Treci la conținutul principal

Solstițiul de vară are puteri magice și asupra frumuseții dvs! Încercați aceste ritualuri de beauty

12.06.2024

Jana Krajco

Citire timp de 5 minute

E ca și cum ați avea din nou cinci anișori și ați alerga desculți prin iarbă – asta e starea pe care o oferă solstițiul de vară. În acea zi, soarele intră în zodia Racului, ziua este cea mai lungă și noaptea cea mai scurtă din an. Este plină de magie, natura își arată puterea și există multe obiceiuri și ritualuri legate de aceasta. Descoperiți puterea lor!

Magia solstițiului de vară

Sărituri peste foc, dans în picioarele goale cu coronițe de flori în păr, meditație, salutul soarelui în yoga – solstițiul de vară care, anul acesta, cade pe 20 iunie, este sărbătorit în diferite moduri în întreaga lume. Dar scopul este același: să aducem un omagiu Mamei Natură și celor două elemente – apa și focul. Nu aveți curajul să săriți peste flăcări? Nu-i nimic. Avem pentru dvs. ritualuri de beauty, cu care să celebrați cea mai lungă zi din an! 

Gata cu tot ce este de prisos

Solstițiul este momentul în care ne luăm rămas bun de la tot ceea ce nu ne mai folosește. Și asta se poate aplica la nivelul întregului corp. Iar ceea ce ne va curăța garantat mental și fizic este apa. Astfel, puteți începe cu o baie lungă. Se recomandă să căutați o sursă naturală de apă, dar adevărul este că totul va fi mai plăcut într-o cadă decât într-un lac sau un pârâu. Ba chiar, vă puteți îmbunătăți considerabil întregul ritual. 

Pentru ritualul dvs. de curățare

Aprindeți lumânări pentru a vă conecta cu elementul foc. Cu fiecare fitil aprins, stabiliți un scop pentru viitor. Apropiați-vă ușor mâinile pentru câteva clipe de fiecare parte a lumânării și simțiți căldura acesteia. Adăugați în cadă sare de baie din plante sau flori proaspete sau uscate și relaxați-vă. La final, scăpați de toate celulele moarte rămase la suprafața pielii prin exfolierea întregului corp

În grija naturii

După o curățare completă, pielea dvs. va avea nevoie de nutriție. Apelați la produsele cu ingrediente naturale, acestea fiind inerente acestei sărbători. Acestea pot fi ierburi și plante precum mușețelulcalendula, lavandă sau părăluțe, dar și miere. Solstițiul este un eveniment important și pentru albine, deoarece în această zi încep să se pregătească pentru iarnă. 

Îngrijire revitalizantă

cremă facială de bună calitate este indispensabilă, dar optați în această zi și pentru o mască sau un ser. Susțineți efectul acestora cu o rolă de masaj din cristale, care este încă un simbol al energiei. Pe lângă faptul că facilitează absorbția ingredientelor importante de îngrijire, aceasta favorizează circulația sângelui, eliberează tensiunea și relaxează mușchii faciali pentru o elasticitate sporită. 

Nu uitați de restul corpului și răsplătiți-vă pielea cu o cremă de corp revitalizantă, iar mâinile și picioarele cu o mască nutritivă. Lăsați produsul să-și facă treaba în timp ce vă bucurați de un moment de liniște și relaxare. 

Pregătiți-vă pentru soare

Este timpul să ieșiți afară – cel mai bine în natură, singuri sau alături de prieteni buni. Scopul este să vă bucurați din plin de razele soarelui și de puterea lor. Bineînțeles, cu o cremă de protecție solară pe față și pe restul părților expuse ale corpului, pentru a nu vă dăuna inutil pielii. 

Puteți, de asemenea, să aduceți un omagiu soarelui și puterii sale purtând machiaj în culorile lui. Galben, portocaliu, auriu, toate acestea sunt nuanțe care aparțin acestei zile. Încercați un ruj auriu sau farduri de ochi galbene

Machiaj inspirat de soare

Meditație la final

Solstițiul este un moment bun și pentru a reflecta sau pentru noi începuturi. Fiți prezenți în aceste clipe. Cel puțin pentru o vreme, opriți-vă și gândiți-vă cum puteți crește pe plan intern sau cum puteți relansa spiritul ludic și creativitatea pe care le pierdem pe măsură ce trec anii. Fiți recunoscători pentru fiecare mică bucurie din viața voastră. Energia soarelui și conectarea cu natura vă vor ajuta în acest sens.

Iar acum, doar meditați. Lăsați picioarele goale să simtă răcoarea plăcută a pământului și catifelarea ierbii, ascultați cântecul păsărilor și eventual faceți puțină yoga. Plimbați-vă puțin sau stați pur și simplu și simțiți prezentul. Și sfatul nostru? În punctele de puls aplicați ulei esențial cu aroma dvs. preferată pentru a spori atmosfera plăcută.

Vă întrebați și dvs. de ce solstițiul nu poate fi în fiecare zi? Atunci nu ezitați să îl creați ori de câte ori aveți nevoie!