Pregătirea pas cu pas pentru Sf. Valentin

ziua indragostitilor

Poate că Ziua Îndrăgostiților este pentru unii doar un clișeu comercial. Pentru mine, însă, este o sărbătoare a bunătății și a dragostei, originea fiind bazată pe povestea reală a preotului catolic Valentin. Poți citi povestea lui pe Wikipedia. Și, chiar dacă ar fi doar o legendă, eu tot profit de fiecare ocazie pentru a le demonstra celor dragi cât de mult îi iubesc.

De ziua Sf.-ului Valentin nu cumpăra cadouri doar pentru persoana iubită, ci fă totul pentru a te simți și tu excelent. De aceea îți arăt cum mă pregătesc eu – și cum să faci și tu ca de ziua D să te simți cât mai bine.

Trei săptămâni până la ziua D

Încep să vizionez îndrumare, în căutarea inspirației pentru look-ul și outfit-ul de Sf. Valentin. Cumpăr într-o veselie măști purificatoare și exfoliatoare pentru ten. Obiectiv: o piele mai mătăsoasă ca niciodată. În loc să mă plimb prin casă într-un tricou lăbărțat, aleg să port de data aceasta lenjeria mea sexy preferată și descopăr că aș face bine să dau jos vreo două kile. Bun-venit, detoxifiere vegetală și regim de hidratare!

Încă două săptămâni și a sosit

Momentul ideal pentru a-ți făuri un zâmbet strălucitor. Nu am nervii necesari pentru albirea regulată a dinților, dar, o dată sau de două ori pe an, îi iau la lustruit. Folosesc seturi de albire, în combinație cu o pastă de dinți pentru albire. Folosesc acest tratament maximum două săptămâni la rând și, în acest timp, evit ceaiul negru și cafeaua, care colorează smalțul dentar. Profit de fiecare ocazie pentru a-mi cumpăra un parfum nou. Mai ales că un parfum senzual se potrivește perfect de Sf. Valentin. Preferatele mele sunt fascinantele parfumuri de nișă , care miros la fiecare altfel, fiindcă reacționează la aroma naturală a pielii. Ai încercat până acum parfumurile Mancera sau Montale?

Montale

O săptămână până la ziua D

Pentru coafor, cosmetică și manichiură, alege săptămâna de dinainte de Ziua Îndrăgostiților. Mai târziu se va aglomera și nu-mi va mai tunde nimeni nici măcar vârfurile. Ce moment ar putea fi mai potrivit pentru tratamente, masajul scalpului, măști sau reîmprospătarea culorii? Dacă nu mai ajung la coafor, îmi fac singură masca acasă. Salvarea mea sunt produsele cu care mă simt acasă ca la salon. Când caut măști profesionale pentru păr, nu mai trebuie să dau fuga la coafor, fiindcă le găsesc aici. Lucru valabil și pentru vopsele profesionale pentru păr și orice fel de produse de styling pentru păr, pe care le pot încerca în ziua D.

sf valentin

Încă două zile!

Cumpăr lumânări și sare de baie, pentru a crea atmosfera potrivită. Preferații mei sunt trandafirii de baie solubili. Arată superb și dau băii o notă festivă. Dacă nu ajung la manichiură și la pedichiură, cumpăr măcar un tratament pentru picioare și un lac de unghii trendy.

trandafiri de baie solubili

Seara de dinainte

În primul rând, mă culc devreme. Tenul odihnit este un ten frumos. Peste noapte aplic un peeling chimic, care îi conferă tenului o strălucire intensă. Și nu uit nici de crema hidratantă de noapte. După baie, mă ung cu un unt nutritiv de corp. Observ că exfolierea regulată și detoxifierea vegetală au făcut minuni cu pulpele mele!

Întâlnirea este peste două ore!

Inspir și expir adânc, pentru siguranță aplic un antiperspirant, după care a venit timpul să mă fardez și să mă îmbrac. Pun în practică look-ul de Valentine găsit pe YouTube și-mi dau seama că, în clipul video, părea mult mai ușor. Cel puțin, am învățat ceva nou, iar asta contează întotdeauna. Sunt oarecum pasionată de bio, așa că, în ultima vreme, am încercat bio make-up și mărturisesc că sunt plăcut surprinsă. Etapa următoare vor fi rimelul și umbrele de pleoape bio. La baza întregului machiaj este însă rujul rezistent la sărut, care „supraviețuiește“ și unei cine la lumina lumânărilor.

 

Și cu cine am întâlnire? În primul rând, cu mine însămi. Nu este neapărată nevoie să fiu angajată într-o relație ca să mă fac frumoasă, să am grijă de mine și să-mi fac o bucurie! Ziua de Sf. Valentin este ziua iubirii. Iar iubirea începe cu noi înșine. Deci, Happy Valentine tuturor, solo sau în cuplu!