Minunatele uleiuri uscate: Știți să le folosiți?

Doriți să vă răsfățați fața, părul sau corpul cu un ulei nutritiv, dar vă temeți că ar putea lăsa urme grase? Nu este cazul. Uleiul uscat are o formulă de care vă puteți bucura fără astfel de consecințe. Conține uleiuri rapid absorbabile, cu conținut ridicat de acizi grași polinesaturați, cum ar fi uleiul de avocado, de rapiță sau de măceșe.

Ce este uleiul uscat?

Ați mai auzit termenul „ulei uscat“, dar nu știți ce înseamnă exact? Uleiul uscat este absorbit foarte repede în piele. După aplicare, nu veți fi „lipicioasă”, iar, la scurt timp, descoperiți că pielea dvs. este perfect hidratată, catifelată și fără o peliculă grasă.

Această categorie nu include uleiurile grele, ca, de exemplu, cel de cocos, de jojoba și de cânepă. Acestea sunt potrivite pentru pielea foarte uscată sau eczematoasă. Dar uleiurile uscate, ca cel de avocado, de susan sau de floarea soarelui, sunt ideale pentru toate tipurile de ten, inclusiv cel gras și cel acneic.

De ce veți adora uleiul uscat?

• Are o textură lejeră.
• Se absoarbe rapid.
• Nu lasă o peliculă grasă.
• Hrănește și hidratează perfect pielea.

Unele sunt indicate doar pentru ten, altele sunt multifuncționale, dar există și uleiuri pentru bronzat. Alegeți un ulei uscat care se potrivește perfect cerințelor dvs.

Uleiul uscat multifuncțional

Acest tip de ulei uscat este ideal pentru voiaj, deoarece cu un singur flacon vă îngrijiți părul, pielea corpului și tenul. Un astfel de „miracol 3 în 1“, cu utilizare versatilă, este uleiul uscat Nuxe Huile Prodigieuse Riche, pentru piele foarte uscată. Conține vitamina E și are un parfum fermecător - care, mai întâi vă învăluie cu prospețime de neroli, migrează treptat spre o combinație de magnolie și vanilie, iar la final vă cucerește cu acorduri calde, lemnoase.

Uleiuri uscate de păr, Notino 

Nutriție și sclipiri discrete

Dacă vă place să străluciți discret, veți aprecia și uleiul uscat pentru păr, corp și față Nuxe Huile Prodigieuse Or. În afară de glitterul fin și luminos, conține ulei de nuci și de camelie japoneză, pentru hidratarea, nutriția și protecția perfectă a părului și a pielii. Preferați un uleiu scat pentru corp, deosebit de nutritiv, care poate fi aplicat și pe față și pe păr? Încercați Decléor Aroma Nutrition cu parfum de ulei de trandafiri și de grepfrut.

Ulei uscat pentru ten

Pentru nutriția profundă a tenului și încetinirea îmbătrânirii sale, apelați la uleiul revitalizant L'Oréal Paris Nutri-Gold, care lasă tenul neted și catifelat. Dacă tenul dvs. pare tern și doriți să-l iluminați, folosiți uleiul uscat pentru față Biotherm Skin Best LiquidGlow. Conține un extract antioxidant din alge și un amestec de uleiuri naturale, cu efect de nutriție și de catifelare.

Cum folosim corect uleiul uscat?

• Față: Aplicați câteva picături de ulei uscat pe pielea curățată și tonifiată, în loc de cremă, și masați-l ușor în piele, cu mici mișcări circulare.
• Corp: Pentru a oferi corpului cât mai multă hidratare, aplicați uleiul uscat pe pielea umedă, după duș sau baie, masând cu mișcări circulare, până la absorbție.
• Păr: Aplicați câteva picături de ulei pe părul spălat și umed și pieptănați-l. Astfel, neteziți părul rebel și îi oferiți strălucire și volum.

Puteți să-l utilizați și în locul serului, masându-l pe vârfuri după spălare, sau puteți să-l masați seara pe scalpul uscat, lăsându-l să acționeze peste noapte, și să spălați părul dimineața.

Sfatul nostru: Folosiți uleiul uscat pentru a întări unghiile și a înmuia cuticulele. Încălziți câteva picături în palme, aplicați și lăsați să acționeze timp de 20-30 de minute.