Parfumul nu este persistent pe pielea mea. Ce e de făcut?

Unaparfum dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primesc este ”Cât timp persistă parfumul?”. Majoritatea oamenilor se așteaptă ca persistența unui parfum să fie direct promorțională cu prețul său. Este parțial adevărat, explicația fiind una logică: investiție mai mare în compoziția parfumului, calitate mai bună. Oricine își dorește să gasească un parfumul ideal și potrivit lui, care să persistă toata ziua. Ce să facem însă dacă nici cel mai scump parfum nu persistă pe pielea noastră? Care pot fi motivele? Există ponturi care să ne ajute să prelungim persistența parfumului?

Din ce motiv nu este persistent parfumul pe pielea mea și ce pot face eu ca să schimb asta?

Unul dintre cele mai întâlnite motive ar fi pielea uscată. Uleiurile produse natural de organism și eliberate prin piele, hidratează și fac un parfum să fie mai persistent. Pe pielea uscată sau foarte uscată, parfumul va persista mult mai puțin. Pentru cei care au pielea uscată, avem câte sfaturi pentru ca parfumul folosit să persiste mai mult:

1. În contact cu pielea, moleculele de parfum sunt eliberate în aer - din acest motiv putem să percepem olfactiv parfumul. Parfumul se eliberează în atmosferă dacă este încălzit mai bine. Așadar, este recomandat să aplicăm parfumul într-o zonă caldă a corpului: încheietură, antebraț, gât (sau în spatele urechii). În fiecare dintre aceste zone se poate simți pulsul.

2. Un alt mod de a conserva mirosul este să aplicăm o cremă fără parfum în zonele cheie menționate mai jos, această cremă având rol de fixator al parfumului. Un efect bun îl puteți obține cu produsul numit Original Vaseline. Masați ușor pe zonele cheie, în care se simte pulsul și apoi aplicați parfum exact în aceeași zonă. Folosiți o cantitate mică, întrucât crema este foarte uleioasă și de consistență groasă.

Alte motive din cauza cărora este posibil ca parfumul să nu persiste: dacă vă aflați într-o camera cu aer uscat (încăpere cu aer condiționat), dacă sunteți activi și pielea transpiră, sau din cauza stresului. Nu întotdeauna sunt factori de influență, însă pot conta.

1. Dacă nu doriți să aplicați parfumul pe piele, îl puteți aplica direct pe haine. În acest caz, parfumul nu se va comporta la fel , poate să miroase ușor diferit, însă va fi mai persistent. Aplicarea pe haine se practică în special în timpul verii, când pielea transpiră mai mult și parfu,mul se evaporă foarte repede. O altă opțiune ar fi aplicarea direct pe păr. Parfumul aplicat direct pe păr va persista mai mult timp, însa acordați atenție: majoritatea parfumurilor conțin un procent mare de alcool, care poate duce la uscarea părului, sau chiar la deteriorarea lui. Așadar, este recomandat să pulverizați parfum pe păr doar din când în când.

2. Dacă ponturile de mai sus nu sunt de ajutor, mai există o singură posibilitate: refolosirea parfumului o dată la câteva ore. Ca să nu fie nevoie să purtați întreaga sticlă de parfum în geantă, puteți să folosiți o sticluță reincarcabila pentru călătorii Travalo, disponibilă pe mai multe culori.

Alte indicii minore care pot extinde durata de persistență a unui parfum:

1. Nu păstrați parfumul în zone călduroase, umede sau puternic luminate de soare. Acești trei factori influențează negativ longevitatea și calitatea parfumului. Dacă se poate, păstrați parfumul în baie, într-un loc întunecos, uscat si răcoros - în dulap.

2. O practică foarte comună este pulverizarea parfumului pe încheietura mâinii și apoi frecați pe gât. Atenție: căldura generată de frecarea încheieturii mâinii pe gât duce la evaporarea mai rapidă a parfumului, dezvăluind notele de mijloc ale parfumului. Asta face ca parfumul să fie mai puțin persistent, pentru că peste prima fază se trece rapid, din cauza căldurii.

Dacă îți dorești un parfum care se se alinieze la tipul tău de piele sau de dinamică, trebuie să mizezi pe calitate. Parfumurile de calitate au o concentrație mai mare de uleiuri aromatice și conțin ingrediente de calitate. Nu vei da greș cu parfumurile de nișă. Ele nu sunt numai parfumuri originale(cu frangranță deloc comună), dar și persistența lor este foarte bună. Poți să încerci marca Amouage, sau mărcile franțuzești Montale și Serge Lutens, care sunt renumite pentru persistența lor. Chiar dacă un parfum are prețul mai mare, de cele mai multe ori el se poate folosi o perioadă îndelungată de timp, pentru că este nevoie doar de câteva pufuri ca parfumul să fie simțit și să persiste. Și pe lângă toate astea, cine nu își dorește să poarte un parfum unic și special...?