RECENZIE: Parfum de nisa Chergui de Serge Lutens

Parfumul de nișă Chergui de Serge Lutens este un bran francez cunoscut în industria parfumurilor. Acesta a fost lansat în 2005 și a câștigat rapid inimile criticilor și fanilor de arome perfecte. Vorbind de rezultatele voturilor de pe celebrul site Fragrantica, unde Chergui a fost clasat în TOP 3 parfumuri de nișă, Chergui a devenit unul dintre cele mai vândute și cele mai populare parfumuri de nișă vreodată. Prin urmare, se pune întrebarea, de ce este acest parfum atât de interesant și de ce atrage atât de multă atenție. Am încercat și noi acest parfum și vrem să împărtășim sentimentele noastre cu tine.

Chergui

Ceea ce face ca brand-ul Serge Lutens să fie atât de interesant, în opinia noastră, este capacitatea de a reinterpreta tradiția orientală cu legenda franceză, europeană, cu eleganța și farmecul. Cu alte cuvinte, capacitatea de a mări orizontul pentru noi europenii. Caracterul care stă în spatele acestui brand - Serge Lutens - a petrecut o lungă perioadă de timp în Maroc, iar acum a venit, prezentându-ne experiența sa cu mai multe culturi.

Numele Chergui indică un vânt fierbinte, uscat, care suflă din deșert doar în Maroc. Parfumul Chergui încearcă să interpreteze această temă, pe care, de altfel o și reușește. Pentru a crea acest parfum, deloc ușor, a fost nevoie de unul dintre cei mai talentați parfumieri - Christopher Sheldrake.

Ce face aroma parfumului atât de specială?

După prima aplicare a parfumului se simte un ton dulce și foarte "dens", care este dominat în principal de arome de miere, frunze de tutun uscate și trandafiri. Ceea ce veți mai resimți este un miros ușor de camfor, dar acest aspect dispare după aproximativ 15 minute.

După o scurtă perioadă de timp, parfumul începe să dezvăluie foarte clar tema uscată, de căldură și dulceață, bazată pe inpirația deșertică. Mirosul de frunze de tutun uscate (mirosul nu are nimic de-a face cu cel de țigări sau tutun de pipă), pare să fie înăbușit de miere și împreună cu aroma unică de fân creează un efect plăcut de căldură și secetă. În general, pe toată durata de acțiune a parfumului nu găsesc nici un indiciu cu privire la orice umiditate. Senzația de uscăciune în aroma este mai accentuată cu ajutorul florilor de iris, care completează frumos întreaga compoziție și o dirijează într-o gamă unisex. Și asta nu e tot - trandafirul împreună cu lemnul de santal, se armonizează într-un parfum neted. Parfumul Chergui prezintă și tonuri de tămâie și arome ușor orientale, dar niciodată prea proeminente. Cu ceea ce fascinează acest parfum este că putem recunoaște cu ușurință fiecare dintre componentele sale, în timp ce acestea sunt toate într-o armonie perfectă. Este clar de ce acest parfum este descris ca fiind o capodoperă. Nu surprinde doar prin tema atât de abstractă a deșertului uscat și a aerului cald, ce acționează incredibil de confortabil și elegant. În concluzie aroma parfumului este prezentată de căldură, secetă și dulcieață, iar cea mai mare parte este dominată de floarea de iris, lemnul de santal și moscul alb.

Persistența acestui parfum este foarte mare - apa de parfum ne-a asigurat, în timpul fiecărui test făcut de noi, de cel puțin 10 ore de persistență. Specialiștii sugerează să fie folosit în timpul lunilor de iarnă mai reci și toamnă, putând fi purtat atât în timpul zilei cât și seara, indiferent de ocazie. Este uimitor cum Christopher Sheldrake a fost capabil de a capta tema abstractă prin tonuri originale de fân, frunze uscate de tutun și miere, care interpretează vântul deșertic din Maroc. De asemenea, continuă să ne fascineze prin armonia cu care îmbină perfect fiecare ingredient. Chergui de Serge Lutens este un exemplu perfect în industria parfumurilor de nișă - de la utilizarea celor mai bune ingrediente, îmbinat cu tema arabă și interpretarea sa, până la aroma reală a rezultatului final. Mai mulți experți numesc Chergui o capodoperă și o operă de artă. Si noi, de asemenea, după testarea intensivă a parfumului, putem doar să fim de acord cu această afirmație.

Ai auzit de acest parfum de nișă? L-ai încercat vreodată? Sau ai avut vreo experiență cu alte parfumuri Serge Lutens? Împărtășește-le cu noi!


Emilia