îndulcesc ușor aspectul feței, cu iluminatorul Bobbi Brown Mini Highlighting Powder, care este super compact și foarte util în poșetă, pentru siguranță. 

Produse

Apoi vine la rând etapa mea preferată a machiajului – rujul roșu! Cu un ruj intens nu trebuie să vă preocupați de machiajul ochilor, fiindcă atrageți atenția asupra buzelor. Pe scurt, veți arăta și mai senzuală. Atenție însă ce ruj alegeți. Trebuie să reziste la mâncare, la băutură și la un sărut de noapte bună! 

Am mai multe preferate, de care nu mă pot lipsi. Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture The Slim Sheer Matte are un efect mat și o formă datorită căreia buzele vor fi rujate imediat și vor arăta absolut perfect. Pentru o consistență lichidă și ușoară, cu o paletă de nuanțe uimitoare, aleg MAC Cosmetics Powder Kiss Liquid Lipcolour. Mai am la dispoziție și rujul cremos NOBEA Colourful, intens pigmentat, dar care, datorită texturii, se șterge cel mai repede. De aceea aplic doar un strat subțire, care accentuează discret buzele. 

SUGESTIE FINALĂ: Când machiajul este gata, pulverizați pe toată fața spray-ul fixator de machiaj, MAC Cosmetics Tempting Fate Prep + Prime Fix+ (Shimmer) cu sclipici, care iluminează look-ul și menține totul pe loc! 

Citiți mai mult