Miraculoasa argilă pentru detoxifierea perfectă a tenului și spălarea delicată a părului

Argila are asupra tenului adevărate efecte benefice. În ultima vreme, a devenit din ce în ce mai populară în industria cosmetică, unde este inclusă în diverse produse, mai ales în măștile de față.

Măștile cu argilă răsfăță și curăță tenul în profunzime, îl detoxifică și îi uniformizează culoarea. În plus, absorb toxinele din piele, o revitalizează și o eliberează de celulele moarte. Aveți, deci, toate motivele pentru a le include în arsenalul dvs. cosmetic. Măștile cu argilă pot fi și un cadou foarte apreciat!

argilă, ten, păr

De unde a apărut argila?

Argila este o materie primă de origine pur naturală. Din punct de vedere geologic, este un tip de rocă sedimentară, constituit în proporție de peste 50% dintr-o componentă argiloasă – minerale argiloase. În cosmetică se folosește o argilă prelucrată, măcinată într-o pulbere fină și eliberată de impurități. Există mai multe tipuri de argilă. Printre cele mai cunoscute argile utilizate în cosmetică se numără argila verde, argila albă și argila marocană, dar puteți întâlni și argilă roz sau violet.

Argilă verde pentru acnee și ten gras

Argila verde mai este denumită și argilă franțuzească. Este singura care poate fi utilizată intern, datorită capacităților sale de detoxifiere. Este posibil să o preparați ca băutură, amestecând pudra de argilă cu apă. Are cel mai mare conținut de minerale dintre toate argilele cosmetice, iar, datorită proprietăților de curățare, este folosită în cosmetică mai ales pentru tenul gras și problematic. Masca de argilă verde eliberează complet tenul de excesul de sebum și îl curăță în profunzime. Argila verde este perfectă și pentru acnee.

Argilă albă pentru regenerarea accelerată a tenului

Poate că argila albă, denumită și caolin, nu este atât de larg utilizată ca și cea verde, dar efectele sale sunt indiscutabile. Comparativ cu argila verde, este mult mai fină, fiind potrivită și pentru tenul uscat. Are mai puține minerale decât argila verde, dar, tocmai de aceea, usucă tenul mai puțin. Pătrunde adânc în piele, elimină celulele moarte, relaxează porii și intensifică regenerarea. După folosire, circulația sângelui în piele este stimulată, iar tenul devine luminos, neted și revitalizat.

Dacă vă doriți o mască din argilă albă, încercați-o pe cea de curățare Vichy Mineral Masks, care conține 15 minerale, datorită cărora întărește bariera cutanată, protejează tenul față de factorii externi nocivi, calmează, hidratează și reglează excesul de sebum. Minunată este și masca de curățare pentru un ten perfect, Glamglow SuperMud, preferata multor vedete de la Hollywood. Combate imperfecțiunile nu numai datorită conținutului de caolin, ci și prezenței cărbunelui și a amestecului unic de șase acizi activi. Are efect imediat, iar tenul devine vizibil mai tânăr, mai strălucitor, mai neted și lipsit de imperfecțiuni și de impurități.

Deosebit de fină și de eficientă este și masca de curățare cu minerale și argilă Aēsop Skin Primrose, îmbogățită cu vitamina E și cu ulei esențial de mușcată. Curăță delicat tenul, îl îngrijește și îl înfrumusețează.

Argilă roz pentru tenul sensibil

Practic, este un amestec de argilă albă și roșie. Culoarea roz se datorează conținutului mai mare de fier. Este bogată în minerale naturale, precum oxidul de fier, siliciul și alte oligoelemente.

Este una dintre cele mai fine argile, fiind potrivită pentru toate tipurile de ten, inclusiv cel sensibil și iritat. Poate fi folosită și dacă suferiți de psoriazis sau de eczeme. Redă tenului elasticitatea, îl revitalizează, îl regenerează și îl curăță în mod natural. Așadar, este perfectă pentru un ten matur, fiind cadoul ideal pentru mama. Masca facială pentru curățarea tenului Emma Hardie Brilliance răsfață tenul, îl îngrijește și îl curăță în profunzime, îl detoxifică și îl întinerește.

Argilă marocană pentru curățare și detoxifiere

Crème de la crème sau cea mai bună dintre cele mai bune – aceasta este argila marocană, care, după cum sugerează și numele său, provine din Maroc. Se mai numește și argilă roșie sau o puteți găsi sub numele de rhassoul sau ghassoul. Este roșie, datorită conținutului mare de fier și este atât de moale și de eficientă, încât se potrivește tuturor tipurilor de ten.

Curăță, rafinează și stimulează circulația tenului. Este potrivită tuturor tipurilor de ten - practic nu puteți da greș cu aceasta. Poate fi un cadou minunat pentru fiică sau pentru o prietenă cu un stil de viață solicitant. Un ten expus factorilor de stres urbani va aprecia masca de curățare din argilă marocană Biotherm Skin Oxygen Wonder Mud, care elimină toate impuritățile în trei minute, contractă porii și lasă tenul fin și strălucitor.

Folosirea argilei în cosmetică

Argilă pentru păr

Pe lângă utilizarea sa în măștile cosmetice, argila marocană se folosește și la spălarea părului. Utilizarea argilei marocane este unul dintre cele mai delicate moduri de îngrijire a părului. Îndepărtează perfect impuritățile de pe scalp și din păr, pe care le spală foarte blând, fără surfactanți și derivați din petrol. Vă ajută să scăpați de mătreață și îndepărtează resturile de silicon din produsele de îngrijire și de coafat. Mai mult, nu afectează pelicula hidrolipidică naturală a scalpului și nu irită glandele sebacee.

Argila pe post de exfoliant eficient

Argila marocană se mai poate folosi și ca un gomaj delicat. Încercați argila marocană Purity Vision Rhassoul. Aplicați-o direct pe fața umedă, masați ușor și clătiți atent cu apă. Curăță tenul eficient și în profunzime, îndepărtează toate impuritățile și netezește, fiind potrivită și pentru tenul sensibil. Argila se adaugă și la exfoliantele corporale, unde, datorită efectelor detoxifiante, ameliorează simptomele celulitei.

Pentru o baie terapeutică, turnați trei linguri de argilă în apa din cadă, relaxați-vă douăzeci de minute și faceți duș cu apă călduță. Fie că vă decideți să folosiți argila sub formă de mască facială, de exfoliant de corp sau la spălarea părului, fiți sigură că faceți un lucru bun pentru dvs. Includeți fără ezitare acest accesoriu de frumusețe, delicat și foarte eficient, în ritualul dvs. cosmetic.