Cosmetice naturale pentru păr: cum să începeți?

Petreceți mult timp în fața oglinzii, dar părul dvs. arată totuși fără vlagă și obosit și nu își păstrează forma? Aceste probleme pot fi cauzate de cantitatea mare de substanțe sintetice, din produsele pentru păr pe care le folosiți regulat. Ce ar fi să încercați un tratament de detoxifiere, sub forma unor produse cosmetice naturale pentru păr? Drumul spre un păr superb, fără urme de substanțe chimice, poate fi mai lung, dar vă garantăm că va merita!

cosmetice naturale, Notino, produse

De ce este bine să folosiți produse naturale pentru păr

Produsele cosmetice naturale pentru păr nu sunt doar un trend, ci din contră, sunt medicamentul ideal pentru părul chinuit de sulfați, de parabeni sau de straturi de silicoane, substanțe conținute în majoritatea produselor de păr convenționale.

După folosirea acestor produse, părul va arăta ca și cum tocmai v-ați întors de la salon, iar fiecare șuviță va fi netedă și plină de strălucire. Dar care sunt efectele ascunse ale acestor produse asupra părului și a scalpului?

• Silicoanele înfășoară cuticula părului cu un strat care nu permite substanțelor dăunătoare să pătrundă în păr, ceea ce este grozav! Dar, din păcate, nici substanțele nutritive care sunt necesare părului nu vor putea pătrunde în cuticulă. În plus, silicoanele nu se pot elimina complet de pe păr și, din cauza spălării regulate, se creează straturi groase de silicon. Ca efect, acestea pot slăbi firul de păr.
• Parabenii acționează ca un conservant și, prin urmare, prelungesc data de expirare a produselor. Aceștia provoacă deseori reacții alergice la persoanele cu piele sensibilă.
• Sulfații ajută produsul să facă spumă, dar nu are nimic de-a face cu eficiența acestuia. Aceștia sunt adăugați și pentru proprietățile lor de a degresa scalpul, dar, ca urmare, pot să-l și deshidrateze, fapt care duce la urme albe (nu doar) pe tricourile negre.

Ce trebuie să rețineți

Părul poate fi foarte capricios, iar acest lucru este posibil să semnaleze că cere o pauză de la substanțele sintetice. Însă este bine de știut că părul poate protesta puțin la începutul drumului dvs. spre cosmeticele naturale, deoarece o să treacă printr-o fază de detoxifiere, fază care se poate manifesta prin faptul că părul se va încâlci mai des, va fi mai aspru și se va electriza mai mult.

Cauza acestor efecte neplăcute este legată de faptul că părul nu va primi doza sa regulată de silicoane, mulțumită căruia arată ca de la salon. Fiți răbdătoare, chiar dacă, după prima spălare cu șamponul natural, va părea că acesta nu funcționează. Părul dvs. se pregătește tocmai pentru momentul în care va deveni mai sănătos și superb.

Ce produse naturale să alegeți

Vă este teamă că produsele naturale nu vor face față părului dvs. vopsit, decolorat sau foarte uscat? Nu aveți niciun motiv de teamă. Astăzi se pot găsi produse cosmetice naturale pentru orice tip de păr – nu este de mirare că, din această cauză, poate dura până când găsiți produsul perfect. De aceea, avem câteva sugestii, produsele noastre preferate!

Căutați un șampon natural pentru păr vopsit? Încercați-l pe cel de la Wella Professionals Elements, care va hrăni părul și, în același timp, va proteja culoarea împotriva estompării. Adăugați și balsamul natural Wella Professionals Elements, pentru o îngrijire completă. Dacă doriți ca șamponul dvs. să vă protejeze culoarea părului și să vă îngrijească scalpul în profunzime, alegerea perfectă este șamponul Biolage R.A.W. Color Care. Balsamul din aceeași gamă Biolage va completa rutina dvs. de îngrijire și, în plus, va facilita pieptănarea părului.

Șamponul natural Macadamia Natural Oil Care va fi prietenul cel mai bun al părului care necesită o regenerare în profunzime. Mulțumită uleiului de argan, fiecare fir de păr va fi hrănit și întărit, iar uleiul de macadamia va conferi părului doza de hidratare necesară. Pentru o regenerare și mai profundă, răsfățați-vă părul, minim odată pe săptămână, cu masca naturală pentru păr Macadamia Natural Oil Care.

Păr uscat, care necesită o doză mare de hidratare? Șamponul natural Redken Nature+Science All Soft vă va sări în ajutor, împreună cu balsamul natural din aceeași gamă. Dacă vă este teamă că părul dvs. va rămâne totuși tern și fără pic de viață, încercați tratamentul Kérastase Aura Botanica Soin Fondamental!

Secretul nu constă doar în produse

Așa este, nu ajunge doar să schimbați produsele de îngrijire. Încercați aceste sfaturi și veți vedea cât de recunoscător vă va fi părul dvs.!

• Cel mai important – scăpați de straturile de silicon în exces.
• Schimbați produsele de styling sau folosiți-le mai puțin. Acestea, la fel ca celelalte produse convenționale pentru păr, conțin substanțe chimice care nu au ce căuta în părul dvs. în timpul detoxifierii.
• Concentrați-vă pe îngrijirea scalpului dvs. Un scalp curățat în profunzime este secretul pentru creșterea rapidă a părului; de aceea, nu vă fie frică să dăruiți scalpului un masaj scurt și, câteodată, și un peeling pentru păr.
• Încercați să evitați tratamentele cu căldură. Este firesc să nu le puteți evita 100%, dar dați-le o șansă bigudiurilor flexibile sau măcar aparatelor de bună calitate.

Și mai departe? Bucurați-vă de un păr superb, neîngreunat de straturi mari de chimicale. Amintiți-vă ce am spus la început – poate dura mult, dar rezultatul merită!