Știți cum să îngrijiți tenul problematic?

Cei care nu s-au confruntat niciodată cu tenul problematic se pot considera norocoși. Unii dintre noi au suferit cel mai mult în timpul adolescenței și acum se mai luptă cu un coș agasant doar din când în când. Din păcate însă, alții suferă chiar și la maturitate din cauza pielii problematice. Ce bine ar fi să ne putem reclama pielea, așa cum reclamăm un tricou de la magazin! Chiar dacă acest lucru nu este posibil, haideți să ne unim și să luptăm împreună împotriva coșurilor, a punctelor negre și a tenului gras!

produse, notino, ten problematic

Cauzele principale ale tenului problematic

Dezechilibrul hormonal

În timpul adolescenței, pielea problematică este cauzată, de cele mai multe ori, de un dezechilibru hormonal. Hormonii măresc producția de sebum, ceea ce poate împiedica procesul natural de înlăturare a celulelor moarte și, prin urmare, bacteriile de pe piele se pot înmulți. Ca rezultat, pot apărea coșuri sau puncte negre. Dezechilibrul hormonal poate persista și la maturitate. Deseori, starea pielii se înrăutățește în timpul menstruației, după întreruperea anticoncepționalelor, în timpul sarcinii sau după naștere.

Îngrijirea neadecvată a tenului

Chiar dacă, în ceea ce privește pielea problematică, avem tendința de a da vina pe hormoni sau pe factorii genetici, sunt multe moduri prin care chiar noi înșine putem dăuna tenului. Pot apărea probleme mari, dacă folosiți des produse cosmetice care nu sunt făcute pentru tipul dvs. de ten. Cremele grase irită glandele de sebum; de aceea, ele nu au ce căuta în rutina dvs. de îngrijire. Evitați și produsele cosmetice comedogenice. Acestea astupă porii, iar pielea problematică nu se va bucura de așa ceva.

Ce exacerbează acneea?

Din păcate, există și mai mulți factori care nu fac bine pielii problematice. Însă, nu vă speriați! Vestea bună este că toate aceste lucruri se pot schimba, dacă vă doriți. Haideți să ne uităm împreună la tot ce poate dăuna pielii dvs:

• Alimentarea nesănătoasă – Un regim alimentar dezechilibrat poate dăuna considerabil stării pielii. De aceea, aveți grijă ca mesele dvs. să fie proporționate și, eventual, încercați să evitați alimentele cu mult zahăr și lactatele.
• Fumatul – Toți știm că fumatul influențează negativ organismul, atât în exterior, cât și în interior. Porii pielii dvs. se înfundă mai des și, de aceea, veți observa mai multe coșuri și puncte negre.
• Razele de soare – Nu este greu: regula de bază este să nu ieșiți afară la soare fără protecție solară!
• Produse cosmetice neigienice – Gândiți-vă, pentru un moment, cât de des vă spălați pensulele sau buretele de machiaj și cât de des vă machiați cu acestea? Pentru a evita înfundarea porilor, spălați-vă cât mai des accesoriile de machiaj.
• Stres – Da, știm că nu este ușor să combatem stresul, însă și acesta dăunează pielii. De aceea, merită să învățați cum să vă relaxați și să găsiți o modalitate de a combate, în mod eficient, stresul.
• Acneea cauzată de purtarea măștilor de protecție – măștile de protecție rețin transpirația, care irită pielea, care, astfel, se poate infecta mult mai ușor. Nu înseamnă însă că ar trebui să nu purtați masca, ba din contră, încercați însă să nu uitați că pielea dvs. necesită o îngrijire profundă pentru combaterea acneei cauzate de purtarea măștilor de protecție.

Îngrijirea tenului problematic

Care este cea mai bună modalitate de a vă îngriji pielea, pentru a nu o irita și pentru a nu vă trezi în fiecare dimineață cu un coș nou? În afară de faptul că puteți să faceți o schimbare în ceea ce privește cele menționate mai sus, mai puteți să folosiți produse speciale, de calitate superioară, pentru pielea problematică.

Curățarea temeinică este baza

Pielea temeinic curățată este alfa și omega! Este necesar să îndepărtați orice impuritate și sebum în exces, în fiecare zi. Gelul intens, pentru curățarea tenului problematic Eucerin DermoPure este perfect pentru utilizarea zilnică, fiindcă acesta va îndepărta resturile de fond de ten, sebumul și alte impurități, fără nicio problemă. Dacă preferați o altă consistență, încercați spuma de curățat pentru ten problematic, Saffee Acne Skin. Aceasta va hidrata pielea în profunzime și este perfectă nu doar pentru curățarea pielii, dar și a gâtului, a decolteului, și a umerilor.

Nu uitați să includeți în rutina dvs. și o mască de bună calitate! Răsfățați-vă, o dată pe săptămână, cu o carte bună sau vizionați serialul dvs. preferat și, între timp, lăsați masca să acționeze. Cu masca exfoliantă Shiseido Waso Purifying Peel Off Mask puteți scăpa de impurități și de stres, în doar 20 de minute.

Hidratarea și îngrijirea topică

Nu uitați că și pielea grasă necesită hidratare. Atunci când tenul dvs. este uscat, are tendința să se îngrașe și mai mult. De aceea, crema hidratantă pentru piele problematică, Vichy Normaderm Phytosolution este alegerea perfectă, fiindcă, cu textura sa extrem de ușoară, permite pielii să respire. Pentru a ajuta acneea să dispară cât mai repede, vă recomandăm să folosiți dimineața și seara lichidul concentrat de la Avène, Cleanance Comedomed. Astfel, pielea dvs. va avea un aspect uniform și mat și, treptat, problemele dvs. vor începe să dispară.

Dacă vă numărați printre norocoșii care suferă de coșuri doar din când în când, vă felicităm. Vă recomandăm însă să folosiți eficientul tratament topic împotriva acneei, Saffee Acne Skin. Acesta se aplică întotdeauna pe pielea curățată și doar pe zonele problematice. În curând, veți observa că pielea dvs. va fi din nou netedă și strălucitoare!

Aveți un pont garantat împotriva acneei? Scrieți-ne în comentarii!