Cum acoperiți acneea cu ajutorul fondului de ten

În lupta contra acneei este necesar să vă înarmați cu răbdare, fiindcă tratamentul este adeseori o alergare de cursă lungă. Dar există produse excelente, cu ajutorul cărora puteți ascunde imperfecțiunile și uniformiza tenul. Vă sfătuim cum să acoperiți acneea și vă recomandăm cele mai bune produse și moduri de aplicare a acestora. Până când scăpați definitiv de acnee, învățați să o camuflați eficient.

acnee, produse, notino

Pe primul plan, îngrijirea

Imaginați-vă tenul ca pe o pânză. Dacă doriți rezultate impecabile, pânza trebuie să fie perfect curată. Pentru tenul predispus la acnee, acest lucru este cu atât mai valabil. Prin urmare, înainte de a vă machia, curățați și hidratați foarte bine tenul. Da, ați citit bine. Tenul acneic suferă adesea de deshidratare. Produsele din gama pentru îngrijirea tenului problematic au scopul de a usca tenul gras. Utilizarea lor pe termen lung poate usca însă chiar și zonele sănătoase de pe față. Prin urmare, aplicați cosmeticele contra acneei exclusiv topice. Și hidratați tenul. Alegeți creme, seruri și lichide cu textură ușoară și apoasă și evitați uleiurile și vaselinele comedogene, care pot astupa porii și agrava starea acneei.

Dați undă verde corectoarelor colorate

Camuflarea acneei folosind corectoare colorate? Nimic mai simplu, cu ajutorul corectorului verde pentru petele acneice roșii. Verdele neutralizează roșul. Așa că, dacă tenul dvs. suferă de neregularități roșii inestetice, încercați să aplicați local o cantitate mică de corector verde pentru acnee. Crema nuanțatoare Bioderma Sébium Global Cover combate formarea acneei și uniformizează tenul, iar ambalajul său practic conține și un corector verde, pentru tratarea locală a tenului problematic.

Cel mai bun fond de ten pentru acnee

Uniformizarea tenului și aplicarea frumoasă a fondului de ten pot fi realizate chiar și pe un ten acneic. Absolut emblematic este Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place, un fond de ten rezistent la apă, care nu se oxidează pe ten, deci nu își schimbă culoarea. Ce v-ați putea dori mai mult? Merită menționat și cunoscutul fond de ten non-comedogenic, pentru ten problematic, Vichy Dermablend, care este ușor de aplicat, are o acoperire excelentă și SPF 35. Este disponibil în treisprezece nuanțe. Cea mai închisă poate servi drept o excelentă bază de conturare. O puteți estompa apoi artistic cu pensula.

Dacă doriți să controlați gradul de acoperire a tenului, încercați NYX Professional Makeup Total Control Drop Foundation. Datorită picătorului practic, puteți doza cu precizie cantitatea de fond de ten, pentru a obține o acoperire lejeră sau opacă. După aplicare, finisajul mat previne luciul inestetic al tenului.

Sfat: Regula generală pentru aplicarea fondului de ten este aceea că un fond de ten cu acoperire mare se aplică mult mai bine cu pensula sau cu buretele. Acest tip de fond de ten conține mai puține ingrediente hidratante, având tendința de a se usca mai repede. De aceea, nu se recomandă aplicarea sa cu degetele. Rezultatul ar fi prea vizibil.

Corectorul anti-acnee: un ajutor de nădejde

Corectorul se aplică întotdeauna local și se estompează, pentru a camufla cât mai bine tranzițiile. Pentru cea mai bună acoperire a acneei, corectorul se va aplica local, chiar și cu degetul, pe tenul curățat. Peste acesta întindeți fondul de ten și, unde este necesar, repetați camuflarea locală cu corectorul.

• Corectorul pentru acoperirea acneei Eucerin DermoPure acoperă perfect acneea și, datorită acidului salicilic, previne apariția unor noi imperfecțiuni.
• Aveți nevoie de o persistență durabilă? Alegeți Vichy Dermablend SOS Cover Stick, care rămâne pe față până la 16 ore și, în plus, conține SPF 25.
• Corectorul multifuncțional Yves Saint Laurent Encre De Peau All Hours Concealer acoperă imperfecțiunile dintr-o singură trecere. Este non-comedogenic și rezistă întreaga zi. Îl puteți folosi atât pentru acnee, cât și pentru camuflarea cearcănelor.
• Corectorul de lux Lancôme Teint Idole Ultra Wear Camouflage oferă acoperire opacă și aproape că nu se simte pe piele. Nu se acumulează în pliuri și asigură un finisaj natural.

Sfat: Cu cât aplicați corectorul și fondul de ten mai precis, cu atât mai frumos va fi efectul machiajului. Aplicați întotdeauna o cantitate mică și tapotați produsul în piele. Nu-l întindeți cu pensula în toate direcțiile.

Cum fixați un fond de ten pentru tenul problematic

Înainte de a pune oglinda la loc, nu uitați de fixarea și de matifierea machiajului. Nu exagerați cu matifierea tenului, ci concentrați-vă mai ales pe zona T, cu alte cuvinte fruntea, bărbia, nasul și zonele din jur. Pudra compactă matifiantă Clinique Stay Matte poate fi luată comod în poșetă, pentru a retușa stratul de pudră, oricând în timpul zilei.

Nu renunțați la lupta împotriva acneei

Chiar dacă poate nu pare, întotdeauna se găsește o cale de atac contra imperfecțiunilor tenului. Nu ezitați să consultați un specialist, adică medicul dermatolog sau cosmeticiana. Nu experimentați în exces cu produse și branduri, pentru a nu vă afecta tenul. Optați mai degrabă pentru o atitudine minimalistă. Înarmați-vă cu răbdare, deoarece rezultatele nu apar imediat.

Sfat: Când atât produsele, cât și îngrijirea eșuează, concentrați-vă asupra nutriției. Este uimitor câte alimente dăunează tenului. Încercați, de exemplu, să renunțați la zahăr.

Aveți vreun secret dovedit despre cum puteți acoperi cel mai bine acneea? Lăsați-ne un comentariu și împărtășiți-l cu noi.