Treci la conținutul principal

Cum să ne alegem blush-ul potrivit? Vă spunem noi!

12.08.2021

Notino

Citire timp de 6 minute

Oare să îmi aleg un blush cremă, pudră, mat sau strălucitor?

V-ați pus și dvs. această întrebare, când a venit vorba despre blush? Avem pentru dvs. câteva sfaturi legate de alegerea blush-ului potrivit, în funcție de tipul de ten și de eveniment. 

Ce nuanță îmi va sta bine?

Dacă pielea dvs. este foarte deschisă la culoare, cel mai bine este să alegeți nuanțe delicate, cum ar fi roz deschis sau violet. Nuanțele măslinii ale tenului sunt avantajate de blush-urile piersică, iar tenurile închise la culoare vor arăta bine cu un blush în nuanțe coral sau roz strident. În cazul în care aveți de gând să vă bronzați vara, alegeți, mai degrabă, nuanțe pastelate, care vor crea un contrast plăcut cu pielea închisă la culoare și vor scoate în evidență pomeții.

Care este textura potrivită pentru mine?

Pentru pielea uscată, blush-urile cremoase reprezintă alegerea ideală, deoarece vor conferi obrajilor dvs. un luciu natural. Însă, dacă tenul dvs. este mai degrabă gras, încercați fardurile lichide, care nu vor lăsa o peliculă grasă, dar, în schimb, vor arăta deosebit de natural pe piele. 

Blush-urile pudră sunt perfecte pentru toate tipurile de ten, însă nu uitați să aplicați pudră, înainte de a aplica acest tip de blush, altfel s-ar putea ca blush-ul să creeze pete pe tenul gras. Pentru a aplica blush-urile pudră, folosiți întotdeauna o pensulă pentru blush. Blush-urile cremoase se pot aplica cu degetele sau cu buretele pentru machiaj, iar cele lichide se pot aplica tot cu degetele, eventual cu o pensulă. 

Când este potrivit să îmi aleg un blush mat și când unul strălucitor?

Cel mai important lucru este ca dvs. să vă simțiți bine și sigură de sine, atunci când vă alegeți blush-ul ideal. Ziua, atunci când sunteți machiată mai degrabă decent, alegerea ideală este un blush cremos sau lichid, într-o nuanță naturală, fără particule sclipitoare. În schimb, pentru ocazii speciale, mai ales seara, este cel mai bine să alegeți un blush pudră, deoarece acesta rezistă o lungă durată de timp. Nu vă temeți să alegeți nuanțe mai stridente sau, poate, chiar și blush-uri ușor strălucitoare.

Cum să aplicăm corect blush-ul?

Da, știm că există mii de sfaturi despre cum să aplicați cel mai bine blush-ul. Noi am ales cel mai simplu mod, cu ajutorul căruia rezultatul va fi minunat. Zâmbiți în oglindă și aplicați blush-ul pe punctul superior al pomeților. Dacă doriți, puteți să estompați ușor blush-ul sub sprâncene și pe tâmple. Nu este o idee bună să încercați să vă conturați fața cu ajutorul blush-ului – pentru aceasta, folosiți doar un bronzer. În cazul în care ați aplicat prea mult blush, luați-vă la îndemână pensula pentru blush, aplicați puțină pudră transparentă pe aceasta și aplicați delicat pudra pe pomeți. Astfel, veți estompa culoarea și blush-ul se va contopi mai ușor cu nuanța tenului dvs. 

Cum să ne pregătim pielea, pentru ca blush-ul să stea perfect?

Este foarte important să ne pregătim pielea înainte de a aplica blush-ul, pentru ca acesta să arate grozav. Aplicați o cremă hidratantă pe pielea curată și apoi baza pentru machiaj. Apoi, aplicați fondul de ten sau crema BB preferată. La final, aplicați blush-ul cremos cu buricele degetelor sau cu ajutorul unei pensule. În cazul în care v-ați decis să folosiți un blush pudră, fixați-vă fondul de ten cu un strat de pudră transparentă, înainte de a-l aplica pe acesta. Altfel riscați să apară pete.

Cele mai bune blush-uri pentru orice tip de ten:

Pentru orice ocazie:

Blush-ul pudră MAC Cosmetics Powder Blush este disponibil în șase nuanțe naturale – acesta nu doar că se va încorpora perfect în pielea dvs., ci va și crea un efect natural. 

Inglot Basic conține 8 nuanțe superbe, care vor arăta perfect pe orice nuanță a tenului.

Pentru seară: 

Blush-ul pudră Yves Saint Laurent Couture Blush are o textură delicată și ușoară și, în plus, este ascuns într-o carcasă aurie de lux, cu oglindă, care vă va sta la îndemână la orice petrecere.

Paleta de blush-uri de lux Makeup Revolution Vintage Race ascunde, în sine, diferite nuanțe, de la cele aurii, spre nuanțele roz și de piersică. Cu această paletă veți crea, cu siguranță, un look de gală minunat. 

Pentru pielea mixtă spre grasă:

Blush-ul lichid Smashbox O-Glow va conferi tenului o strălucire și un aspect natural. Textura ușoară, de gel, se aplică ușor și nu lasă o peliculă grasă. 

Shiseido Minimalist Whipped Powder Blush are o textură specială, care creează după aplicare un finisaj pudră delicat, oferind tenului un efect mat; în plus, acesta scoate în evidență pomeții.

Pentru pielea uscată: 

Blush-ul cremos NYX Professional Makeup Sweet Cheeks Soft Cheek Tint se aplică ușor, cu ajutorul aplicatorului special, iar apoi este suficient doar să îl estompați cu buricele degetelor. Acesta va conferi obrajilor dvs. un look zemos și strălucind de sănătate. 

Pentru momentele în grabă:

Blush-ul stick Lancôme Teint Idole Ultra Wear Blush Stick este deosebit de pigmentat, se poate stratifica foarte ușor, iar, datorită formei sale practice, sub formă de stick, se aplică nemaipomenit de ușor. Îl puteți aplica oricând și oriunde.

Acum, când dețineți toate secretele legate de aplicarea și de alegerea blush-urilor, nu trebuie să lipsească din trusa dvs. cosmetică măcar un blush. Însă noi recomandăm să dețineți mai multe farduri. Alegerea perfectă pentru vară sunt blush-urile cremoase, în culori stridente, care se aplică ușor. În schimb, iarna sunt mai potrivite culorile delicate și blush-urile pudră. Per total, un blush ales corect este ca cea mai bună prietenă – niciodată nu vă va dezamăgi și, cu siguranță, va pune un zâmbet pe obrajii dvs.!

Produse