Îngrijirea tenului în stil coreean - sau frumusețea ideală în 10 pași

Cele mai bune măști, Cele mai bune măști coreene, Îngrijire într-un stil coreean

Coreenele sunt renumite pentru pasiunea lor față de ritualurile de înfrumusețare și față de cosmeticele de calitate. Seară de seară, în zece pași bine gândiți, își curăță, își hidratează și își hrănesc tenul, făcând tot posibilul să-i încetinească procesul de îmbătrânire, ca să arate mereu ca niște păpuși!

Cosmeticele coreene nu sunt oarecare. Ingredientele acestora, de proveniență naturală, sunt adesea... ehm, surprinzătoare. Alge marine, cărbune negru, extract de bambus... OK. Dar cum îți surâde ideea unor cosmetice cu extract de melc sau cu venin de șarpe sau de albine? La care adaugi ce mai modernă tehnologie de prelucrare și obții... probabil cele mai bune cosmetice din lume. Dar cum se folosesc?

Cele mai bune măști, Cele mai bune măști coreene, Îngrijire într-un stil coreean

10 pași pentru îngrijirea tenului în stil coreean

1. Curățarea cu ulei

Pentru a curăța fața de impurități și de fondul de ten, ai nevoie de ulei. Cel de la Missha, M Perfect Cover curăță în profunzime și împrospătează, datorită uleiului din arborele de ceai. Pentru a te bucura de efectele sale purificatoare, masează-l pe pielea uscată.

2. Curățarea cu spumă 

A venit rândul spumei (de ex. Mizon Great Pure) sau a gelului de curățare. Ideal, acestea se spumează cu ajutorul buretelui facial, pentru a masa tenul, în timp ce îl cureți (din nou) în profunzime.

3. Exfolierea

Exfoliantul, de preferință cu acizi din fructe, se aplică pe față cu mișcări circulare. Astfel se elimină celulele moarte, permițând pielii să înceapă producerea unor celule noi.

4. Tonifierea

Pentru echilibrarea pH-ului pielii, se aplică delicat și o loțiune tonică, pentru minimizarea porilor vizibili.

5. Esențe

A venit timpul hidratării și al nutriției. Se masează o cantitate mică de esență pe față, pe gât și pe decolteu, prin tapotări ușoare. O etapă necunoscută la noi, considerată însă indispensabilă pentru ritualul de înfrumusețare al unei femei coreene.

6. Fiole

Aceste substanțe active cu concentrație înaltă se masează pe piele, până la absorbție. (Și, apropo, coreenele masează și tapotează totul conștiincios pe piele. Iar tenul nu îl usucă cu prosopul, ci folosesc șervete speciale, din micro-fibre, pe care le aplică foarte atent pe față!)

7. Serul

Și din nou masaj. De data aceasta, folosind un ser, de exemplu Mizon Multi Function Formula, care regenerează pielea, o hidratează și netezește ridurile fine. Se tapotează delicat pe față.

8. Masca facială textilă

Culmea artei coreene de îngrijire a tenului o reprezintă măștile textile, care au cunoscut un adevărat boom în ultimii ani. Printre cele mai bune se numără măștile Korika! Disponibile în trei game (NaturBeauty, SciBeauty și StarBeauty, oferă tenului hidratare, întinerire, nutriție sau detoxifiere! Alege-o pe cea care-ți place, aplic-o pe față timp de 15 - 20 de minute - și descoperă o nouă dimensiune a propriei frumuseți!

9. Crema de ochi

Chiar dacă pielea a avut deja parte de numeroase proceduri, pentru îngrijirea în stil coreean tot nu este suficient. A sosit timpul cremei de ochi, aleasă cu grijă și aplicată - cum altfel - prin tapotare delicată. Ce zici, de exemplu, de crema de ochi Missha, cu efect de netezire?

10. Masca facială de noapte/Crema sub formă de gel

Pentru pasul final, coreenele adoră încă o mască facială. De data aceasta, masca are o consistență de gel, se aplică pe față în locul cremei și se lasă să acționeze peste noapte.

Deci, ce zici, încerci și tu? Îngrijirea tenului în stil coreean durează, într-adevăr, ceva mai mult de câteva minute, dar rezultatele sunt fantastice!