Oferiți tenului o detoxificare de primăvară - 10 trucuri de succes!

Oboseala, confuzia, deficitul de energie, dar și un ten uscat și tern vă avertizează că aveți nevoie urgent de o detoxificare. Urmați o dietă ușoară și adăugați la rutina de înfrumusețare produse de curățare ușoare, tratamente antioxidante și măști de detoxificare și oferiți-vă o purificare totală!

spring detox, notino

1. Creați-vă propriul spa acasă

E tot ce puteți face în această perioadă, deloc ușoară. De aceea, scufundați-vă într-o baie caldă, aburiți-vă fața cu abur pe bază de plante, aplicați o mască de detoxificare sau efectuați un masaj ușor, care să relaxeze mușchii. Toate aceste mici bucurii vă ajută nu numai să vă relaxați, ci și să eliminați mai repede toxinele.

2. Folosiți un exfoliant

Doar un ten eliberat de impurități, de celulele moarte și de toxine poate arăta proaspăt și sănătos. În plus, exfolierea stimulează circulația sângelui și detoxificarea tenului. Elizabeth Arden Visible Difference Skin Balancing Exfoliating Cleanser are o compoziție blândă, cu vitamina E și glicerină, care previn uscarea pielii, lăsând-o moale și suplă.

3. Acordați atenție curățării în profunzime

Demachiați minuțios tenul, în fiecare seară, și finalizați curățarea cu spumă sau cu gel. Dimineața, spălați tenul cu apă rece, pentru a favoriza microcirculația și curățați-l din nou cu spumă și, eventual, cu o perie. La final, atât dimineața cât și seara, folosiți un tonic de curățare - Biotherm Skin Oxygen strânge porii dilatați, oxigenează și detoxifică tenul.

4. Optați pentru o îngrijire doldora de antibiotice

Antioxidanții protejează tenul față de factori externi, cum ar fi aerul poluat, radiațiile solare și radicalii liberi, dar îl întăresc și din interior și îl fac mai rezistent. Încercați, de exemplu, serul detoxifiant pentru ten Grown Alchemist Detox, care eliberează tenul de toxine și atenuează influența mediului extern și a unei diete deficitare. Iar crema de noapte antioxidantă Biotherm Skin Oxygen Restoring Overnight Care regenerează, întărește și susține detoxificarea tenului în timpul somnului.

5. Hidratați

Hidratarea este baza; doar un ten hidratat poate radia frumusețe și sănătate. Folosiți dimineața și seara gelul cremă hidratant Clinique Moisture Surge™ Intense 72H Lipid-Replenishing Hydrator. Are o textură super ușoară, care hidratează și hrănește intens tenul pe tot parcursul zilei. 

6. Folosiți măști pentru curățarea profundă a tenului

Măștile cu argilă și cărbuni activi sunt un ajutor de neprețuit la detoxificarea pielii. Eliberează suprafața tenului de impurități și de stratul cornificat și strânge porii. Încercați masca de curățare pentru un ten perfect Glamglow Supermud. Conține cărbuni activi, un amestec de șase acizi, și caolin. Iar, cu masca detoxifiantă pentru iluminare instantanee Nuxe Insta-Masque, tenul devine strălucitor și proaspăt, în doar câteva minute.

7. Oferiți-vă un tratament de purificare

Detoxificarea tenului este strâns legată de purificarea interioară a corpului. Eliminați din dietă alcoolul, cofeina, zahărul și alimentele grase și prăjite și reduceți glutenul și sarea. Veți vedea că vă veți simți mai ușoară, ca renăscută. Purificarea organismului va influența și starea pielii. În timpul detoxificării, stimulați procesele interioare ale pielii cu un tratament special de șapte zile, folosind vitaminele Saffee Advanced Vitamins A.C.E. Ampoules.

8. Mergeți la saună

Sauna sau aburul stimulează excreția toxinelor din organism. Da, acum este o situație mai complicată, dar, imediat ce aveți posibilitatea, oferiți-vă o ședință de saună. Calmează problemele musculare și stimulează detoxificarea. Până atunci, eliminați toxinele prin transpirație la sport iar, dacă doriți să vă relaxați, încercați o baie cu o sare de baie alcalină, care ajută la dezacidificarea corpului. Nu uitați să respectați regimul de somn.

9. Stimulați circulația limfatică

Limfa este un lichid incolor, care circulă în sistemul limfatic, parte integrantă a sistemului imunitar. Când limfa funcționează corect, toxinele sunt îndepărtate cu ușurință din corp. Pe de altă parte, un flux limfatic defectuos are ca efect acumularea de săruri, de grăsimi și de produse reziduale în țesutul subcutanat, ceea ce provoacă edeme și oboseală și agravează celulita. Buna funcționare a sistemului limfatic este ajutată de mișcare și de un stil de viață sănătos; concentrați-vă asupra acestor aspecte. Imediat ce vor fi ridicate restricțiile, vă recomandăm să vă programați la un masaj limfatic manual, care stimulează și mai bine circulația limfatică.

10. Fiți off-line

Trăim timpuri care ne obligă să fim mereu disponibili, la curent cu toate. Cu toate acestea, oferiți-vă o detoxificare digitală cel puțin o dată pe săptămână; fără telefon mobil, Internet și, mai ales, fără rețele sociale. Nu veți rata nimic, în schimb veți avea mintea limpede și timp suficient pentru lucruri mai plăcute.

Deși cuvântul detoxificare se folosește des în ziua de azi, nu este vorba de un trend nou. Răsfățați-vă cu un tratament de detoxificare cel puțin o dată pe an; curând, veți simți și veți vedea efectele sale pe propria piele.