Suferiți de alergii solare? Vara aceasta veți uita de ele!

Poate că, pentru dvs., zilele însorite înseamnă bună dispoziție, plimbări prin parc, grătare și sport în aer liber. Dar numai dacă nu suferiți de hipersensibilitate sau de alergii solare. Se manifestă prin erupții cutanate, urticarie sau vezicule dureroase pe piele și vă pot transforma vara într-un calvar. Cum evitați alergiile solare, chiar și în zilele cele mai toride?

Din păcate, vom începe prin a vă dezamăgi puțin. Alergia solară nu se vindecă și nu dispare niciodată complet din viața dvs. Dar nu e cazul să vă descurajați – puteți reuși să o limitați, respectând câteva măsuri de precauție!

cosmetice soare, Notino

Care sunt cauzele reacțiilor alergice la soare?

Nimeni nu știe de ce unii oameni au alergii solare, iar alții nu. În afară de reacția imunitară a pielii la radiațiile UVA și UVB, mai există și alte cauze:
• Ereditate: Dacă cineva din familia dvs. suferă de eczema solară denumită dermatită fotoalergică, sunt șanse mari să o aveți și dvs.
• Regim alimentar: Printre alimentele care pot cauza alergii solare puternice se numără țelina, smochinele, limeta, păstârnacul și sunătoarea.
• Produse cosmetice: Atenție la compoziția produselor cosmetice pe care le utilizați. Unele componente chimice pot provoca, în combinație cu lumina solară, simptome alergice foarte neplăcute. Printre acestea se numără acizii AHA și BHA, peroxidul de benzoil, uleiurile esențiale și retinolul.
• Medicamente: Există diverse medicamente care măresc sensibilitatea la lumina solară. Cele mai frecvente cauzatoare de erupții solare sunt anticoncepționalele hormonale și antibioticele pe bază de tetraciclină. Așa că este indicat să citiți cu atenție prospectele tuturor medicamentelor pe care le luați.

Care sunt cele mai frecvente tipuri de erupții din cauza soarelui?

Printre cele mai comune alergii solare se numără erupția polimorfă la lumină, care apare mai ales primăvara, când, după lunile de iarnă, pielea este expusă radiațiilor solare intense. O formă mai rară este dermatita fotoalergică ereditară. Această erupție solară este cauzată de o combinație de radiații UV și produse cosmetice, alimente sau medicamente. Al treilea tip de erupție solară este acneea mallorca, care, la prima vedere, se comportă ca o acnee inflamatorie.

Cum arată alergia solară?

Majoritatea dermatologilor pot detecta alergiile solare dintr-o privire. Uneori sunt însă necesare analize de sânge sau teste foto pentru a stabili tipul alergiei solare de care suferiți. Dacă, după expunerea la soare, prezentați oricare dintre simptomele de mai jos sau o combinație a acestora, apelați la un specialist:
• înroșirea sau pruritul pielii
• piele arsă, crăpată sau descuamată
• vezicule supurânde, coșuri sau urticarie

Ce ajută în cazul alergiilor solare?

Prevenția, prevenția și din nou prevenția.
• Dacă este posibil, evitați expunerea la soare între orele 10:00 și 16:00, când razele solare ating intensitatea maximă.
• Deplasați-vă pe cât posibil la umbră sau folosiți umbrela de soare.
• Purtați pantaloni lungi și tricouri cu mânecă lungă.
• La fiecare 2 ore, aplicați pe pielea neacoperită o cremă de plajă pentru alergici.
• Măriți consumul de vitamina D. Printre cele mai bune surse naturale se numără avocado, ciupercile, ficatul, mango, peștele și ouăle.
• Nu uitați de betacaroten, care întărește capacitatea de apărare a pielii. Este conținut cu precădere în: cartofi dulci, morcovi, dovleac butternut și spanac.
• Pentru a evita uscarea pielii, mențineți-o hidratată. Respectați regimul hidric și protejați pielea cu o cremă hidratantă pentru alergii solare.

Cum procedăm în caz de erupție solară vara?

Vara, cremele cu factor de protecție ridicat sunt, pur și simplu, indispensabile. Alegeți una care să asigure atât atenuarea pruritului, cât și calmarea senzației de piele strânsă.

Lapte de plajă pentru ten sensibil

Pielea înroșită și iritată se calmează imediat cu laptele de bronzat Lancaster Sun Sensitive Soothing Milk. În plus, datorită tehnologiei Full Light, protejează 100% tenul față de radiațiile solare, evitând astfel apariția ridurilor și a petelor pigmentare.

Spray de plajă pentru alergici

Căutarea spray-ului de bronzat ideal contra alergiilor solare nu trebuie să devină neapărat un coșmar. Vă oferim o sugestie care vă va plăcea cu siguranță. Încercați spray-ul Ladival Allergic.

SFATUL nostru: Alergiile solare la copii pot fi deosebit de neplăcute. Pentru ei, vă recomandăm delicata cremă de tip gel Ladival Kids, în plus, este rezistentă la apă.

Îngrijire calmantă după expunerea la soare

Îngrijirea pielii alergice nu se rezumă doar la aplicarea regulată a cremei de plajă, pe durata expunerii la soare. Cum ajungeți acasă, hidratați pielea cu ceața calmantă Bioderma Photoderm After Sun SOS.

Baza de machiaj de vară sub fondul de ten

Vă este frică de manifestările alergiei solare pe față? Folosiți îngrijirea calmantă Bioderma Cicabio, cu conținut de cupru și de zinc, care favorizează regenerarea pielii și veți vedea că alergiile vă ocolesc. Are SPF 50+ și este ideală și ca bază de machiaj de vară.

Suferiți și dvs. de alergie? Suntem convinși că sfaturile noastre vă vor ajuta să o țineți sub control și să vă bucurați din plin de o vară minunată, plină de distracții în aer liber!