Topul parfumurilor pentru anul 2018

top parfemy

Venim cu noutăți proaspete din lumea parfumurilor. Știm care sunt tendințele noului an și ce produse vor fi „in"!

Aroma anului 2018

În ultima vreme, din toate colțurile universului modei și al frumuseții, răsună tot mai sonor vocea individualității. Tendința zilei este, prin urmare, să fii tu însuți - unic, inedit, original. Obligativitatea de a avea parfumul scump al brandului în vogă dispare, atenția reîndreptându-se asupra celui care foloseşte aroma respectivă.

Este important de reținut că frumusețea parfumului nu depinde doar de parfumul în sine. Înainte de toate, este vorba de mediul distinctiv al pielii. Numai tu poți alege cum și unde să te parfumezi. Pssst - cine spune că nu poți amesteca împreună două parfumuri, pentru a crea propria ta formulă unică?

Și care sunt notele principale pentru cele mai bune parfumuri 2018?

Lavanda

Lavanda va avea parte de o adevărată renaștere în anul 2018. Colecțiile de modă sunt acum asortate în nuanțe de violet. De exemplu, Tom Ford a prezentat pe catwalk pantaloni în tonuri de lavandă pastelate și jachete cu broderii de un violet metalic. O privire asupra noii colecții ne-a transportat în superbele câmpuri de lavandă, cu aroma lor ce radiază de calm și liniște. Cel mai îndrăgit parfum cu lavandă este, momentan, Jean Paul Gaultier Le Male for him, unde aroma de lavandă se îmbină cu notele de mentă și de scorțișoară. Doamnele pot opta pentru apa de toaletă Green Tea Lavender, de la Elisabeth Arden sau pentru compoziția romantică Sarah Jessica Parker Lovely.

parfumuri cu lavanda

Violeta

Încă de la debutul anului, putem afirma că parfumul feminin de top al sezonului va conține note de violete, în combinație cu o bază pământie sau lemnoasă. Combinația dintre aroma proaspătă și pozitivă a violetei cu subtonul animalic de mosc și cedru se găsește, de exemplu, în Daisy Eau So Fresh, o apă de toaletă de la Mark Jacobs. Iar, pentru iubitorii de lux, nu putem omite nici minunatul și legendarul parfum Guerlain Insolence.

Oud

Lichidul produs din lemnul prețios de agar conferă parfumurilor o prezență caldă și animalică. Adaugă un suflu de salvie - și obții o adevărată simfonie olfactivă. Combinația este des întâlnită la lumânările de lux, dar o găsim, de exemplu, și la maiestuosul parfum bărbătesc Hugo Boss Boss Bottled Oud. Mirosul de lemn de agar evocă bunăstarea psihică și poate alunga melancolia. Dacă nu-l cunoști încă, încearcă neapărat Alien Oud Majestueux, de la Thierry Mugler.

Iasomie și ceai verde

Mirosul dulce de iasomie, ca simbol al forței și al purității, va fi unul dintre principalele tonuri parfumate ale sezonului. Poți găsi tonurile curate de iasomie, de exemplu, în minimalistul parfum Calvin Klein Beauty, unde se combină cu notele de cedru și de mosc. Suculentul ceai verde, de inspirație asiatică, revine în centrul atenției! Brandul de lux Creed a dedicat acestei arome parfumul Asian Green Tea, adică ceai verde asiatic. Fermecătoarea notă de ceai din inima compoziției face aluzie la băutura tradițională a regiunii și are un efect înviorător asupra simțurilor.

parfumuri cu ceai verde si iasomie

Unisex

Acest trend a luat avânt în ultimii ani și este de așteptat că va deveni și mai popular în anul 2018. Unisex nu reprezintă numai viitorul parfumurilor, ci și al modei. Poți citi mai multe despre această tendință și despre brandul său emblematic, casa de modă Calvin Klein, aici. În locul trandafirilor romantici și al compozițiilor florale, va fi în vogă trendul de fluiditate a genurilor, în care se combină tonurile tipic masculine cu cele feminine. Încearcă, de exemplu, parfumul unisex OneSpirit, de la rapperul Majk Spirit.

Fum, rășină și smirnă

Subtonurile fumurii au devenit din ce în ce mai populare - și asta nu doar în lumea aromelor de interior, ci și în aceea a parfumurilor. Fumul este un simbol al legăturii dintre cer și pământ, purtător atât de parfumuri cât și de mesaje. De exemplu, în Japonia au chiar o întreagă ceremonie, numită Kodo, dedicată inhalării fumului parfumat. Prețioasa smirnă este seva uscată a arborelui de smirnă, originar din Somalia. Aroma sa este uneori amară ca tămâia, alteori grea ca ceara sau dulce ca vanilia. Este conținută de senzualul parfum Yves Saint Laurent Opium 2009, pe care merită să îl încerci măcar o dată. Efervescent și plin de încredere în sine, parfumul bărbătesc Gucci Pour Homme II combină smirna cu violeta și tutunul și, datorită bazei din lemn de măslin, are o persistență deosebită.

Shiso

Shiso sau Perilla Frutescens este varianta japoneză a urzicilor. Sunt folosite nu doar în gastronomie, ci și în parfumerie, datorită aromei proaspete, efervescente și electrizante prin energia radiată. Minunata notă este prezentă, de exemplu, în parfumul Tom Ford Mandarino di Amalfi, alături de tonurile de salvie și de rășină.

Nișă

Ce alte secrete ne mai rezervă viitorul? Parfumuri personalizate după propriul tău ADN! Acest trend, care s-a impus deja în lumea cosmeticelor, poate continua și în lumea parfumurilor. Între timp, devin din ce în ce mai populare parfumurile uni-ingredient, adică aromele bazate pe o singură notă, simbolul artei parfumeriei la nivel înalt. Ai încercat deja Molecule 01 sau Molecule 02, de la Escentric Molecules? 

Iar acum prezentăm, ca cireașa de pe tort, un parfum de lux a cărui compoziție reflectă trei dintre cele mai noi trenduri! Apa de colonie unisex Bvlgari Eau Parfumée au Thé Bleu, cu tonuri de lavandă, de violete și de frunze de shiso. De ce ai face compromisuri, când poți avea totul?