Cum să beneficiați la maxim de uleiul de cocos?

27 aprilie 2021Notino
Odată cu trecerea timpului, uleiurile naturale au început să devină din ce în ce mai mult un must-have în casele noastre. Unul dintre cele mai iubite uleiuri este cel de nucă de cocos, așa că ne-am decis să vă spunem câteva cuvinte despre acesta. Poate vă gândiți că uleiul de nucă de cocos a devenit doar un trend, însă nu este așa – acesta reprezintă un ingredient universal, care se poate aplica aproape oriunde, poate doar în afară de geamuri și de mașină. Cum este cel mai bine să îl folosim, pentru a beneficia la maxim de efectele sale?

De ce să alegem uleiul de cocos?

Uleiul de nucă de cocos se bucură de un fel de statut de vedetă în lumea uleiurilor ?i aceasta pentru multe motive. Datorită compozi?iei sale, îl pute?i găsi nu doar într-o mul?ime de produse cosmetice, ci ?i în farfurie. Oare de ce? Un ingredient foarte important al acestui ulei este acidul lauric, care este con?inut în uleiul de nucă de cocos mai mult decât în orice alt ingredient.

Acest acid este compus în mare parte din acizi gra?i de lungime medie, iar ace?tia se digeră u?or. Din acest motiv, uleiul de cocos nu se depune în rezervele de grăsime ale corpului ?i, în plus, stimulează metabolismul, având multe efecte benefice asupra corpului nostru. În afară de aceasta, compozi?ia sa este perfectă ?i pentru ten, piele sau păr... ?i se poate găsi ?i sub multe alte forme. Haide?i să ne uităm mai de-aproape la ele.

Ulei de cocos pentru corp

Unul dintre efectele benefice ale uleiurilor este faptul că pot „închide” pielea ?i, în acest fel, o men?in hidratată un timp îndelungat. Însă, în cazul în care vre?i să vă bucura?i de o piele perfect catifelată, trebuie să îi conferi?i mai întâi o doză de hidratare, deoarece uleiurile nu con?in apă. De aceea, dacă dori?i să încerca?i un ulei de nucă de cocos bio, cum ar fi cel de la Soaphoria Organic, este important să îl aplica?i pe pielea umedă sau să îl folosi?i în combina?ie cu un alt produs hidratant. Cel mai bine este să aplica?i uleiul direct după du? sau după baie.

Vre?i să folosi?i uleiul de cocos vara la mare, pentru a vă bronza? De ce nu! Însă este important de ?tiut că uleiul de cocos nu vă va proteja împotriva razelor solare, a?a că nu uita?i să folosi?i în principal produse speciale, cu factor de protec?ie solară. Uleiul se poate folosi ca un fel de îngrijire extra, pentru a vă prelungi bronzul.

SFAT: Dori?i să ave?i o piele nemaipomenit de moale? Încerca?i exfoliantul din zahăr Dr. Feelgood BIO

Ulei de cocos pentru ten

Uleiul de cocos pentru ten are acelea?i reguli ca ?i cel pentru corp – trebuie mereu să conferi?i tenului hidratare, altfel se va usca prea mult, se vor astupa porii ?i, în cazul unui ten acneeic, pute?i să vă trezi?i cu ?i mai multe co?uri.

Atunci când folosi?i uleiul de cocos într-un mod corect ?i regulat, vă ve?i putea bucura de toate efectele sale regeneratoare ?i nutritive ?i, în plus, ve?i încetini procesul de îmbătrânire a pielii. Cum ar fi să încerca?i, de exemplu, să vă demachia?i cu uleiul de cocos, să îl folosi?i pentru masaj sau, poate, să îl folosi?i pe post de mască. În cazul în care chiar visa?i la o îngrijire complexă, da?i o ?ansă mă?tii FOREO Farm to Face Coconut Oil. Apa de cocos con?inută în mască va hidrata tenul în profunzime, iar uleiul de cocos îl va hrăni. Rezultatul va fi un ten catifelat ?i strălucitor.

Ulei de cocos pentru din?i

V-am spus deja cât de multifunc?ional este uleiul de cocos! Datorită antioxidan?ilor con?inu?i ?i a efectelor antiseptice, uleiul de cocos poate combate infec?ia gingiilor. În plus, uleiul reu?e?te ?i să albească u?or din?ii, însă, să nu vă a?tepta?i la un rezultat ca după albirea profesională. Nu este mare diferen?ă între a vă cură?a din?ii cu ulei de cocos sau cu pastă de din?i – aplica?i un pic de ulei de cocos pe periu?ă sau pe din?i ?i glisa?i u?or pe suprafa?a din?ilor ?i pe gingii. Desigur, este important să nu uita?i să folosi?i ?i pastă de din?i, cură?area din?ilor cu ulei de cocos ar trebui să fie doar o mică îngrijire în plus. Apoi pute?i continua cu rutina dvs. de îngrijire orală obi?nuită.

Ulei de cocos pentru păr

Vă întreba?i dacă se poate folosi uleiul de cocos pe post de ?ampon, de balsam sau de mască de păr? Desigur, de fapt este o idee foarte bună! Uleiul va conferi părului dvs. substan?e nutritive ?i îi va restitui strălucirea pierdută. În plus, va reduce deteriorarea părului. Lua?i-vă rămas bun de la firele de păr despicate, deoarece părul dvs. va deveni mult mai puternic ?i superb.

Pentru ca părul să fie hidratat ?i regenerat, încerca?i ?amponul L’Oréal Professionnel Serie Expert Nutrifier, cel mai bine în combina?ie cu balsamul din aceea?i gamă Serie Expert Nutrifier. Ave?i păr foarte uscat? Nicio problemă! ?amponul Kérastase Aura Botanica Bain Micellaire Riche va fi cel mai bun ajutor, deoarece va fortifica ?i va hidrata părul, datorită combina?iei de ulei de cocos cu ulei de argan.

În cazul în care dori?i să aplica?i o mască de păr cu ulei de nucă de cocos, pute?i folosi, pur ?i simplu, uleiul. Este suficient doar să îl aplica?i pe părul ud ?i să îl masa?i, până ce va intra in păr. Apoi, lăsa?i-l să ac?ioneze, timp de minim 15 minute ?i, la final, clăti?i părul. Însă, spre deosebire de alte mă?ti, este important să îndepărta?i această mască cu ?ampon, pentru ca părul să nu rămână gras. Folosi?i această mască maxim o dată pe săptămână, pentru a nu împovăra părul.

SFAT: Părul dvs. nu este drept ci, mai degrabă, ondulat? Uleiul de nucă de cocos se poate găsi ?i în produsele de îngrijire special concepute pentru părul ondulat, cum ar fi Maui Moisture Curl Quench + Coconut Oil.

Încadra?i uleiul de cocos în regimul alimentar

Ar fi păcat să ?ine?i miraculosul ulei de nucă de cocos doar pe măsu?a cosmetică – acesta vă va fi de folos ?i în bucătărie! Vă întreba?i de ce? Uleiul de nucă de cocos facilitează absorb?ia mineralelor, a vitaminelor, a aminoacizilor sau, de exemplu, a calciului. Însă, acesta are mult mai multe efecte benefice.

Uleiul de nucă de cocos va fi perfect atunci când coace?i, găti?i sau prăji?i, deoarece are un punct de ardere ridicat. În plus, acesta va conferi mâncării dvs. nu doar un gust bun, ci ?i un miros plăcut. Totu?i, este necesar să men?ionăm că uleiul de cocos este un ulei, de aceea nu ar trebui să îl folosi?i atât de des. Nu uita?i să folosi?i o cantitate adecvată ?i să men?ine?i un regim alimentar echilibrat.

Ce zice?i, v-a?i decis deja cum ve?i utiliza uleiul de nucă de cocos? Fie că îl ve?i folosi pentru corp, pentru ten sau pentru orice altceva, credem că ve?i fi deosebit de mul?umită de rezultat.

Citiți mai mult