Vopselele de păr

Cu atâtea raze de soare în jurul tău, nu trebuie sa uiți trusa cu produse pentru îngrijirea parului care iți asigura protecție împotriva radiațiilor solare. Poate ca iți vine greu sa crezi, însa vara, razele soarelui pot deteriora parul datorita ultravioletelor; acestea nu sunt nocive doar pentru piele, ci și pentru parul tău.

Vopselele de păr

Cum poate fi afectat parul?
 

Radiațiile solare(UVA și UVB) au o foarte mare influenta asupra structurii parului. In primul rand, deteriorează cuticula, primul strat protector al firului de par, apoi radiațiile pătrund mai adânc afectând cortexul. Acest lucru reduce elasticitatea, elimina apa, iar parul este predispus la rupere ușoara. In timpul verii trebuie sa acorzi atenție suplimentara dacă ai parul vopsit, oxigenat sau grizonant; procesul de vopsire sau ondulare slăbesc rezistenta parului, caz în care expunerea fără îngrijire adecvata poate însemna o calamitate.

Poate te întrebi de ce parul grizonant are nevoie de protecție suplimentara - asa cum probabil ști din numărul precedent, parul gri conține mai puțin pigment, ceea ce ajuta doar într-o oarecare măsura reflexia ultravioletelor, nu în totalitate. Razele soarelui pot schimba culoarea parului, de obicei parul căpătând o nuanță mult mai deschisa. Indiferent dacă stai pe plaja sau la piscina, trebuie sa ști ca apa de mare sau cea tratata decolorează parul neprotejat.

Îngrijirea și protejarea parului de razele solare
 

La fel cum pielea ta are nevoie de îngrijire și hidratare speciala în timpul lunilor de vara, la fel trebuie sa ai grija și de parul tău. Cu siguranța nu este recomandat sa stai la soare toată ziua, însa pentru a te proteja îți recomandam sa ai la îndemâna o trusa cu produsele potrivite. Poți fi sigura ca nu vei regreta investiția, și mai mult decât atât trebuie sa iei în considerație cheltuielile pe care va trebui sa le faci pentru regenerarea parului în cazul în care alegi sa nu îl protejezi.

La baza îngrijirii stau un șampon bun și o masca. Dacă îți petreci vacanta la mare sau la piscina, nu trebuie sa uiți niciodată sa îți speli parul cu apa curata; astfel vei elimina sarea, clorul și toată murdăria folosind șamponul. Poți încerca produsele din gama Goldwell Sun Reflects. Masca Sun Reflects intensifica regenerarea parului, asigurând o hidratare puternica. Aceasta masca este conceputa pentru parul sănătos, oferindu-i strălucire și netezind suprafața. Compoziția sa o recomanda cu succes și pentru parul colorat.

Marca L’Oréal Professionnel vine în întâmpinarea nevoilor noastre cu o gama completa de produse pentru protecția parului - Solar Sublime. Noi îți recomandam sa folosești spray-ul parfumat cu nectar de piersici, care formează o pelicula de fibre păstrând suplețea parului, hidratându-l și făcându-l mai strălucitor. Tehnologia patentata Mexoryl S.O. UV-Protect creează o pelicula microscopica la suprafața firului de par care protejează parul de efectele negative ale radiațiilor UV, sării, clorului și previne deshidratarea acestuia. Spray-ul trebuie aplicat înainte de expunerea la soare și oricând este nevoie în timpul zilei.

Dacă ești îngrijorată ca parul tău va căpăta o culoare fada, trebuie sa încerci spray-ul cu protecție speciala Kerastase Soleil, care protejează parul de radiațiile UV, previne încrețirea și pierderea culorii, oferind parului strălucirea pe care o merita. Dacă parul tău este sensibil folosește crema protectiva de la Kerastase. Sistemul revoluționar Aqua-Lock sporește foarte mult rezistenta parului la apa, protejează parul împotriva radiațiilor UV și menține hidratarea naturala în interiorul firului. Acesta produs da strălucire parului tău, netezește suprafața și facilitează pieptănarea.

Dacă ai o geanta mica și nu vrei sa o încarci cu multe produse, iți recomandam setul BC Bonacure Sun Protect cu produse pentru îngrijirea parului de la Schwarzkopf Professional; acesta conține gama completa de produse pentru îngrijirea parului - șampon, balsam și tratament spray. Setul ideal în concediu.

Bucura-te de vara aceasta și nu uita sa îți protejezi parul și pielea.