Epilare cu ceară acasă? Nicio problemă!

Curând vine vremea rochițelor scurte, de vară și veți dori să aveți picioarele perfect netede. Cum le obțineți însă, când rasul cu lama nu vă convine, epilatorul vă ia prea mult timp și nici nu doriți să cheltuiți cu vizitele dese la salon? Este suficient să urmați sfaturile noastre, datorită cărora puteți îndepărta părul de pe corp sigur, rapid, eficient și, cel mai important, în confortul de acasă. Cum? Cu ceară!

ceară, notino, produse

Respectați aceste reguli timp de 2 zile

Cu 48 de ore înainte de epilarea propriu-zisă, îndepărtați celulele cutanate moarte de pe suprafața pe care o veți epila. Folosiți lufa, o perie, un burete, sau un exfoliant blând: de exemplu Saloos Bio Peeling, cu efect hidratant și cu arome de lavandă și de tea tree.

SFATUL nostru: Dacă vă plac soluțiile rapide și aroma de cocos, veți adora Foamie Shake Your Coconuts - burete și săpun într-un singur produs. Rezistă cam la 25 de utilizări.

O juma‘ de centimetru

Pentru ca epilarea cu ceară să fie cât mai eficace, părul trebuie să aibă cam jumătate de centimetru. Dacă este prea scurt, nu îl veți putea îndepărta pe tot. Dacă, din contră, îl lăsați prea lung, vă așteaptă cel mai probabil o experiență dureroasă, cu rezultate nesigure.

Înainte de acțiune

Ceara epilatoare se aplică numai pe pielea proaspăt spălată, ideal imediat după duș. Dar nu uitați să vă uscați suficient. Ceara și apa nu sunt cei mai buni prieteni și se poate întâmpla ca ceara să nu adere la piele.

SFATUL nostru: După ștergerea cu prosopul, pudrați ușor pielea cu o pudră de corp sau cu talc pentru copii, care absoarbe toată umezeala rămasă.

Lucrul cu ceara epilatoare este floare la ureche

Vă temeți că, în timpul depilării, veți face mizerie în jur și că ceara va ajunge peste tot, doar unde trebuie nu? Nu e cazul. Cu cerurile moderne, epilarea este floare la ureche.

1. Introduceți ceara epilatoare în baia de apă caldă și încălziți-o la temperatura necesară.
2. Este ușor de stabilit momentul când ceara este suficient de caldă. Aplicați o cantitate mică pe încheietura mâinii. Dacă este insuportabil de fierbinte, lăsați-o să se răcească puțin și repetați testul. Dacă totul este în regulă, treceți la pasul următor.
3. Aplicați ceara în direcția creșterii părului, pe picioare, pe brațe sau pe alte părți ale corpului.
4. Aplicați banda epilatoare pe zona cu ceară.
5. Așteptați să se usuce, apoi înlăturați banda trăgând în sens opus direcției de creștere a părului, cât mai aproape de piele.
6. Repetați pașii 3-5 pe toate porțiunile pe care doriți să le epilați.
7. Înlăturați resturile de ceară de pe piele cu ajutorul unui șervețel înmuiat în ulei de jojoba, de cocos, de măsline sau alt ulei de îngrijire.
8. Aplicați pe pielea epilată o loțiune hidratantă lejeră. Recomandăm Biotherm Lait Corporel, cu vitamina E. Se absoarbe rapid și miroase minunat, a citrice.
9. Cel puțin 2 zile după epilarea cu ceară, purtați îmbrăcăminte lejeră, din materiale naturale, nu folosiți exfoliante, nu expuneți pielea depilată la soare și luați o pauză de la exerciții.
10. Repetați întregul proces după 2 - 6 săptămâni.

Epilarea pielii sensibile și alergice

Pentru epilarea zonei bikini, a axilelor și a altor zone sensibile, în locul cerii clasice optați pentru pasta de zahăr 100% naturală Purity Vision BioEpil. Conține apă de trandafiri cu acțiune calmantă și ulei de mușețel și din arborele de ceai și nu provoacă reacții alergice.

Epilare un-doi

Lucrul cu ceara epilatoare vi se pare mult prea îndelungat și prea complicat? Folosiți benzile cu ceară Veet Wax Strips Natural Inspirations™, care se încălzesc în palme. Aplicarea ușoară are însă un dezavantaj: eficacitatea sa este oarecum mai redusă decât cea a cerii clasice. Dar, chiar și așa, multe femei le preferă.