Treci la conținutul principal

Cum scăpăm de porii dilatați? 10 Top Secrete

20.02.2020Notino
Citire timp de 5 minute
De pori nu scăpați niciodată, sunt o parte integrantă a pielii. Nu înseamnă însă că nu pot fi curățați și aproape invizibili! Vă oferim mai jos zece secrete eficiente, despre cum să ajutați porii să se strângă, pentru a lăsa tenul fin, neted și mat.

Porii ajută pielea să respire și să elimine sebumul și substanțele nocive. În cazul echilibrului hormonal, sebumul traversează porii fără probleme și se răspândește pe față, imperceptibil și fără urmări negative. Problemele apar atunci când glandele pielii produc prea mult sebum. Excesul se amestecă cu celulele epiteliale moarte și cu impuritățile depuse, înfundând și lărgind porii. Culoarea neagră provine de la oxidarea în contact cu aerul.

Cu cine aveți onoarea

Detestatele puncte negre sau comedoane apar cel mai des pe tenul mixt sau gras, iar eliminarea lor cere timp și răbdare. În America există termenul „porexie“ care definește stresul cauzat de porii dilatați. În Romania punctele negre nu reprezintă o preocupare intensă, dar există și persoane care-și freacă obsesiv fața, încercând să scape de comedoane.

De ce nu funcționează?

Chiar dacă aveți impresia că spălatul obișnuit ajută, simpla clătire cu apă nu rezolvă nimic. Până la urmă, tot ce obțineți este deshidratarea feței, pe care creierul o percepe ca pe un impuls pentru a produce sebum nou, reactivând cercul vicios. Există însă secrete dovedite că ajută la curățarea porilor faciali, pentru a vă putea bucura de un ten frumos.

Top 10 secrete, cum strângem porii

1. Curățenia este baza

Indiferent dacă vă fardați sau nu, curățați-vă fața dimineața și seara. Indiferent cât de bine vă demachiați, tenul se detoxifică peste noapte și, de aceea, are nevoie de îngrijire și după trezire. Pentru a rămâne proaspăt întreaga zi, oferiți-i ocazional un duș de mușețel cu niacinamid (o formă de vitamina B3), din sprayul facial de curățare Revolution Skincare Niacinamide. Aceste substanțe controlează producția de sebum, favorizând strângerea porilor.

2. Ajutoare eficiente

Uneori este suficientă doar o minusculă scuamă de piele, pentru ca porul să se astupe. De aceea, oferiți tenului gras ședințe de exfoliere regulate. Nu neapărat cu produse abrazive, uneori sunt suficiente periile faciale fine, mecanice sau electrice, care curăță în profunzime porii dilatați și ameliorează circulația sângelui. În plus, puteți aplica cu ele și produsele cosmetice pentru pori dilatați.

3. Ușor cu atingerile

Chiar dacă aveți o igienă bună, mâinile sunt pline de bacterii. Dacă vă atingeți mereu fața, crește și șansa astupării porilor.

4. Zincul ajută

Adaos cosmetic sub formă de oxid de zinc - micro-pigment de origine minerală - cu proprietăți antiseptice și de strângere a porilor. Activează mecanismele de apărare și procesele de vindecare ale tenului. Ce-ați zice să încercați, de exemplu, crema hidratantă lejeră pentru pori și contra luciului tenului Bioderma Sébium Mat Control?

5. Soluții temporare

Pentru a rezolva rapid problema porilor dilatați de pe nas sau de pe față, apelați la un plasture de curățare, cum ar fi Holika Holika Pig Nose Bleackhead. Lipiți-l și, după acționare, are trageți-l de pe piele. Va acționa și mai eficient dacă, înainte de aplicare, puneți pe față un prosop umed încălzit, al cărui abur deschide porii și îmbunătățește aderența impurităților la plasture.

6. Mascați-vă

Măștile faciale curăță suprafața tenului de grăsimea în exces, dar și de stratul de celule moarte. Recomandăm măștile gel tip coajă, pentru pori dilatați, cum ar fi Revolution Skincare Pore Refining Peel sau, din oferta asiatică, măștile negre pentru pori, cu cărbuni activi și produsele cu conținut de argilă.

7. Alegeți textura cu mare atenție

Suprafața tenului cu tendințe spre pori dilatați devine, cu timpul, mult mai rugoasă decât un ten normal. Cremele nutritive dense și grase agravează problema. Paradoxal, sunt mai eficiente emulsiile lejere, serurile cu efect de netezire pentru pori dilatați, cum ar fi Lancôme Visionnaire și texturile de tip gel fresh, ca cea a tratamentului corector Vichy Normaderm Phytosolution. Formula non-grasă, pe bază de apă, nu astupă porii și le reduce vizibilitatea.

8. Spălați mai des

Noapte de noapte, fața dvs. intră în contact cu perna. De aceea, schimbați regulat fața de pernă. Și, bineînțeles că, în baie, prosopul de față trebuie să fie separat de cel de mâini.

9. Dați-vă pe ghețuș

Porii dilatați pot fi minimizați și „natural“, de exemplu glisând un cub de gheață peste zonele problematice. Tenul devine imediat mai suplu, sebumul în exces dispare, iar porii se strâng.

10. La sfârșit și în sfârșit!

Acordați atenție stilului de viață și regimului alimentar. Hrana nesănătoasă, deficitul de vitamine și surplusul de alcool, fumatul sau stresul excesiv lasă pe fața dvs. urme mai adânci decât trecerea anilor.

Citiți mai mult