Luați-vă la revedere de la părul indisciplinat!

Părul parcă nu are nicio formă, se electrizează și se coafează greu – cunoașteți această senzație? Dacă ați răspuns afirmativ, atunci probabil vă luptați cu păr indisciplinat. O variantă este să vă împletiți părul ca Monica Geller în Barbados, dar, o variantă și mai bună este să preveniți părul indisciplinat sau să îl țineți sub control, prin folosirea produselor corecte și prin menținerea câtorva reguli de îngrijire. De ce devine, de fapt, părul indisciplinat și cum este cel mai bine să prevenim această situație?

notino, păr, produse

De ce devine părul indisciplinat?

Motivul principal: umiditatea. Stratul exterior al părului este poros, de aceea, părul absoarbe ușor umiditatea din aer. Acest fapt nu trebuie să fie o problemă, până în momentul în care părul devine prea umed. Atunci începe să se umfle, devine mai aspru la atingere și, în acest moment, devine indisciplinat.

Părul devine indisciplinat, de exemplu, după spălare, după ploaie sau din cauza climei umede. De această problemă suferă cel mai des părul creț, pentru că acesta are o suprafață a cuticulei de păr mult mai poroasă, care absoarbe umiditatea mult mai ușor decât părul drept. Însă părul indisciplinat nu este cauzat doar de umiditate. O altă cauză este părul uscat; în acest caz, părul nu are destulă umiditate. Cum este, atunci, cel mai bine să combatem această problemă?

Spălarea corectă este arma numărul unu

Riscul de păr indisciplinat începe deja în timpul spălării, fiindcă, exact în acest moment, aveți șansa de a preveni această problemă, prin hidratarea și netezirea părului, fără a-l irita. Cuvântul principal în acest moment trebuie să fie HIDRATARE. Părul hidratat prezintă un risc mult mai mic de a absoarbe umiditatea din aer și de a deveni indisciplinat.

De aceea, în baia dvs. nu trebuie niciodată să lipsească un șampon hidratant! Încercați, de exemplu, șamponul împotriva părului indisciplinat Moroccanoil Smooth. Acesta hidratează părul în profunzime și, datorită conținutului de uleiuri de bună calitate, îl netezește perfect.

Pasul următor în timpul spălării este utilizarea unui balsam natural. Este important să nu săriți peste acest pas, mai ales atunci când vă doriți un păr neted. Balsamul pentru păr indisciplinat Schwarzkopf Professional BC Bonacure Keratin Smooth Perfect va îmblânzi părul indisciplinat. În plus, acesta va închide structura cuticulei și va facilita pieptănarea. Un alt preferat este Goldwell Dualsenses Just Smooth.

Deja după numele acestui balsam este clar că, nu doar spălarea, ci și pieptănarea va fi o activitate simplă. În doar câteva momente, vă veți putea bucura de un păr neted și strălucitor! Deja am vorbit despre importanța hidratării, așa că și masca de păr, pe care este cel mai bine să o folosiți o dată sau de două ori pe săptămână, este important să fie hidratantă. Datorită conținutului de ulei de argan, masca pentru păr indisciplinat L’Oréal Professionnel Mythic Oil reprezintă alegerea ideală. Aceasta va hrăni părul și îl va lăsa perfect neted. De asemenea, masca Moroccanoil Smooth va reda părului volumul, vitalitatea și strălucirea pierdute. În plus, această mască se poate combina cu șamponul din aceeași gamă, pentru un rezultat și mai bun.

Ce este important să nu uitați în timpul alegerii produselor? Produsele sunt doar jumătatea soluției. A doua parte este tehnica corectă. Este important să îngrijiți părul deja în timpul spălării și al uscării.

păr, notino, produse

Cum este cel mai bine să îngrijiți părul indisciplinat, în timpul spălării și al uscării?

• În timpul spălării, nu frecați și nu iritați părul.
• Aplicați șamponul și, cu mișcări circulare, masați scalpul.
• Clătiți-vă părul doar cu apă călduță sau rece.
• După spălare, nu stoarceți și nu iritați părul cu prosopul.
• Apropiați delicat prosopul de păr și lăsați să absoarbă apa în exces.
• Nu înfășurați părul într-un turban, cel mai bine este să îl lăsați să respire.
• Dacă vă pieptănați imediat după spălare, periați-vă părul deosebit de delicat, de la vârfuri până la rădăcini, niciodată invers.

Atenție la modelarea termică

Cea mai bună opțiune este să lăsăm părul să se usuce singur. Dar cine are timp de așa ceva? Însă, înainte de a folosi uscătorul de păr, schimbați setarea la cea cu aer rece și, desigur, nu uitați să folosiți produse pentru protecția termică.

Produsele ideale pentru părul indisciplinat sunt și cele care protejează părul față de căldură. De aceea, crema pentru păr indisciplinat L’Oréal Professionnel Serie Expert Liss Unlimited este alegerea ideală – aceasta netezește cuticula părului, o închide și, în plus, protejează părul împotriva umidității în exces.

Balsamul Goldwell StyleSign Just Smooth este perfect pentru toate tipurile de păr, pentru că vă va proteja părul și va și facilita styling-ul coafurii.

Dacă nu sunteți fan nici al cremei, nici al balsamului, încercați spray-ul împotriva electrizării, cu protecție termică, Bumble and Bumble Hairdresser's Invisible Oil Heat/UV Protective Primer, care nu doar că va proteja părul, dar îl va și netezi și îi va conferi o structură perfectă.

SFAT: Pentru o uscare perfectă, încercați uscătorul de păr cu ionizator. Acesta reușește să mențină părul mai hidratat și, de aceea, previne electrizarea.

Styling-ul părului indisciplinat

Chiar dacă folosiți deja toate produsele ideale, vă spălați și vă uscați așa cum este corect, durează ceva timp până vă puteți lua rămas bun de la părul indisciplinat. Dar ce să facem atunci când părul nu este încă în starea ideală în timpul styling-ului? Încercați aceste sfaturi.

• Pentru a netezi părul și mai mult, folosiți, de exemplu, crema nutritivă pentru păr indisciplinat Shu Uemura Essence Absolue, care nu se clătește.
• Începeți cu styling-ul de abia după ce părul este complet uscat și rece, pentru că, așa, își va menține mai bine forma.
• Pieptănarea va fi mult mai ușoară cu o perie cu peri de bună calitate. Descurcați-vă părul pe porțiuni mici, începând mereu de la vârfuri și continuând până la rădăcini – un mare ajutor poate deveni peria BrushArt Hair.
• Pentru a fixa perfect părul și pentru ca acesta să devină mai rezistent împotriva aerului umed, folosiți fixative cu tehnologia anti-frizz, care închid mai bine cuticula părului.

Iată, nu este așa de greu să îmblânziți părul indisciplinat. Ajunge doar puțină răbdare și părul dvs. va fi din nou neted și strălucitor.