Duel divin – Eros versus Olympea

Anul 2015 ne-a adus veștile mult așteptate legate de cele două parfumuri a cunoscutelor brand-uri - Versace și Paco Rabanne. Ceea ce s-a observat încă de la început este asemănarea celor două. Încearcă doar să compari parfumurile și vei vedea că cei care le-au creat au împărtășit o telepatie misterioasă. Ambele brand-uri au realizat parfumuri pentru o „zeiță contemporană”, iar campaniile de marketing introduc tema antică. Care dintre aceste zeițe câștigă în această luptă?

Paco Rabanne

Versace Eros Pour Femme

La doar doi ani după lansarea parfumului bărbătesc Versace Eros, brand-ul italian a decis să prezinte și o variantă feminină a acestei arome. Parfumul Versace Eros Pour Femme a apărut în Italia încă din decembrie 2014, însă în alte țări a apărut abia în anul 2015.

După câteva parfumuri care nu au cunoscut atât de mult succesul, brand-ul Versace s-a ambiționat în aș îndeplini țelul propus, astfel că a realizat acest parfum proaspăt și aromat, ce induce senzualitate și feminitate. Și a reușit, nu?

Sticluța parfumului Eros Pour Femme are un aspect luxos și plăcut, fiind aurie. Partea din față este decorată cu capul Medusei din mitologia greacă, înconjurat de motive cheie. Aceleași motive sunt reprezentate și pe cutia produsului. Ambalajul este sub forma unei cutii de bijuterii, parfumul fiind învelit într-o catifea, asemenea bijuteriilor.

Parfumul este reprezentat de către modelul oladez Lara Stone, care întruchipează o zeiță îmbrăcată în haine albe și purtând sandale de gladiator aurii, jucând rolul zeului dragostei Eros. Rolul campaniei a fost de a exemplifica puterea feminină de seducție, prin intemediul unui parfum. Eros este un parfum al tentației, seducției și al pasiunii. Este aroma puterii, seducției și individualității.

Versace Eros

Curios fapt este că imaginile pentru campanie au fost făcute în rezervația Pinewood din Londra, unde a fost realizat și un film cu James Bond.

Parfumul Versace Eros Pour Femme este definit ca un parfum cu aromă florală, lemnosoasă, mosc. La început parfumul prezintă o aromă de lămâie siciliană, bergamotă din Calabria, însoțit de un miros revigorant de rodie. Notele de inimă ale parfumului combină blând bujorul, cu flori de lămâi și iasomie. Notele de bază se rezumă la note lemnoase, în special lemn de santal, mosc și ambroxan.

Parfumul Versace Eros Pour Femme este potrivit pentru primăvară și vară. Nu uita faptul că acest parfum nu este unul obișnuit, ci este foarte elegant și senzual.

Paco Rabanne Olympea

La mai puțin de jumătate de an de la apariția pe piață a parfumului Versace (în august 2015), în competiție a fost lasant - parfumul Olympea de la Paco Rabanne. Acest produs este echivaletul parfumului bărbătesc Invictus, apărut în anul 2013, ce a simbolizat ideea de concurență și victorie.

Tema victoriei a fost păstrată și în parfumul de damă, însă într-un mod ușor diferit. Campania de marketing se bazează pe ideea conform căreia nimeni nu se poate compara cu puterea de seducție a zeiței contemporane, la picioarele căreia îngenunchiază toți bărbații. Parfumul este reprezentat de către modelul brazilian Luma Grothe.

Paco Rabanne Olympea

Cratorii acestui parfum floral oriental sunt Loc Dong și Anne Flipo. Parfumul îmbină notele de vârf: mandarin proaspăt însoțit de o combinație surprinzătoare de iasomie și ghimbir. Notele de inimă îmbină contrastele de vanilie dulce cu sare. Iar notele de bază sunt formate din aroma de lemn de santal, lemn de cașmir și ambra. Toate aceste componente formează împreună o aromă armonioasă, caldă și dulce. Nu se știe însă care este aroma care prodomină, deoarece vanilia în acest caz a fost ușor temperată de către sare, lucru care este foarte căutat în compoziția unui parfum. Acest parfum este completat de aroma impetuoasă a florilor.

Alegerea parfumului Paco Rabanne Olympea este încurajată de către sticluța acestuia, care este rafinată și atent realizată până la cel mai mic detaliu, fiind opera lui Marc Ange. Sticluța elegantă, de culoare roz-piersică, este decorată cu elemente asemănătoare cununii cu lauri. Un alt avataj este redat de către cutia parfumului care se prezință cu imaginea a doua aripi întinse.

Câștigătorul din punctul meu de vedere este parfumul Paco Rabanne Olympea. Are mari șanse în a deveni un bestseller în această iarnă și primăvară. De asemenea, precum și alte parfumuri ale brand-ului Paco Rabanne.

Care este părerea ta legată de aceste două parfumuri? Ai avut ocazia să încerci vreunul dintre acestea?

 

Alina