Îngrijirea părului în trei pași simpli

Părul sănătos, frumos, lucios, regenerat și plin de viață este la doar trei pași distanță. Cum așa? Șamponul, balsamul sau masca și serul vă sunt suficiente. Imediat ce învățați să profitați la maximum de avantajele folosirii acestora, nu veți mai avea nevoie de nimic altceva. Poate doar de un șampon uscat, pentru situațiile când sunteți în criză de timp și aveți doar câteva minute pentru a arăta excelent.

Șampon, balsam, ser, Notino, produse

1. pas: cum ne spălăm corect părul

Vă spălați părul zilnic sau la două zile? Eroare! Spălarea zilnică usucă inutil părul și îl privează de hidratarea naturală și de sebum. Este valabil și pentru spălări folosind metoda „șamponare de două ori, balsam o dată”. Recomandăm o singură spălare, de două ori pe săptămână.

Cum procedăm?
• Înainte de șamponare, udați foarte bine părul cu apă caldă. Stoarceți-l ușor, până rămâne suficient de umed, fără să șiroiască de apă.
• Folosiți o cantitate rezonabilă de șampon, la care adăugați puțină apă. Ca regulă generală, cantitatea de șampon trebuie să corespundă mărimii unei nuci. Depinde însă de lungimea și de densitatea părului dvs.
• Frecați emulsia în palme, până când se formează o spumă. Întindeți spuma cu vârfurile degetelor pe rădăcini și pe scalp, masați delicat timp de un minut, după care întindeți pe restul părului și masați până la vârfuri.
• Clătiți temeinic șamponul și repetați întreaga procedură - da, ideal este să spălăm părul cu șampon de două ori, pentru a-l elibera de toate impuritățile!

SFATUL nostru: Aveți părul uscat și fragil? Sigur veți aprecia șamponul Kérastase Résistance Bain Extentioniste, cu creatină, ceramide și taurină, care fortifică părul și îi stimulează creșterea. Iar, pentru un tratament de lux, răsfățați-vă părul cu șamponul regenerator Alterna Caviar Anti-Aging Restructuring Bond Repair. Regenerează părul în profunzime, netezește cuticula deteriorată și, datorită extractului de caviar, conferă părului suplețe și strălucire.

2. pas: balsam sau mască?

Dacă părul dvs. are nevoie de hidratare și de nutriție, folosiți după șamponare un balsam sau o mască. Lăsați balsamul să acționeze câteva minute și apoi clătiți. Masca necesită mai mult timp de acționare decât balsamul, dar oferă părului o nutriție considerabil mai intensă.

Cum tratăm părul cu balsam?
• Aplicați o cantitate rezonabilă de balsam pe părul spălat cu șampon.
• Procedați invers decât la șampon - începeți de la vârfuri și continuați până la nivelul rădăcinilor.
• Pieptănați părul cu degetele, pentru a asigura întinderea uniformă a balsamului.
• Lăsați-l câteva minute să acționeze, apoi clătiți bine.
• La final, spălați cu apă rece, pentru un luciu frumos.

SFATUL nostru: Pentru regenerarea părului, de la suprafața firului până în structura sa internă, încercați balsamul Kérastase Résistance Fondant Extentioniste, cu acid maleic, care întărește cuticula. Calmați și revitalizați părul stresat și deteriorat cu balsamul regenerator Alterna Caviar Anti-Aging Restructuring Bond Repair.

Cum folosim masca?
• Aplicați masca pe părul umed sau uscat, spălat cu șampon.
• Separați părul în șuvițe și întinde masca la fel ca pe un balsam.
• Pieptănați părul și lăsați masca să acționeze câteva minute sau peste noapte, conform instrucțiunilor.
• Pentru un efect mai intens, încălziți masca. De exemplu, puteți împacheta părul într-un prosop înmuiat în apă fierbinte și bine stors, înainte de aplicare. Atenție să nu vă ardeți!
• Apoi procedați la fel ca și în cazul balsamului.

SFATUL nostru: Pentru o nutriție rapidă și profundă a cuticulei părului, recomandăm masca Kérastase Résistance Masque Extentioniste.

3. pas: atotputernicul ser are totuși limitele sale…

În cantități mici, serul hidratează, dă strălucire, protejează împotriva poluării și a altor influențe nedorite ale mediului și limitează formarea electricității statice. Dacă însă aplicați prea mult, părul se va îngrășa mai ușor.

Deci, cum procedăm?
• Serul se aplică numai pe vârfurile părului spălat, umed sau uscat.
• Înainte de aplicare, încălziți serul în palme timp de 5 sau 6 secunde. Veți putea lucra mai ușor cu el și efectul va fi mai intens.
• Aplicați-l delicat pe păr, folosind degetele, după care pieptănați părul cu un pieptene de lemn cu dinții rari.
• Serul nu se clătește niciodată.

SFATUL nostru: Serul intens Alterna Caviar Anti-Aging Restructuring Bond Repair conferă părului nutriția necesară și este potrivit și pentru părul fin, pe care nu îl încarcă inutil.

Timp puțin, standarde ridicate

Trebuie să arătați mereu excelent, dar nu întotdeauna aveți și timpul necesar? Investiți într-un șampon uscat de calitate. Înviorează vizibil și instantaneu coafura, parfumează plăcut părul și încape și în geantă. Pe care îl alegeți?

Universal:

Șamponul uscat fixativ Wella Professionals Eimi Dry Me, cu amidon de tapioca, poate fi folosit la toate tipurile de păr. Unele tipuri de păr preferă însă amidonul de orez, în care caz recomandăm Schwarzkopf Professional Osis+ Refresh Dust Texture.

Pentru păr gras:

Pentru părul gras, apelați la șamponul profesional L’Oréal Professionnel Tecni.Art Morning After Dust, care absoarbe sebumul în exces și conferă părului un volum uimitor. Acum, nimic nu vă mai împiedică să aveți un păr sănătos, strălucitor și vibrant. Este suficient ca, la fiecare spălare, să vă amintiți cei 3 pași simpli de mai sus.