Recenzii: Antiperspirante și deodorante fără aluminiu?

Antiperspirantele și deodorantele fac parte în mod obișnuit din rutina noastră zilnică, la fel ca periajul dinților sau îngrijirea pielii. Ne însoțesc întreaga zi, de aceea trebuie să ne intereseze compoziția acestora și să aflăm care ne convine cel mai bine. Ne-am hotărât să investigăm modul în care funcționează antiperspirantele și deodorantele fără aluminiu. Am încercat numeroase produse populare, literalmente pe propria piele, și acum știm care merită atenția dvs.

deodorante, antiperspirante, notino

De ce am folosi deodorante sau antiperspirante fără aluminiu?

Transpirația este un proces absolut natural, prin care corpul nostru se eliberează de toxine și își menține temperatura corectă. Dar combinația dintre transpirație și bacterii conferă pielii un miros neplăcut. Ca să nu mai vorbim că, unii dintre noi, pur și simplu transpiră mai mult; de aceea, în lupta împotriva mirosurilor și a petelor umede de pe haine, e normal să căutăm cel mai bun mod de a le preveni.

Dacă transpirați mai puțin, un deodorant de bună calitate camuflează fără probleme mirosul neplăcut. Dacă vreți să reduceți transpirația ca atare, căutați un antiperspirant care, adeseori, combate transpirația cu săruri de aluminiu – acestea astupă, pur și simplu glandele sudoripare, împiedicând transpirația.

Sărurile de aluminiu, deși foarte eficiente, sunt totodată criticate tocmai pentru astuparea glandelor sudoripare, ba chiar și pentru asocierea cu cancerul de sân sau cu boala Alzheimer. Este important de menționat că nicio asociere cu vreuna dintre aceste boli nu a fost confirmată de studii profesioniste.

Cu toate acestea, din ce în ce mai multă lume trece la antiperspirante și deodorante fără aluminiu. Sunt apreciate mai ales de cei cu pielea sensibilă, care preferă o compoziție cu un aport crescut de ingrediente naturale. Sau, pur și simplu, de cei care apreciază cosmeticele naturale.

Care este cel mai bun deodorant sau antiperspirant fără aluminiu?

Ne-a interesat, bineînțeles, modul în care se comportă produsele „fără aluminiu”, în comparație cu cele clasice. Am testat în detaliu o serie de deodorante și de antiperspirante de TOP, fără săruri de aluminiu, și am scris câteva recenzii cât mai obiective. Din testarea noastră a ieșit un învingător categoric?

Dove Original
Am primit spre testare deodorantul fără aluminiu și alcool, Dove Original. Mă bucur că am primit un deodorant spray, fiindcă produsele solide sau cu bilă nu sunt pe gustul meu. M-a încântat din primul moment parfumul său plăcut și pudrat, atât de tipic pentru acest brand și cel mai reușit, după părerea mea. M-a surprins plăcut că a rezistat chiar și pe căldurile cele mai mari și, efectiv, a eliminat mirosul. Nici nu lasă pete pe haine, ceea ce, pentru mine, este un mare plus. Pe scurt, Dove este o alegere sigură, la un preț prietenos.
Suzana C.

Schmidt's Charcoal + Magnesium
Deodorantul solid fără aluminiu, Schmidt's Charcoal + Magnesium, este o soluție excelentă pentru oricine caută o compoziție naturală și eficientă. Parfumul este neutru, dar mie mi se pare mai degrabă pentru bărbați. Conține mai ales arome de citrice, care nu cred că sunt suficient de puternice pentru a vă acoperi parfumul, fie el feminin sau masculin. Aplicarea produsului este plăcută, ca și folosirea sa.
Aneta H.

Uriage Hygiène Gentle
Deodorant Brandul Uriage a devenit preferatul meu acum trei ani și, de atunci, nu mă pot lipsi de el. De aceea, m-am bucurat că am putut testa, dintre produsele lor, și Hygiène Gentle Deodorant. Nu sunt adepta aplicatoarelor cu bilă, dar, treptat, m-am învățat cu el. Este, categoric, practic în călătorii, sau în poșetă. Cât despre produsul în sine, sunt foarte mulțumită de el. Am pielea sensibilă și eczematoasă, iar acest deodorant este cu adevărat blând, putând fi aplicat chiar și după ras. În plus, miroase frumos și proaspăt.
Andreea K.

Vichy Deodorant
Deodorantele acestui brand sunt garanția calității, iar Deodorantul Vichy, fără săruri de aluminiu, sigur nu face excepție. În plus, nu conține alcool sau parabeni, fiind foarte delicat cu pielea. Chiar dacă nu este parfumat, după aplicare lasă pielea absolut fără miros, o senzație care la mine a persistat. Nu cred că rezistă chiar 48 de ore, dar, pe de altă parte, nici nu am avut cum să verific, pentru că fac duș zilnic.😊 Așadar, din partea mea, acest deodorant mineral primește cu siguranță o recenzie pozitivă. Radu S.

Collistar Special Perfect Body Multi-Active Deodorant 24 Hours
Un parfum fin și proaspăt, o compoziție delicată cu pielea – nu irită, nu ustură, nu conține aluminiu. Aplicarea deodorantului Collistar m-a surprins puțin: nu este un aerosol, ci un spray, și încă unul foarte lichid. După pulverizare, durează ceva timp până se usucă și e cam lipicios. Dar, per ansamblu, sunt mulțumită; este suficient pentru o zi obișnuită acasă sau la birou, încă nu l-am testat în condiții mai solicitante.
Aneta H.

Nivea Fresh Pure
Spre surprinderea mea, Nivea Fresh Pure este cel mai bun deodorant fără săruri de aluminiu, pentru femei, pe care l-am încercat până acum. Are un parfum discret și plăcut, aplicarea este simplă, nu lasă urme albe și chiar persistă întreaga zi. Îl recomand călduros! 😊
Vanessa B.

Weleda Citrus
Brandul Weleda îmi place, chiar dacă nu sunt neapărat un adept înfocat al cosmeticelor naturale. Dar tot ce am încercat până acum a fost de prima clasă. De aceea, eram curios să încerc deodorantul Weleda Citrus. Nu eram convins că ingredientele naturale chiar pot reduce transpirația sau mirosul neplăcut și m-am întrebat ce recenzie aș putea da acestui deodorant natural. A rezolvat mai mult decât onorabil atât problema transpirației, cât și pe cea a mirosului; doar parfumul nu m-a impresionat, chestie de gust. Un singur reproș, la final – dacă aplicați mai mut decât este necesar și vă îmbrăcați în culori închise, poate lăsa urme pe haine.
Radu S.

Ce spuneți, v-au surprins rezultatele testării noastre? Trucurile voastre secrete au avut efectul scontat? Indiferent de rezultat, sigur putem conveni cu toții că deodorantele fără aluminiu chiar merită încercate.