Tipul de piele: ghid pentru un machiaj perfect

În articolul precedent, am descris pas cu pas identificarea subtonului pielii și importanța acestuia în alegerea produselor de machiaj. Acum ne concentrăm atenția pe tipul de piele. Alegerea produselor de machiaj specifice fiecărui tip de ten vă va ajuta să vă mențineți pielea frumoasă și strălucitoare și să îi evidențiați frumusețea naturală.

Produse cosmetice Notino, Produse cosmetice pentru tenul uscat, mixt și gras

 

Dacă nu cumva vă numărați printre norocoasele cu un ten normal atunci cu siguranță vă alegeți produsele cosmetice în funcție de următoarele tipuri de piele: uscat, gras sau mixt. Identificarea tipului de piele este esențial în alegerea produselor de machiaj deoarece fiecare tip de piele impune utilizarea unui fond de ten cu consistență sau textură diferite.

Tenul uscat

Este un ten ce râvnește hidratare și produse cosmetice ce se axează pe intensificarea elasticității pielii, reducerii ridurilor și eliminarea pielii care „ține”. Îngrijirea unui ten uscat impune folosirea produselor cosmetice adecvate acestui tip de piele pentru fiecare pas al ritualului de îngrijire: demachiere, tonifiere, hidratare. Sunt excelente produsele ce conțin acid hialuronic, pentru hidratare și efect antirid, apă termală pentru a reduce iritațiile, lăptișorul de matcă sau uleiul de argan cu proprietăți antioxidante și anti-îmbătrânire. Machiajul tenului uscat trebuie să se concentreze pe aceiași factori de hidratare, efect antirid și sporire a elasticității. Sunt ideale fondurile de ten cremoase, hidratante, ce rețin apa și nu lasă tenul să se deshidrateze pe parcursul zilei. Optați pentru un fond de ten ce are inclus un factor de protecție solară pentru un plus de hidratare. Shiseido Makeup Radiant Lifting Foundation SPF 15 este un fond de ten lichid, cu putere mare de acoperire ce uniformizează și iluminează tenul. Cu SPF 15 și o varietate de nuanțe, acesta este destinat special tenurilor sensibile și uscate.

Produse cosmetice Notino, Produse cosmetice pentru tenul uscat, mixt și gras

Tenul gras

Impune alegerea unor produse de machiaj pudrate, matifiante, cu efect de absorbire a excesului de sebum. De evitat sunt texturile cremoase ce se potrivesc în principal tenurilor sensibile și uscate. Pentru tenul gras sunt ideale fondurile de ten fluide sau pudrate, fără uleiuri. În cazul în care tenul este gras și cu imperfecțiuni optați pentru un fond de ten compact special conceput pentru acest tip de ten precum Shiseido Pureness Matifying Compact Oil-Free Foundation. Cu efect matifiant și de minimizare a porilor, acest fond de ten compact oferă și protecție solară SPF 15. O alta variantă pentru tenul gras este fondul de ten mineral ce se comportă excelent pentru acest tip de ten. Cu textura sa pudrată, fondul de ten L’Oréal Paris True Match Minerals este ideal pentru uniformizarea tenului și absorbirea excesului de sebum.

Zona T a tenului mixt

Are nevoie de produse adecvate de îngrijire și machiaj pentru a evidenția frumusețea naturală a pielii și a vă da încredere pe durata întregii zile. Pregătiți-vă pielea folosind produse cosmetice special create pentru tenul mixt. Utilizați o loțiune tonică de echilibrare a PH-ului pielii și nu ezitați să folosiți o bază de machiaj pentru a elimina strălucirea excesivă a zonei T. Puteți folosi un fond de ten compact precum Clinique Superpowder cu efect matifiant de lungă durată și acoperire perfectă destinat special tenului mixt. Dacă preferați texturile lichide, alegeți un fond de ten destinat special tenului mixt cu efect de minimizare a porilor și efect matifiant de lungă durată precum Clinique Stay Matte.

Special concepute pentru fiecare tip de piele, fondurile de ten cu texturi pe bază de apă, ulei sau pudrate au efecte benefice asupra tenului, protejându-l nu numai împotriva poluării și a razelor UV dar și împotriva deshidratării. Alegeți-vă fondul de ten în funcție de tipul de piele și oferiți tenului dumneavoastră produsele ideale alese de Notino pentru a-l face să radieze de frumusețe și prospețime!