Mini-serial despre acnee II - Cum scapi de acnee?

Sincer, dacă aștepți o rețetă miracol care te scapă de acnee peste noapte... acest articol te va dezamăgi. Acneea are un tratament de cursă lungă. Primele rezultate apar, în cel mai fericit caz, după câteva săptămâni. Consideri că și această perspectivă merită efortul? În caz afirmativ, citește mai departe.

acnee

Dacă îți amintești din prima parte cele mai frecvente motive pentru care ai acnee, acestea sunt ereditatea, hormonii, medicamentele și stresul, cuplate cu un stil de viață nesănătos.

Mai ales ultimele două motive, odată înlăturate, conduc la progrese rapide. Tocmai de aceea, modificarea stilului de viață poate fi primul pas spre vindecare. Se vorbește de mult despre nocivitatea alimentelor prăjite, a alcoolului, a cofeinei, a dulciurilor (mai ales ciocolata). Chiar dacă nu cauzează direct acneea, aceste „elemente“ sunt, poate cu excepția ciocolatei bune, simptomele unui stil de viață nesănătos, care pot realmente cauza acnee. Aceasta va fi deci schimbarea numărul unu.

Regimul alimentar este esențial

Consumă cu precădere legume și fructe proaspete, care constituie o sursă prețioasă de enzime, pietrele de temelie ale celulelor epidermei. Antioxidanții (vitaminele A, C, E), protejează pielea împotriva stresului oxidativ. Ajută și dacă înlocuiești băuturile îndulcite cu apă simplă (trebuie să bei zilnic 30 ml pentru fiecare kg de greutate). Apa nu vindecă acneea, dar încurajează metabolismul și eliminarea toxinelor și a inflamațiilor, printre care se numără și acneea. Zahărul favorizează procesele inflamatorii, așa că renunță la toate dulciurile (cu excepția ciocolatei de calitate).

vitamina b

Vitamine și minerale

Tot la capitolul alimentație, pielea problematică adoră vitaminele din seria B (banane, fulgi de ovăz, tărâțe, quinoa, carne roșie de calitate, semințe), zincul, care ajută la uscarea și la vindecarea acneei (semințe, fructe de mare și pește, leguminoase, legume cu frunze verzi) sau acizii grași nesaturați (surse: nuci și pește). Bea ceaiuri purificatoare, de urzici și de păpădie. Tratamentul eficient al acneei mai înseamnă și evitarea lactatelor clasice și înlocuirea acestora cu lactate fermentate, care îmbunătățesc flora intestinală și imunitatea, în general.

Îngrijirea cosmetică de acasă

În cazul acneei, baza îngrijirii cosmetice de acasă este, surprinzător, somnul - combate stresul și favorizează regenerarea eficientă a epidermei. Ar mai fi și cremele de calitate, eventual un fond de ten, dacă dorești să te machiezi. Care sunt cele mai bune creme și cel mai bun fond de ten pentru pielea cu acnee?

Produse pentru acnee

 

Te-ar putea ajuta Affaclar, un produs La Roche Posay. Crema estompează cicatricile produse de acnee și reduce formarea altora noi.

Dacă vrei să te fardezi frumos și să ieși în oraș plină de încredere, ai nevoie de un fond de ten matifiant și acoperitor, care nu astupă porii, lăsând tenul să respire. Într-un cuvânt, ai nevoie de Vichy Dermablend sau de Vichy Dermablend 3D Correction cu SPF 25. Primul acoperă mai ales imperfecțiunile minore, iar al doilea reușește să camufleze chiar și cele mai inestetice urme de acnee.

Mare atenție la efectele razelor solare, mai ales vara! Alege produse de bronzat cu cel mai ridicat factor de protecție!