Cele mai bune moduri de a rezolva problema celulitei (fără să înnebunești)

cum sa scapi de celulita

Scapă de celulită  

Perioada începutului de an este, pentru mine, întotdeauna un pic confuză. Decorațiunile de Crăciun sunt deja strânse în cutia lor din pod, iar primăvara se apropie cu pași mărunți. Poate că și pe tine te preocupă ideea că, în doar câteva luni, vei fi la ștrand, unde îți vei expune, în afara costumului de baie, și celulita. Ca la fiecare început de an, am demarat un nou sondaj pe tema cum să scapi de problemele create de celulită, în speranța că cineva a inventat, între timp, o pilulă miraculoasă, pe care s-o iau - și celulita să dispară. Și, tot ca în fiecare an, mă asaltează articole care vor să mă „micșoreze“, să mă „netezească“ sau chiar să mă facă să „dispar“, iar eu – ca în fiecare an – intru în panică doar când  mă gândesc cum voi reuși să rezolv problema mea cu celulita anul acesta.

Vântul proaspăt dinspre vest                                                                     

Anul acesta este, totuși, puțin diferit. Un vânt proaspăt suflă dinspre vest, iar modelele, ca Ashley Graham sau Iskra Lawrence, transmit un mesaj clar: să ne acceptăm și să ne iubim așa cum suntem. Celulita nu ne definește și nici nu ne scade valoarea.

Celulita nu spune despre noi că am fi leneșe, urâte și cu kilograme în plus, că nu suntem destul de bune sau că nu ar trebui să purtăm asta sau asta. Aceste lucruri le spunem noi. Pentru mine, celulita a însemnat, mulți ani, imaginea unui braț zvelt care ține o portocală și, sub aceasta, un titlu dramatic, agresiv spre înfricoșător, care promite osânda veșnică, în cazul în care nu scapi de celulită. Apoi, firește, sentimentul de vinovăție, când am urmat toate recomandările, sfaturile, ideile și sugestiile, iar celulita tot vizibilă era, în oglindă.

Probabil că, pentru prima dată în viață, mă uit la mine în anul 2018, iar reflecția în oglindă îmi arată valuri și movilițe, dar fără obișnuitul sentiment de ură. Celulita este, evident, greu de acceptat sau de plăcut. Și e realmente indicat să te ocupi de ea, pentru a preveni problemele de sănătate, la fel cum e bine să urmezi un regim de viață sănătos, să te demachiezi, să te speli pe dinți, să bei suficient și, ocazional, să transpiri zdravăn. Celulita nu ar trebui să fie un motiv al urii de sine, al suferinței în fața oglinzii sau al ascunderii sub mâneci lungi, într-o zi frumoasă.
 
anticelulita

Celulita sub lupă sau „De ce tocmai eu?“

Clar, celulita nu este doar o problemă a persoanelor supraponderale. Afectează bărbați și femei de toate dimensiunile și este perfect normală. Este, pur și simplu, un mod natural prin care corpul stochează grăsimile. Dar, pe fondul slăbirii elasticității fibrelor care trag pielea spre mușchiul de sub ea - țesutul adipos fiind între cele două straturi - celulele de grăsime împing înspre piele, creând o suprafață inegală, adică mult urâta „coajă de portocală".  Gradul de avansare a celulitei depinde și de starea sistemului limfatic, care se ocupă de catabolizarea grăsimilor în exces din stratul subcutanat și de eliminarea toxinelor din organism.

Cea mai bună îngrijire contra celulitei

Personal, mi-am propus ca anul acesta, în loc de război, să declar celulitei un armistițiu și, în loc să mă chinuiesc zadarnic să o „șterg“, să învăț mai degrabă să o îngrijesc. Prefer să elimin cauzele, în loc să mă ocup doar de efecte. În consecință, pe lângă îmbunătățirea regimului hidric, a alimentației și a mișcării, dedic mai mult timp prevenției: masaje regulate ale porțiunilor afectate, accelerarea metabolismului și exfolierea pielii cu peeling-uri naturale din cafea măcinată, sare de mare și ulei de cocos bio. Brandul de produse naturale Weleda oferă în acest scop un superb set anticelulită, cu burete de masaj, peeling de duș și ulei cu extract de mesteacăn. O altă măsură preventivă este, desigur, reducerea stresului, care ne afectează negativ echilibrul hormonal și, astfel, nivelul estrogenului, atât de important pentru arderea optimă a grăsimilor. Deci, încă o dată - relaxare fără stres, în baie. Așteptările noastre nerealiste sunt cele care ne sabotează orice eforturi de îmbunătățire.

Creme anticelulită

Bineînțeles că am încercat și nenumărate creme, din toate categoriile de preț. La unele, efectul pozitiv a fost mai vizibil, la altele mai puțin. Oferta disponibilă este, într-adevăr, foarte mare. Începând cu Avon, Eveline, sau dermato-cosmetice ca Biotherm, Eucerin, Vichy sau Collistarcosmeticele coreene Missha cu efect termogen, până la tratamentele de lux de la Elancyl și multe altele. De mare ajutor, atât pentru acceptarea, cât și pentru îmbunătățirea situației, este să ai un ritual. Dacă ai grijă de tine în fiecare zi, îți creezi, în timp, un obicei plăcut și sănătos. Iar „aliații“ de nădejde îi poți selecta, de exemplu, aici.

creme contra celulitei

Când mi-am întrebat colegele și prietenele ce creme contra celulitei au încercat, am rămas surprinsă să constat câte de multe dintre ele au în arsenal geluri, creme sau seruri. Apropo, chiar și cele suple. Am compilat pentru tine o listă cu produsele noastre cele mai populare, pe care îți recomandăm să le încerci. Scopul acestora? Un ritual de îngrijire plăcut. Și picioare perfecte pentru fuste mini 😊.
 
Dacă preferi să încredințezi dermatologilor îngrijirea celulitei, atunci vei aprecia cu siguranță produsele brandurilor Collistar și Elancyl. Ambele se concentrează asupra tratamentelor de asigurare a fermității. Elancyl a fost primul brand care, în 1978, a venit cu ideea utilizării cafeinei contra celulitei și cu așa-numita crono-biologie, care sincronizează efectele substanțelor active naturale cu bioritmul. Noi am încercat cu succes  tratamentul sub duș  cu extracte de știr și de iederă, care completează perfect crema de corp Fermeté.
 

Brandul italian Collistar a inclus în colecția sa, Special Perfect Body, mai multe produse de calitate, de la gelul răcoritor, până la serul cu efect de slăbire intens sau împachetările cu nămol pentru acasă. Collistar oferă tot ce-ți poți imagina, pentru fiecare parte controversată și problematică a corpului, utilizând extracte vegetale din echinaceea, cafea verde și alge marine.

Și un sfat la final? Fii bună cu tine și nu cere imposibilul de la propriul corp. Astfel, vei fi mult mai fericită. Și fericită = frumoasă.