Cum salvăm părul deteriorat? Îngrijire „SOS“ împotriva ruperii și a despicării

părul deteriorat

Probabil că știți deja cât poate chinui soarele tenul insuficient protejat. Dar părul? Și acesta poate suferi destul de mult la soare. Dacă aveți părul aspru, deshidratat și fără strălucire, citiți sfaturile noastre despre cum reparăm părul deteriorat, alegeți ce v-ar putea ajuta și începeți să folosiți o îngrijire special concepută pentru părul degradat.

Cum recunoașteți imediat că aveți părul deteriorat

Combinația dintre razele solare, clorul din piscină și sarea din apa de mare distruge fără milă chiar și cel mai mătăsos, hidratat și bine hrănit păr. Semnele principale pentru recunoașterea părului degradat sunt:

 • deshidratare și tendință la rupere,
 • pierderea culorii și a luciului,
 • subțierea cuticulei, care devine aspră și poroasă.

8 sfaturi, despre cum să vă salvați părul deteriorat

 1. Tundeți vârfurile. Odată despicate, vârfurile părului nu mai pot fi lipite la loc. Trist, dar adevărat și chiar mai mult – vor continua să se despice. Nu riscați să aveți părul despicat pe întreaga lungime. Programați-vă cât mai repede la coafor și cereți să vă scurteze părul cu doi sau trei centimetri.

 

 1. Folosiți un șampon pentru păr deteriorat șampon pentru păr deteriorat. Vă prezentăm patru, pentru a avea de unde alege.

 

Șamponul intens regenerator Wella Professionals Fusion este un ajutor de nădejde în îngrijirea părului deteriorat. Îl întărește, pentru a fi mai rezistent la rupere, iar, după aplicare, părul devine uimitor de suplu și de revitalizat.

 

Șamponul pentru păr deteriorat L’Oréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Gold Quinoa + Protein este potrivit pentru regenerarea în profunzime a cuticulei. Conține valoroase proteine de grâu și quinoa aurie.

 

Vă plac jeleurile? Atunci veți adora spălarea părului cu șamponul pentru păr deteriorat Kérastase Résistance Bain Thérapiste. Textura sa ultra fină, de tip gel, oferă părului exact ceea ce are nevoie: nutriție, strălucire și o textură mătăsoasă.

 

Pentru o podoabă capilară într-adevăr degradată, recomandăm șamponul pentru păr uscat și deteriorat Schwarzkopf Professional BC Bonacure Oil Miracle Barbary Fig Oil, cu cheratină și extract din semințe de opunția, care stimulează formarea celulelor părului și îl protejează împotriva radicalilor liberi.

 

 1. Balsamul este indispensabil. Fără acesta, nici cel mai bun șampon pentru păr deteriorat nu ar avea efectul scontat. Datorită aminoacizilor de mătase și lipidelor micronizate, Wella Professionals Fusion este un balsam regenerator perfect. Odată ce l-ați încercat, nu vă veți mai lipsi de el.

 

 1. Părul uscat și casant trebuie bine hrănit. În mod ideal, cu o mască pentru părul deteriorat, de bună calitate.

 

Nouă ne place masca pentru păr deteriorat L’Oréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Gold Quinoa + Protein. Redă părului proteinele pierdute și îi oferă regenerarea necesară, fără a-l împovăra.

 

Dacă aveți însă senzația că vă trebuie ceva și mai puternic, vă recomandăm masca pentru păr foarte deteriorat Kérastase Résistance Masque Force Architecte, cu efect fortifiant. Conține pro-cheratină și ceramide, care netezesc și revitalizează părul.

 

 1. Folosiți un tratament pentru păr. De exemplu, terapia pentru păr degradat Schwarzkopf Professional BC Bonacure Oil Miracle Barbary Fig Oil, fără clătire, conține ulei de opunția cu efect fortifiant, care lasă părul suplu, neted și protejat față de radicalii liberi.

 

 1. Uitați de plăci și de ondulatoare – măcar câteva săptămâni. Dacă totuși nu vă puteți lipsi de acestea, folosiți o protecție termoactivă pentru părul slăbit și deteriorat. Kérastase Résistance Ciment Thermique protejează părul până la 180 °C și îl fortifică, datorită tehnologiei Vita-Ciment® Topseal. Pe lângă cheratină și ceramide, conține și extract din trandafiri de Jericho, care repară imediat părul degradat.

 

 1. Dormiți ca o regină. Lenjeria de pat din bumbac absoarbe treptat umezeala din piele și din păr. Ce ne facem cu părul deteriorat, cum îl protejăm? Schimbați bumbacul cu mătasea.

 

 1. Renunțați la elastice. Ultimul lucru de care are nevoie părul uscat și casant, este să-l prindeți într-o coadă strânsă. S-ar degrada și mai rău.