Culoare aurie se potriveste perfect anotimpului de toamna! Despre aplicarea machiajului de sezon

Dintotdeauna se spune ca cea mai potrivita culoare a machiajului pentru tenul bronzat este culoarea aurie. Acest fapt este adevarat, insa trebuie sa avem in vedere neaparat si nuanta de bronz, pentru ca auriul se potriveste pentru pielea bronzata usor, nu foarte intens. Mai jos puteti vedea un exemplu de machiaj cu nuante de auriu, potrivit pentru tenul usor bronzat. Bronzul scoate in evidenta machiajul, lumineaza si dezvaluie un aspect fresh, de vara.

machiajCa baza de machiaj, vom folosi ca de obicei, un make-up pentru acoperirea imperfectiunilor si pentru unificarea tenului. Am folosit baza pentru make-up fara ulei de la Artdeco. Nu numai ca aceasta baza este de lunga durata, ci nu contine nici uleiuri, deci nu acopera porii si ii lasa sa respire.

Pentru o aplicare cat mai precisa si usoara, recomand folosirea unei pensule plate, de dimensiune mai mica. Mai mult, acest tip de pensule nu sunt la fel de dense ca cele rotunde, deci nu se pierde din produs atunci cand il aplicam.

Atunci cand aplicam baza pentru machiaj, aplicam prin tehnica tamponarilor usoare, pentru ca astfel el va fi mai bine incorporat in piele. Incepem aplicarea de pe frunte si apoi coboram spre barbie, sub barbie si apoi pe gat.

dsc

In locul bazei pentru machiaj, putem folosi si o pudra iluminatoare, care va da tenului un aspect fresh, de vara. Am folosit in tutorial pudra theBalm Mary - Lou Manizer.

Pontul meu: Produsele de tip pudra se aplica cel mai bine folosind o pensula din par natural. Cu cat este mai mare si mai moale peria, cu atat este mai confortabil de folosit si rezultatele sunt vizibil mai bune.

Dupa ce tenul arata perfect, dara imperfectiuni, ne putem concentra asupra machiajului ochilor. Folosim baza pentru machiajul ochilor, pentru ca are rol de fixare si machiajul este mai intens si de lunga durata. Marca mea preferata este Artdeco. Aplicati pe intreaga pleoapa, cel mai bine folosind burcele degetelor.

Aplicam apoi fardul pentru ochi. Folositi o nuanta deshisa, light, pe care o aplicati pe pleoapa incepand dinspre interior, spre exterior.

dsc

Pentru machiajul din imagine, am ales creionul Artdeco High Performance Eyeshadow Waterproof, de consistenta cremaosa, culoare nr 28. Acest tip de fard accentueaza nuanta de bronz a tenului.

Apoi aplicam nuanta inchisa de fard. Am folosit Artdeco Eyeshadow Sunshine nuanta nr 15, nuante de vara si editie limitata.


dsc

dsc
Pentru aplicarea cat mai precisa a fardului de culoare inchisa, se foloseste o pensula cu peri pe rotund.

Fardul inchis la culoare se aplica pierdut, incepand din coltul exterior al ochiului, spre interior. Cand va apropiati de marginea dinspre exterior, aplicati mai mult fard, atat pe ploeapa superioara, cat si sub ochi, pentru a crea aspectul de ”ochi de pisica”.

dsc

Pentru pleoapa superioare am folosit theBalm Nude Dude, care arata superb.
Ne ajutam inca o data de pensula de aplicare cu cap rotund, iar machiajul il aplicam cu efect usor pierdut.


dsc

Am ajuns la machiajul genelor. Am folosit mascara Dior Diorshow New Look. Vei aprecia sigur acest rimel, pentru ca are peria mica si aplicarea este precisa, pe fiecare geana in parte. Genele nu sunt incarcate, iar aspectul este unul natural.

dsc

Penultima parte a acestui tutorial se axeaza pe aplicarea bronzului. Am ales bronzerul  theBalm Betty - Lou Manizer, care ofera tenului un aspect de bronz frumos, natural. Se aplica in special pe pomneti, dar putem aplica si pe frunte si nas.

Pontul meu: Cum se aplica pe pomneti pentru a obtine un aspect natural?

Zambeste si incepe aplicarea fardului de unde se contureaza partea cea mai proeminenta a obrazului, apoi continua aplicarea, estompand spre tample.

dsc

Machiajul obtinut este unul stralucitor si fresh, mai avem nevoie doar de aplicarea rujului. Am ales luciul Artdeco Sunshine, care contine partiucle stralucitoare, pastrandu-si insa aspectul natural, usor burgundi.

Am  ajuns la finalul tutorialului. Machiajul obtinut este unul stralucitor pentru ca am folosit mai multe produse cu efect de glitter.

dsc

Poti aplica acest machiaj acasa si ne poti spune pararea ta despre el.

Ai întrebări privind acest articol, sau dorești să ne transmiți o sugestie? Scrie-ne folosind datele de contact pe notino.ro

Irina - makeup artist notino.ro

Foto: Ondřej Suk

Model: Agenția de modeling Fresh Face