Treci la conținutul principal

Cum alegeți cea mai bună bază de machiaj, fardurile și rujul? Vă ajutăm!

04.09.2023

Iva Davies

Citire timp de 5 minute

Alegeți o bază de machiaj pentru ten, pentru o mai bună persistență a fardurilor de pleoape și pentru buze mătăsoase. Oferta este imensă, de aceea alegerea celui mai bun primer pentru dvs. poate fi o adevărată provocare. După ce criterii îl alegem și cum îl folosim corect? Vă ajutăm să-l alegeți online!

Baza de machiaj sub fondul de ten

Primerul sub fondul de ten are diverse forme și texturi. De la cel cu efect de netezire, pe bază de silicon, la formule pentru iluminare sau hidratare și până la cel cu efect de matifiere. Pe scurt, pe lângă o persistență mai bună a machiajului, asigură și un ten luminos, mat sau neted. 

Puteți de asemenea să combinați ușor bazele de machiaj. O bază matifiantă pe zona T, și una iluminatoare pe pomeți. Hidratantă pe locurile uscate și colorată pentru corectarea petelor pigmentare, doar acolo unde este nevoie. Nu ezitați, așadar, să abordați jucăuș pregătirea tenului. Desigur că sub primer trebuie aplicată o rutină de skincare serioasă, finalizată cu SPF

Ce factori merită atenție când alegeți un primer? 

Înainte de toate, uitați-vă la baza fondului de ten pe care doriți să-l folosiți. Pe bază de silicon sau pe bază hidratantă / cu conținut de apă? Siliconul este de fapt un ulei, iar uleiul respinge apa. Dacă folosiți o combinație silicon/apă, se poate întâmpla ca fondul de ten să se „taie“ pe față ca maioneza, lăsând urme inestetice. De aceea, este bine să folosiți combinații apă/apă sau silicon/silicon.

Chiar și așa, dacă sub un fond de ten pe bază de silicon aplicați un strat gros de primer din silicon, este posibil ca fondul de ten să formeze cocoloașe. De aceea nu uitați că uneori, mai puțin înseamnă mai mult.

Cele mai bune baze de machiaj sub fondul de ten

Cum alegeți cel mai bun primer online?

Alegerea unui primer online poate fi o provocare. Dar dacă studiați sfaturile noastre, alegerea primerului perfect ar trebuie să fie simplă și rapidă. Acestea sunt:

  1. Determinați ce tip de ten aveți: Dacă știți că aveți tenul uscat, gras, deshidratat sau sensibil, sunteți pe drumul cel bun spre alegerea bazei de machiaj perfecte.
  2. Gândiți-vă la nevoile tenului dvs.: Doriți să minimizați porii, să neteziți tenul sau să scăpați de înroșire? Tenului dvs îi lipsește strălucirea, sau are chiar prea multă? Axați-vă pe primeruri din aceste categorii.
  3. Citiți cu atenție descrierea produsului: Ar trebui să vă intereseze mai ales cuvintele cheie, care corespund tipului de ten pe care-l aveți și nevoilor specifice ale acestuia. 

Citiți și recenziile fiecărui produs. Căutați-le pe acelea scrise de persoane care au aceleași așteptări de la baza lor de machiaj ca și dvs.

Baza pentru fardul de ochi

Aveți nevoie de un primer sub fardul de ochi în cazul în care, la câteva ore de la aplicare, fardul de pe pleoape se adună tot într-o singură linie subțire. Bazele de machiaj sub fardul de ochi netezesc pleoapa, asigurând astfel fardului o persistență mai bună și o culoare mai intensă.

Cele mai bune baze sub fardul de ochi

Bazele de machiaj pentru ochi pot fi transparente, de culoarea pielii sau colorate. Pentru utilizare zilnică este de preferat un primer transparent sau de culoarea pielii. Dacă vreți să maximizați intensitatea nuanței fardului de ochi, cumpărați o bază de machiaj într-o culoare similară.

Baza de machiaj sub fardul de ochi respectă aceleași regulă ca și baza de machiaj sub fondul de ten. Nu puneți prea multă. Dacă aplicați un strat prea gros, fardurile vor persista la fel de puțin ca și când nu ați fi folosit deloc bază. Viteza de aplicare este de asemenea importantă. Primerul trebuie să fie puțin „lipicios“, pentru ca fardurile de ochi să adere mai bine.

Bază de machiaj sub ruj

Rujul rezistă cel mai bine dacă folosiți un creion de contur pentru buze. Dacă însă doriți ca sub rujul persistent să aveți buzele catifelate, o bază de machiaj pentru buze este absolut necesară. Revitalizează buzele, le netezește și pe pregătește perfect pentru ruj. Nu ezitați să aplicați baza pe buze chiar la începutul rutinei de machiaj, pentru a-i da timp să-și exercite magia. Nu uitați să absorbiți surplusul de produs cu un șervețel de hârtie.

Cele mai bune baze de machiaj pentru buze

Baza de machiaj pentru buze este excelentă și dacă folosiți un ruj mat persistent, despre care știți că usucă inutil buzele. Conferă stratul hidratant necesar și o senzație plăcută pe buze

Baza de machiaj pentru gene

Dacă visați la gene lungi și dese, dar un simplu rimel nu vă ajută prea mult, încercați să aplicați dedesubt o bază de machiaj pentru gene. Majoritatea primerelor pentru gene sunt albe, pentru a putea vedea că le-ați aplicat. Puteți folosi și un rimel transparent (cu care vă puteți aranja ulterior și sprâncenele). Baza de machiaj îndesește genele, le alungește, le revitalizează, le îngrijește și prelungește persistența rimelului.

Pentru cele mai lungi gene, încercați aceste baze de machiaj

Acum știți că nu e cazul să vă temeți de bazele de machiaj și că sunt excelente pentru persistența fondului de ten și a tuturor fardurilor. Pe care-o veți alege?