Cum să beneficiați la maxim de uleiul de cocos?

Odată cu trecerea timpului, uleiurile naturale au început să devină din ce în ce mai mult un must-have în casele noastre. Unul dintre cele mai iubite uleiuri este cel de nucă de cocos, așa că ne-am decis să vă spunem câteva cuvinte despre acesta. Poate vă gândiți că uleiul de nucă de cocos a devenit doar un trend, însă nu este așa – acesta reprezintă un ingredient universal, care se poate aplica aproape oriunde, poate doar în afară de geamuri și de mașină. Cum este cel mai bine să îl folosim, pentru a beneficia la maxim de efectele sale?

nucă de cocos, notino, cosmetice

De ce să alegem uleiul de cocos?

Uleiul de nucă de cocos se bucură de un fel de statut de vedetă în lumea uleiurilor și aceasta pentru multe motive. Datorită compoziției sale, îl puteți găsi nu doar într-o mulțime de produse cosmetice, ci și în farfurie. Oare de ce? Un ingredient foarte important al acestui ulei este acidul lauric, care este conținut în uleiul de nucă de cocos mai mult decât în orice alt ingredient.

Acest acid este compus în mare parte din acizi grași de lungime medie, iar aceștia se digeră ușor. Din acest motiv, uleiul de cocos nu se depune în rezervele de grăsime ale corpului și, în plus, stimulează metabolismul, având multe efecte benefice asupra corpului nostru. În afară de aceasta, compoziția sa este perfectă și pentru ten, piele sau păr... și se poate găsi și sub multe alte forme. Haideți să ne uităm mai de-aproape la ele.

Ulei de cocos pentru corp

Unul dintre efectele benefice ale uleiurilor este faptul că pot „închide” pielea și, în acest fel, o mențin hidratată un timp îndelungat. Însă, în cazul în care vreți să vă bucurați de o piele perfect catifelată, trebuie să îi conferiți mai întâi o doză de hidratare, deoarece uleiurile nu conțin apă. De aceea, dacă doriți să încercați un ulei de nucă de cocos bio, cum ar fi cel de la Soaphoria Organic, este important să îl aplicați pe pielea umedă sau să îl folosiți în combinație cu un alt produs hidratant. Cel mai bine este să aplicați uleiul direct după duș sau după baie.

Vreți să folosiți uleiul de cocos vara la mare, pentru a vă bronza? De ce nu! Însă este important de știut că uleiul de cocos nu vă va proteja împotriva razelor solare, așa că nu uitați să folosiți în principal produse speciale, cu factor de protecție solară. Uleiul se poate folosi ca un fel de îngrijire extra, pentru a vă prelungi bronzul.

SFAT: Doriți să aveți o piele nemaipomenit de moale? Încercați exfoliantul din zahăr Dr. Feelgood BIO

Ulei de cocos pentru ten

Uleiul de cocos pentru ten are aceleași reguli ca și cel pentru corp – trebuie mereu să conferiți tenului hidratare, altfel se va usca prea mult, se vor astupa porii și, în cazul unui ten acneeic, puteți să vă treziți cu și mai multe coșuri.

Atunci când folosiți uleiul de cocos într-un mod corect și regulat, vă veți putea bucura de toate efectele sale regeneratoare și nutritive și, în plus, veți încetini procesul de îmbătrânire a pielii. Cum ar fi să încercați, de exemplu, să vă demachiați cu uleiul de cocos, să îl folosiți pentru masaj sau, poate, să îl folosiți pe post de mască. În cazul în care chiar visați la o îngrijire complexă, dați o șansă măștii FOREO Farm to Face Coconut Oil. Apa de cocos conținută în mască va hidrata tenul în profunzime, iar uleiul de cocos îl va hrăni. Rezultatul va fi un ten catifelat și strălucitor.

Ulei de cocos pentru dinți

V-am spus deja cât de multifuncțional este uleiul de cocos! Datorită antioxidanților conținuți și a efectelor antiseptice, uleiul de cocos poate combate infecția gingiilor. În plus, uleiul reușește și să albească ușor dinții, însă, să nu vă așteptați la un rezultat ca după albirea profesională. Nu este mare diferență între a vă curăța dinții cu ulei de cocos sau cu pastă de dinți – aplicați un pic de ulei de cocos pe periuță sau pe dinți și glisați ușor pe suprafața dinților și pe gingii. Desigur, este important să nu uitați să folosiți și pastă de dinți, curățarea dinților cu ulei de cocos ar trebui să fie doar o mică îngrijire în plus. Apoi puteți continua cu rutina dvs. de îngrijire orală obișnuită.

Ulei de cocos pentru păr

Vă întrebați dacă se poate folosi uleiul de cocos pe post de șampon, de balsam sau de mască de păr? Desigur, de fapt este o idee foarte bună! Uleiul va conferi părului dvs. substanțe nutritive și îi va restitui strălucirea pierdută. În plus, va reduce deteriorarea părului. Luați-vă rămas bun de la firele de păr despicate, deoarece părul dvs. va deveni mult mai puternic și superb.

Pentru ca părul să fie hidratat și regenerat, încercați șamponul L’Oréal Professionnel Serie Expert Nutrifier, cel mai bine în combinație cu balsamul din aceeași gamă Serie Expert Nutrifier. Aveți păr foarte uscat? Nicio problemă! Șamponul Kérastase Aura Botanica Bain Micellaire Riche va fi cel mai bun ajutor, deoarece va fortifica și va hidrata părul, datorită combinației de ulei de cocos cu ulei de argan.

În cazul în care doriți să aplicați o mască de păr cu ulei de nucă de cocos, puteți folosi, pur și simplu, uleiul. Este suficient doar să îl aplicați pe părul ud și să îl masați, până ce va intra in păr. Apoi, lăsați-l să acționeze, timp de minim 15 minute și, la final, clătiți părul. Însă, spre deosebire de alte măști, este important să îndepărtați această mască cu șampon, pentru ca părul să nu rămână gras. Folosiți această mască maxim o dată pe săptămână, pentru a nu împovăra părul.

SFAT: Părul dvs. nu este drept ci, mai degrabă, ondulat? Uleiul de nucă de cocos se poate găsi și în produsele de îngrijire special concepute pentru părul ondulat, cum ar fi Maui Moisture Curl Quench + Coconut Oil.

Încadrați uleiul de cocos în regimul alimentar

Ar fi păcat să țineți miraculosul ulei de nucă de cocos doar pe măsuța cosmetică – acesta vă va fi de folos și în bucătărie! Vă întrebați de ce? Uleiul de nucă de cocos facilitează absorbția mineralelor, a vitaminelor, a aminoacizilor sau, de exemplu, a calciului. Însă, acesta are mult mai multe efecte benefice.

Uleiul de nucă de cocos va fi perfect atunci când coaceți, gătiți sau prăjiți, deoarece are un punct de ardere ridicat. În plus, acesta va conferi mâncării dvs. nu doar un gust bun, ci și un miros plăcut. Totuși, este necesar să menționăm că uleiul de cocos este un ulei, de aceea nu ar trebui să îl folosiți atât de des. Nu uitați să folosiți o cantitate adecvată și să mențineți un regim alimentar echilibrat.

Ce ziceți, v-ați decis deja cum veți utiliza uleiul de nucă de cocos? Fie că îl veți folosi pentru corp, pentru ten sau pentru orice altceva, credem că veți fi deosebit de mulțumită de rezultat.