Treci la conținutul principal

Nu-ți pensa sprâncenele și dă-te cu ruj. Ce i-ați spune eului dvs. mai tânăr?

03.03.2023

Iva Davies

Citire timp de 5 minute

Cu mult, mult timp în urmă, eram tineri și frumoși și ne confruntam cu situații care acum ni se par ridicole. Totuși, pe vremea aceea erau al naibii de importante, evident. Pe de altă parte, nu am acordat la fel de multă atenție aspectelor care ne-ar fi putut fi utile. Descoperiți ce am spune noi, cei din redacție, EU-lui nostru mai tânăr.

Tinerețea ar trebui să fie lipsită de griji, dar, să recunoaștem, odată cu vârsta apare perspectiva care ne ajută să ne preocupăm de lucrurile cu adevărat importante. Și multe dintre „problemele” pe care, când eram mai tineri, le rezolvam zile sau săptămâni întregi cu prietenii sau prietenele, le depășim acum cu un zâmbet. Ce ar vrea (sau ar trebui) să audă eul nostru mai tânăr?

Nu te atingi de sprâncene, iar pedichiura este esențială

Iulia U., Redactor online

Dragă Iulia, demachiază-te bine în fiecare seară. Folosește demachiant pentru ochi sensibili, consumă multe lichide (apă!) și protejează-te împotriva soarelui (inclusiv urechile și buzele). Produsele de protecție solară, balsamurile și măștile de păr ia-le cu tine și în drumeții. Nu îți fie frică de rujul roșu, îți stă bine. Nu îți pensa singură sprâncenele și spune-i esteticianului exact ceea ce vrei. Anii '90 vor fi iar trendy, dar nu trebuie să urmezi fiecare val de modă. Acordă multă atenție pedichiurii, cu copite îți va fi greu să mergi! 

Un păr nevopsit, o viață mai ușoară

Ioana P., Redactor online

Nu-ți vopsi părul! Ai un păr superb șaten, cu multe nuanțe care se îmbină natural între ele. Fiica ta va avea la fel, numai că într-o variantă de blond închis, iar la întrebarea dacă are sau nu șuvițe vei răspunde încă de când va avea cinci ani. Și la fel cum ea nu va avea șuvițe la vârsta de cinci ani, ar trebui să le eviți și tu. Precum și alte experimente: portocaliu, blond, negru? Nu vor fi pentru tine. Iubește-ți naturalețea și, în loc să-ți vopsești părul, investește în sănătatea lui și în șampoane și balsamuri de calitate. Pentru că viața fără vopsire este mult mai ușoară!

Ioana și-a fi dorit în tinerețe:

Demachierea este fundamentul statului

Diana C., Project manager

Pentru numele lui Dumnezeu, te rog să te gândești să îți cureți tenul în fiecare seară! Ai un ten tânăr și frumos, așa că renunță la straturile de make-up de proastă calitate pe care oricum nu le poți demachia bine seara. Să te demachiezi dimineața? Cine a mai auzit de așa ceva? Deci, dacă nu vrei să ai gene distruse, pori colmatați și ten urât, intră în baie în fiecare seară și scandează mantra demachierii: la prima curățare, se îndepărtează make-up-ul; la a doua curățare, îmi curăț tenul. 

Nu poți mânca cartofi cu zahăr

Alice R., Lead of Content Marketing

Nu-ți vopsi părul într-o culoare verde. Deși vei fi foarte cool în primele 14 zile de școală, dar îți va lua mult timp să-l crești. Dacă ai de gând să folosești eyeliner, trasează linii decente, nu e nevoie să arăți ca Dracula. Și nu mânca acei cartofi cu zahăr și încetează să te mai justifici prin pofte de sarcină, alăptarea nu te va face să slăbești.

Alice și Diana ar fi îndrăgit:

Factorul de protecție nu este pentru bătrâni 

Irina D., Redactor online

Învață să descoperi ce îți dorești cu adevărat și trăiește-ți viața după propriile reguli. Cât mai repede. Și, în plus, stabilește-ți limite, pentru a nu avea o problemă în a spune "nu" sau "mai lăsați-mă în pace". Să nu-ți mai pese de ce cred ceilalți. Sunt puțini oameni pe lume de a căror opinie ar trebui să îți pese. Pe ei ține-i aproape.

Folosește creme cu un factor de protecție ridicat. Mereu. Nu contează dacă oamenii o să te întrebe după vacanță de ce ești albă ca varul. Experimentează cu părul. Blond, scurt, lung, orice. Când altcândva decât acum! 

Nu ține dietă. Îți va da peste cap relația cu mâncarea și cu corpul tău. Curăță-ți bine tenul. În fiecare zi! Nu te teme de rujurile îndrăznețe. Trăiești doar o singură dată și este păcat să te limitezi la ceva atât de divin precum rujurile. 

Celor pe care îi iubești, spune-le asta tot timpul. Și îmbrățișează-i. S-ar putea să fie aici mai puțin timp decât crezi. Și din nou, repet, aplică factor de protecție. Bineînțeles.

Alcool? Nici măcar în loțiunea demachiantă!

Elena, Online Content Editor

Nu folosiți demachiant cu alcool. Cine naiba ți-a recomandat acest lucru? Demachiază-te, chiar dacă la trei dimineața îți reverși conținutul stomacului în grădina atent cultivată de mama, nu folosi o tonă de make-up pe tenul tău tânăr și ferm, și folosește creionul de contur pentru a-ți contura forma naturală a buzele, nu cea pe care ți-ai dori să o ai. Și, fetițo, află din timp (adică imediat ce știi să citești) ce sunt cremele cu SPF ridicat și folosește-le zilnic pe pielea neacoperită de outfit.

Nu îți vopsi părul singură acasă, iar atunci când îți faci o programare la coafor, nu fi leneșă și mergi la unul recunoscut, nu la cel de după colț. Așa nu îți vei pierde jumătate din păr la 20 de ani. Și căutați produse împotriva căderii părului. Și nu mai fi așa drăguță, trăiește cu adevărat aici și acum, oferă libertate gândurilor corecte, lasă lucrurile să vină de la sine. Howgh.

Irina și Elena ar fi avut cu siguranță nevoie de:

V-am inspirat? Ce mesaj ați avea pentru eul dvs. mai tânăr?