Cele mai bune parfumuri unisex: TOP 10, amândoi le veți adora

Parfumuri numai pentru femei și numai pentru bărbați? În niciun caz! Nu vă lăsați influențat de stereotipurile de gen și alegeți din topul nostru cu cele mai bune 10 parfumuri unisex, care subliniază stilul individual și farmecul unic al fiecărei persoane, indiferent dacă „îmbracă“ un el, sau o ea.

 Parfumuri de nișă, Notino

Pionierii parfumurilor unisex

Cele mai bune parfumuri unisex au devenit la modă în anul 1994, când parfumierii Alberto Morillas și Harry Fremont au prezentat, pentru brandul Calvin Klein, faimosul parfum unisex Calvin Klein CK One, cu aromă citrică. Parfumul, cu caracter deschis, debut de fructe și inimă florală, a devenit dintr-odată preferatul tuturor, ștergând astfel în mod deliberat o graniță până acum de netrecut. Nu este minunat să aveți un singur parfum, pe care să-l folosiți amândoi?

 Parfumuri de nișă, Notino

Farmecul parfumurilor unisex

Compoziția modernă a parfumurilor unisex migrează de la sexualitate spre neutralitate. Nu înseamnă că cele mai bune parfumuri unisex nu ar fi sexy sau chiar provocatoare. Doar că nu sunt dominate de note tipic feminine sau masculine. Un exemplu perfect de parfumuri unisex extrem de senzuale și captivante sunt cele orientale, ca Boucheron La Collection Vanille de ZanzibarTom Ford Tobacco Vanille sau Montale Chocolate Greedy.

În compozițiile însorite ale parfumurilor La Collection Vanille de Zanzibar și Tobacco Vanille domină vanilia caldă și amețitoare, combinată, la Boucheron, cu ambră și heliotrop, iar la Tom Ford cu acorduri de tonka, de flori de tutun și de cacao. Parfumul Chocolate Greedy, de la Montale, este o aromă unisex vanilată, cu un puternic accent pus pe nota de cacao - fiind ispititoare, delicată și foarte senzuală.

Chipul parfumului sunteți dvs.

Ben Gorham, fondatorul brandului suedez Byredo, a declarat, în interviul pentru Vanity Fair, că, la crearea parfumurilor unisex de nișă, dă frâu liber exprimării individualității, fără a-i da chip masculin sau feminin. Parfumurile Byredo sunt la fel de degajate ca și creatorul lor. De exemplu, Byredo Bal D'Afrique atrage atât bărbații, cât și femeile, prin tonuri exuberante de lămâie și de bergamotă, prin inima florală și prin moscul alb catifelat. Un parfum unisex pe care-l veți adora!

Parfumuri unisex

Citrice și flori

La fel de amuzante și jucăușe sunt și alte două nestemate de nișă, din selecția noastră de top 10 – apa de colonie cu lămâi siciliene Acqua di Parma Colonia și imprevizibila și nonșalanta compoziție floral-lemnoasă a parfumului unisex Anyway, de la Juliette has a gun, brandul de parfumuri de nișă independent, fondat de Romano Ricci, nepotul legendarei Nina Ricci. Baza sa armonioasă, elegantă și pură este apreciată atât de spiritele liber-cugetătoare, cât și de sufletele îndrăgostite nebunește.

Individualitatea pe primul loc

Compozițiile lemnoase sunt cu totul speciale. Potrivit creatorilor de parfumuri, le îndrăgesc bărbații senzuali și femeile degajate, cu spirit liber, cele care nu ezită să poarte un sacou bărbătesc și apoi să susțină că oversize e la modă. Parfumurile lemnos aromatice reprezintă un gest rebel, care evocă emoții puternice.

Din această categorie vă recomandăm o „sfântă treime“ de nișă, de excepție: Collection Extraordinaire Bois Doré, de la Van Cleef & ArpelsPhilosykos, de la Diptyque și Molecule 01, de la Escentric Molecules. Parfumurile care pun pe primul plan note lemnoase de tec, de cedru, de smochin sau de diverse tipuri de piper sunt ideale pentru ocazii deosebite.