Sfaturi utile pentru bărboși

creștere barbă

Se pare că a purta barbă a devenit foarte trendy în ultima vreme, nu-i așa? Și pe bună dreptate, pentru că-ți poate schimba semnificativ înfățișarea. Dacă te numeri printre cei care pot crește o barbă deasă, atunci nu-ți fie teamă să te mândrești cu ea și să te preocupi de cum să-i oferi cea mai bună îngrijire.

Tipul de barbă pe care-l adopți ține, evident, de tine, dar nu uita să iei în considerare câteva puncte-cheie. În primul rând, ar trebui să fii sigur că poți să întreții modelul de barbă ales și că nu-ți va cauza inconveniențe în viața de zi cu zi, cum ar fi atunci când mănânci. În al doilea rând, ar trebui să fii realist și să alegi un stil care să se potrivească cu trasăturile tale și forma feței. La urma urmei, chiar și un cioc bine stilizat poate fi la fel de impresionant ca un full beard. De fapt, despre ce vorbim? Că doar sunt posibile o mulțime de modele de barbă. Chiar ai de unde alege, doar să știi ce produse de îngijire și styling să folosești, iar rezultatul va fi unul scontat.

Găsește un aparat bun de ras 

Chiar dacă o barbă mare și deasă e de invidiat, foarte puțini dintre noi sunt totuși dispuși să adopte acest look de lumberjack. Pur și simplu e cam impractic, iar cei care au încercat deja, știu cel mai bine acest lucru. Motiv pentru care majoritatea avem nevoie să o menținem ceva mai scurtă. Și, deși e mai sigur să te lași pe mâna unui profesionist, din lipsă de timp sau bani, preferăm să rezolvăm problema singuri acasă, decât să mergem săptămânal la un bărbier.

 aparat de ras Braun

Prin urmare, primul pas e să găsești un aparat de tuns pe care să-l poți folosi eficient și cu ușurință. Unii preferă să folosească un foarfece pentru a-și tunde barba, dar un foarfece necesită mai multă îndemânare. Dacă nu ești foarte priceput, e mai indicat să optezi pentru un aparat electric, care e destul de simplu de manevrat. Aparatul de ras Remington Beard Boss MB 4120 are un raport bun calitate - preț, dar în cazul în care îți dorești ceva un pic mai profesionist, Braun Beard Trimmer BT5010 s-ar putea să fie ceea ce cauți. 
 
Cum să alegi un săpun și un balsam pentru barbă?

Dacă ai crezut că e suficient să-ți tunzi barba ocazional pentru a o întreține, atunci va trebui să te dezamăgesc. Barba ta ar arăta și mai bine dacă ai răsfăța-o cu produse cosmetice special concepute pentru asta.
Începe prin a folosi un săpun pentru barbă, care să elimine orice reziduuri nedorite. În același timp, un astfel de săpun nu ar trebui să deshidrateze. De aceea, ai nevoie de ceva delicat, cu un miros plăcut, cum ar fi săpunul marca Zew, care te va lăsa cu o senzație minunată de barbă pufoasă și aerisită.
 
sapun ZEW
 
 
Pentru un aspect chiar și mai îngrijit, încearcă și pieptenele pliabil Captain Fawcett sau peria pentru barbă The Bluebeards Revenge sau cea de la Dessata, care e ca un fel de Tangle Teezer pentru fața ta. Dar poate că cea mai bună combinație ar fi un săpun și o perie pentru barbă într-un singur set elegant.
 
pieptene pliabil Captain FawcettOdată ce barba este curată, uscată și perfect pieptănată, mai ai nevoie doar de aplicarea unui produs cu efect de hidratare. O cremă sau loțiune bună ar trebui să înmoaie părul facial, oferindu-i în același timp strălucire. Uneori cu o cremă de ras de calitate poți obține rezultate satisfăcătoare, dar există o anumită categorie de produse specializate în a oferi un tratament corespunzător, incomparabil cu alte produse: uleiurile pentru barbă.
 
Miracolul uleiurilor pentru barbă
 
E ceva oarecum retro la aceste produse, dar retro în sensul pozitiv. O fi datorită ambalajului sau a esențelor cu iz vintage pe care le conține. Orice ar fi, ne fac mult cu ochiul balsamurile pentru barbă. Unde mai pui că-ți hidratează barba, lăsându-o cu mult mai moale și mai sănătoasă decât ar fi în mod obișnuit.
 
balsam pentru barba Captain Fawcett
 
Așa că hai să trecem în revistă unele dintre cele mai bune. Există deja multe branduri specializate în produse de îngrijire pentru bărbați, care au propriile lor de uleiuri pentru barbă, de obicei, chiar ca piesă de rezistență a gamei. De exemplu, uleiul de la Captain Fawcett este unul cele mai populare produse de acest tip, iar clienții noștri ne-au confirmat calitatea sa: hidratează și are un miros deosebit de plăcut. Ba mai mult, chiar și bărbierii preferă acest produs, pe care-l puteți adesea observa în frizerii. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să bați în retragere de la alte uleiuri, cum ar fi cel cu vanilie și tutun de la Tom Ford sau Penhaligon's Sartorial. Iar pentru finsaj, poți folosi un produs de styling cum ar fi balsamurile pentru barbă Men's Room Bart Balm sau Keltic Krew Chieftain.
 
 
 
aoro logo
Text realizat de: Mihai, redactor Aoro