Oferiți-vă o vară de răsfăț, cu cele mai bune parfumuri de fructe

Vara este anotimpul fructelor zemoase, dar și al aromelor ușoare și jucăușe. Așa-i că vi le doriți pe amândouă? Compozițiile irezistibile de arome de fructe scânteietoare înviorează superb zilele fierbinți. Subtonul dulce de fructe tropicale, de citrice sau de fructe de pădure, fuzionat fermecător cu note florale, exotice sau lemnoase, este la fel de captivant ca un apus de soare înflăcărat.

parfumuri de fructe, de vară, Notino

Familii de parfumuri

Conform clasamentului firmei Symrise, furnizor de nivel mondial pentru ingredientele aromelor și ale parfumurilor, există șapte grupe de bază pentru parfumuri, și anume: florale, orientale, chypre, fougère, de lavandă, de mosc și citrice. Nu vi se pare că din listă lipsesc și alte parfumuri de fructe, în afară de cele citrice?

Motivul este că ingredientele de fructe sunt foarte intense și, de aceea, nu au o familie separată, ci se „diluează“ cu alte ingrediente. Astfel, cele șapte parfumuri de bază se împart în continuare în parfumuri de flori și fructe sau parfumuri chypre cu fructe. Notele de parfumuri citrice sunt, prin comparație, foarte volatile, proaspete și ușoare, de aceea au o categorie separată, care cuprinde parfumurile florale citrice, citrice fantezie și parfumurile citrice verzi.

Fructe la flacon

Parfumurile de fructe populare conțin arome de fructe exotice, cum ar fi ananas, pepene roșu sau galben și lici. Nu lipsesc nici tonurile de mandarine, de caise și de pere, iar compozițiile acrișoare miros a măr verde, a cassis (coacăze negre), a citrice sau a fructe de pădure. Dintre aromele dulci mai dense, cea mai reprezentativă este piersica.

Parfumurile de fructe au apărut la sfârșitul anilor 90, ca o alternativă ideală la parfumurile mai grele, pentru seară sau de iarnă. Compozițiile proaspete pentru toată ziua sunt destinate mai ales femeilor, dar unele parfumuri unisex atrag și bărbații. Alegeți-l pe cel care vă face cu ochiul…

Parfumuri de fructe, de care vă veți îndrăgosti

1. Zâmbetul Juliei Roberts

Emblematica serie de parfumuri Lancôme La Vie Est Belle s-a îmbogățit cu încă un parfum, și anume Lancôme La Vie Est Belle Intensément. Intensă și profundă, această noutate exclusivistă face parte din categoria parfumurilor de flori și fructe. Debutează cu o notă de zmeură suculentă, asezonată cu bergamotă și piper roz, urmată la scurt timp de iasomie și de flori de portocal. Finalul compoziției aparține notelor de iris, cu paciuli și vanilie.

2. Opriți timpul

Giorgio Armani a declarat adesea că ar trebui să trăim momentul prezent, pentru că este cel mai fericit. Un motiv în plus pentru lansarea celei mai noi și mai trendy creații - parfumul de flori și fructe Armani Emporio In Love With You Freeze. Notele sale de cireșe delicioase, în combinație cu bujori delicați, mosc alb elegant și paciuli, încearcă să „țină pe loc“ toate momentele frumoase ale vieții, pentru a le putea retrăi oricând folosiți parfumul.

3. Gustați viața din plin

Parfumul de flori și fructe, cu accente picante, Cacharel Yes I am Pink First simbolizează curajul de a înota împotriva curentului, cu zâmbetul pe buze. S-a îmbrăcat tot în roz, mai întâi în tonuri de zmeură și în nuanțe de flori de ghimbir roz. Inima bate apoi cu note de iasomie roz și de trandafiri, culminând cu senzualitatea orientală a lemnului de santal roz. „Pink First” este parfumul femeilor care gustă viața.

4. Parfumul „atracție fatală”

Binecunoscutul și mult-adoratul parfum de fructe cu note florale Hugo Boss Boss The Scent trezește, de patru ani, pasiuni intense. Inspirat de actul seducției, parfumul scânteiază cu esențe de frezie cochetă și de piersică dulce. Continuă cu atracția fatală a îmbătătoarei flori de osmanthus și se încheie într-o dependență totală, cu tonuri delicate de cacao. Pe cine va cuceri mai mult, pe dvs. sau pe partener?

5. Degajare pură

Apa de parfum Burberry Her, destinată femeilor moderne și active, pulsează la unison cu atmosfera Londrei, unde a apărut în anul 2018. Din ce în ce mai popular, acest parfum de flori și de fructe, pentru toată ziua, debutează cu note de coacăze negre, de afine și de zmeură, care, la scurt timp, înfloresc cu seducția unică a iasomiei și a violetei. Compoziția, foarte feminină și îmbătătoare, se încheie cu acorduri lemnoase, mosc și ambră caldă.

6. Energică și înviorătoare

Fermecătoarea apă de toaletă pentru fiecare zi Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh este surioara cu aromă de fructe a clasicului parfum Daisy. Compoziția dulce, de flori și fructe, farmecă simțurile cu vârful de zmeură coaptă, de grepfrut și de pere. La scurt timp înfloresc iasomia, trandafirul sălbatic, violetele, florile de măr și suculentele fructe de lici, însoțite de acorduri de mosc senzual, de prune și de cedru. Eau So Fresh este la fel de încântătoare și de sofisticată ca femeile care o aleg.

7. Când rostim cuvântul nișă

Floral și lemnos, cu atingeri de limetă și un accent intens de mosc, parfumul Anyway pentru bărbați și femei a apărut în atelierul brandului italian independent, de parfumuri de nișă, Juliette Has a Gun, fiind un proiect al lui Roman Ricci, nepotul celebrei Nina Ricci. Un parfum excentric, bazat pe împletirea simplității cu originalitatea, combină notele de mosc, de ambră și de citrice, cu accentele de flori albe și de lemn. Încercați-l, dacă vă plac experiențele parfumate care sunt simultan delicate, durabile și proaspete.

Parfumurile de fructe – ca și celelalte, de altfel – vă pot servi ani de zile, dacă sunt păstrate corect. Rețineți că parfumurilor nu le plac variațiile de temperatură, lumina directă a soarelui fiind cea mai nocivă. Vara mai ales, protejați-vă parfumul împotriva soarelui. Momentul când parfumul se „strică” este ușor de identificat - își schimbă culoarea, se tulbură sau își modifică perceptibil aroma - și, din acel moment, zilele sale sunt numărate și este timpul să alegeți unul nou.