Recenzia parfumului: Dior Dolce Vita EdT

Dior Dolce Vita
 
Imaginați-vă un parfum construit pe o bază orientală din lemn prețios, cu o inimă gurmandă de vanilie, scorțișoară și cardamon. Cum v-ați imagina o asemenea compoziție? V-ar fi teamă să nu fie cumva prea dulce sau prea demodată? Persistența sa ar fi pentru dumneavoastră minunată sau sâcâitoare? L-ați folosi cu curaj atât iarna, cât și vara? Dior Dolce Vita nu se încadrează, după trendurile actuale, printre parfumurile lejere. Rămâne însă fidel caracterului său original, de parfum Dior destinat unei femei tinere, optimiste și cu poftă de viață. Nu vă faceți griji, - acest parfum nu vă transformă în matroane.
 
Tineresc și sofisticat
 
Chiar dacă Dolce Vita poartă numele celebrului film al lui Fellini de la începutul anilor '60, acest parfum Dior s-a născut mult mai târziu. Mai presus de toate, nu uitați că Dolce Vita nu este chiar orice parfum. Este un parfum Christian Dior! Lansat în anul 1994, reprezintă alegerea parfumată, efervescentă și exuberantă a unei femei de 20 de ani și-un pic, care nu-și ascunde vârsta, nu se dă drept ceea ce nu e și își dorește un parfum în același timp tineresc, opulent și extravagant. Dolce Vita se apropie ca stil de parfumul mai vechi Féminité du Bois, creat de Pierre Bourdon pentru brandul Shiseido. Dar, în cazul parfumului Dior Dolce Vita, Bourdon a redus mirodeniile și a accentuat principala notă: vanilia.
 
parfum dior
 
Parfumurile cu accentul pus pe vanilie sunt îndrăgite încă din epoca de aur a industriei parfumurilor; este suficient să vă amintiți de revoluționarul Shalimar, lansat de Guerlain în 1925. În ultimii zece ani însă, vanilia s-a retras de pe primul plan, în favoarea florilor și a fructelor, așa că o găsim mai degrabă în produse de corp și de baie. Este mare păcat, pentru că tonurile gourmet au capacitatea nu numai de a calma și de a înveseli, dar și de a seduce, cu mult succes. Numai că parfumurile super-vanilate sunt acum percepute ca fiind prea grele și îndrăznețe, ieșind prea mult în evidență din rândurile uniforme, de ape de toaletă proaspete și lejere.
 
Prin compoziția sa, Dior Dolce Vita e o apă de toaletă, însă una cu o rezistență și o personalitate greu de egalat de multe așa-numite ape de parfum. Aspectul flaconului corespunde aproape perfect conținutului: Parfumul este captat în flacon ca o comoară într-un cufăr prețios, el însuși o bijuterie de aur, care, datorită formei sale rotunjite și suprafeței cu fațete șlefuite, aruncă raze de lumină în toate direcțiile. Cu toată intensitatea sa, este un parfum vesel și jucăuș, care, aplicat cu mână ușoară și în cantități minuscule, se poate folosi chiar și primăvara sau vara.
 
dior dolce vita parfum
 
Parfumul cu multe fațete
 
Cea mai mare surpriză - și cea mai învăluitoare vrajă a parfumului Dolce Vita - se ascunde în capacitatea sa de a fi mereu schimbător, mereu altul. Mulțumită lemnului de santal, cedrului și lemnului de trandafir, acest parfum Christian Dior ascunde o esență neașteptat de masculină, pe care, probabil, nici nu ați observa-o în mod normal. Mulți bărbați confirmă că, atunci când au încercat Dolce Vita, au primit complimente pentru bunul gust de a opta pentru un asemenea parfum de nișă, sofisticat, lemnos și, mai ales, masculin. Ceea ce demonstrează că nu percepem parfumurile doar prin simțuri. Un rol la fel de important joacă și experiența noastră și regulile pe care, conștient sau nu, ni le-am fixat în minte. Dacă cineva spune că parfumul este feminin, îi percepem notele ca „blânde“ - și invers, atunci când parfumul este identificat ca bărbătesc, observăm cu precădere ingredientele mai grele.
 
Magneticul parfum Dior Dolce Vita poate fi perceput ca unisex, mai ales dacă aveți deja în colecție câteva parfumuri clasice de nișă, care nu țin cont de împărțirea comercială în categorii, pentru bărbați și pentru femei. Totul este o chestiune de gust personal și de stil. Dolce Vita va fi perfect pentru oricine adoră compozițiile orientale și, totuși, nu dorește să lase în urmă un nor picant și sufocant, plutind în aer cel puțin o oră după plecarea sa. Debutul său de flori și fructe, cu o adiere de citrice, nu pare prea dulce, parfumul fiind de la început până la sfârșit ca o melodie ușoară și captivantă, pe care v-o reamintiți cu plăcere în fiecare zi.
 
dolce vita
 
În zilele reci se poate pulveriza direct pe piele, iar pe vreme mai caldă este suficientă o cantitate mică în interiorul tivului de la mâneci și în decolteu. Efectul va fi, în principiu, același, diferența făcând-o mai degrabă viteza de evaporare a notelor de vârf și persistența întregii compoziții pe pielea dumneavoastră. Dacă doriți să subliniați și mai mult notele gurmande, aplicați parfumul pe o bază de ulei de corp cu aromă picantă sau de vanilie; aveți însă grijă la eventualele iritații ale pielii. Dior Dolce Vita este un parfum clasic modern, de care nu trebuie să vă fie frică; - toată arta e să știți cum să-l folosiți.
 
 
 
aoro logo
 
Text realizat de: Carmen, redactor Aoro