TOP 5 coafuri de nuntă pentru anul 2018

coafuri de nunta

Continuă trendul nunților pe pajiște, la ferme, în pădure... Coafura miresei rămâne în stil boho, care este extrem de modern, cu un plus de chic datorită accentelor retro ale anilor ‘30... Iar avantajul principal? Nu ai nevoie de coafor. Te poți coafa și singură (sau cu ajutorul unei prietene).

Plete libere în vânt

Coafura de nuntă poate consta, pur și simplu, în părul lăsat liber. Tu doar trebuie să ai grijă de aspectul lui sănătos (de care se ocupă spray-ul pregătitor pre-coafare, de la Schwarzkopf),  periindu-l bine cu o perie ca cea de la Olivia Garden (ionizează) sau Ikoo (din rășini naturale și cauciuc). Apoi poți începe uscarea prin suflare.

Serul Paul Mitchell scurtează substanțial timpul de uscare! La final, folosește o cremă pentru definirea și modelarea onduleurilor și decorează părul cu o coroniță de flori. Dacă ai părul drept și vrei să-l ondulezi un pic, folosește un  ondulator de păr  și fixativul termic tecni.art. Dar coafura de nuntă cu coroniță arată frumos și pe părul drept.

coafuri de nunta

Coada împletită

Un stil de nuntă superb pentru părul lung este coada împletită. Stilul boho nu înseamnă o coafură neglijentă pentru mireasă. Coada se poate împleti asimetric sau se poate răsuci în porțiunea de jos. Începe prin a pieptăna părul și a-l pulveriza ușor cu lac. Dacă părul este fin, încearcă crema disciplinatoare de la Redken sau crema strălucitoare pentru netezire, de la Tigi. Este excelentă mai ales pentru brunete și roșcate. Împarte părul în jumătate, eventual cu ajutorul agrafelor clește, tot de la Tigi. Ia o șuviță din partea dreaptă, trece-o pe deasupra peste jumătatea dreaptă a părului și pe dedesubt peste jumătatea din stânga, trasând forma de opt. Continuă din partea opusă, procedând invers. Atunci când coada este gata, poți lăsa câteva șuvițe libere. Dacă vrei, poți împodobi coada cu flori sau cu alte decorații, în timp ce o împletești.

coada impletita

 

Cocul ridicat

Este o coafură de nuntă adecvată pentru părul de lungime medie. Pentru început, fluidizează între degete puțină ceară de păr. Apoi, cu ajutorul câtorva agrafe simple, fixează șuvițele de la tâmple. Un coc lejer asimetric este exact în spiritul stilului boho. Apoi, pentru ca frumoasa ta coafură să reziste întreaga zi, fixeaz-o.  Spray-ul Caviar Style pentru aranjarea finală a părului este ideal.

coc ridicat

Cocul la baza gâtului

Cocul împletit la ceafă este potrivit pentru părul de lungime medie și pentru părul lung. Important este să obții un volum estetic. Poți pune părul în prealabil pe bigudiuri mai mari, ca, de exemplu, pe bigudiurile cu auto-susținere Chromwell. Când le scoți, descurcă lejer onduleurile cu degetele și răsucește cocul. Deseori se face așa-numita coafură „împletită“, care arată ca un coc, dar este mai lejeră. Agrafe simple și o doză bună de fixativ - și cocul tău de nuntă va rezista întreaga zi. Nu uita de buchet!

coc la baza gatului

Stilul Glamour al anilor ’30

Coafurile mireselor cu părul scurt sunt inspirate de look-ul anilor ‘30. Poți crea onduleuri rafinate sau poți ondula părul scurt punându-l pe bigudiuri. Apoi ai nevoie doar de o doză bună de lac fixativ. Pentru o putere de fixare mai mare, apelează la spray-uri ca Vavoom de la Matrix și alege o diademă sau o bentiță decorativă peste frunte. În plus, stilul Glamour îți va sta bine și dacă ești tunsă „à la garçonne“. Astfel vei fi și mai diafană în ziua Z…

coafura glamour