Călcâie cu piele întărită? Pregătiți-vă pentru vară!

Mai ales vara, când purtați sandale, șlapi sau papuci, vreți ca picioarele dvs. să arate cât mai bine. Dar dacă, totuși, aveți pielea întărită pe călcâie? Abordați această problemă estetică razant, o dată pentru totdeauna. Picioarele respiră mai bine într-o încălțăminte deschisă. Sunt însă afectate de modelele incomode și expuse prafului și radiațiilor solare. Pielea se deshidratează accelerat și, dacă nu este îngrijită, în timp apar tensiunea, roșeața, descuamarea și calusurile, care pot crăpa neplăcut. Și totuși, a avea picioarele frumos îngrijite și moi la atingere e chiar ușor.

Produse de îngrijire, Notino, creme

Top 10 sfaturi, cum combatem pielea întărită de pe tălpi

1. Pilirea este baza

Primul pas spre tălpi catifelate este îndepărtarea regulată a straturilor de piele cheratinizată, cu piatră ponce și cu o pilă pentru călcâie. Ideal ar fi să înmuiați mai întâi pielea întărită, de exemplu când faceți duș, și apoi să o piliți (chiar și de câteva ori pe săptămână) cu o pilă electrică pentru picioare, cum ar fi Scholl Velvet Smooth. Pentru a preveni rănirea pielii, capul rotativ verifică automat presiunea și se va opri dacă pilește prea mult. În plus, pila electrică pentru călcâie dispune de o variantă etanșă, care poate fi utilizată comod și în cadă.

Datorită pietrelor ponce specializate pentru picioare, ca, de exemplu, piatra ponce vulcanică Magnum Natural, puteți îndepărta sub duș și bătăturile mai aspre. Masați cu mișcări circulare pielea întărită de la călcâie și de pe buricele degetelor, până la netezirea zonei. Pentru suprafețe fine și catifelate, piliți-le la final cu o piatră ponce fină pentru călcâie, o pilă manuală pentru picioare sau cu capul de netezire al pilei electrice pentru picioare.

2. O atingere catifelată

Pentru o netezire perfectă a picioarelor, puteți apela de asemenea la un gomaj mecanic fin, care înlătură și celulele cutanate moarte de pe căpute și de pe glezne. Un efect similar obțineți mergând desculță pe nisip, dar atenție - o suprafață prea fierbinte poate arde și usca tălpile.

3. Mențineți hidratarea

Pentru ca pielea să rămână suplă, trebuie unsă frecvent cu produse cosmetice specializate, cu ingrediente higroscopice, care atrag umezeala. De exemplu, crema pentru călcâie crăpate Neutrogena Norwegian Formula® Intense Repair conține sarea de sodiu a acidului hialuronic sau uree, care reține o cantitate mare de apă în piele, la fel ca și glicerina conținută în crema pentru picioare pentru pielea uscată La Roche-Posay Lipikar Podologics. Ambele produse reduc vizibil calusurile și înmoaie și grăbesc regenerarea pielii crăpate pe picioare.

4. O porție de hidratare suplimentară

Ocazional, vă puteți răsfăța picioarele uscate și calusurile de pe călcâie cu o baie cu sare. Sarea transportă apa în straturile mai profunde, unde o reține. Un efect similar obțineți și cu uleiurile de baie, cum ar fi cele de migdale, de caise, de argan sau de măsline. Baia trebuie să aibă o temperatură plăcută, pentru că apa prea fierbinte perturbă filmul hidrolipidic al pielii și o usucă.

5. Salvare rapidă

Dacă picioarele dvs. au nevoie de o mega-doză de hidratare imediată, soluția o reprezintă măștile ciorap, cu efect hrănitor. Este suficient să le trageți pe picioare pe durata specificată (până la 20 de minute), pentru hidratarea profundă și netezirea pielii călcâielor și a picioarelor. Măștile pentru picioare KORIKA SciBeauty, Scholl Expert Care sau Neutrogena Norwegian Formula® CICA Repair conțin extracte eficiente pentru regenerarea rapidă a pielii uscate și ameliorarea călcâielor întărite, precum vitaminele A și E, ureea, untul de shea, glicerina sau uleiurile bogate în acizi grași omega 6. După câteva minute de relaxare, picioarele dvs. vor fi ca noi.

6. Decojiți-le

Ați mai auzit de șosetele exfoliante? Inovatoarele măști exfoliante pentru îndepărtarea pielii întărite de pe picioare sunt impregnate cu ingrediente active - de obicei acizi activi, care elimină celulele moarte, înlăturând chiar și pielea foarte întărită sau aspră. Masca se lasă să acționeze cca 90-120 de minute, apoi picioarele se clătesc cu apă și se șterg. La prima vedere, picioarele sunt mult mai moi, dar „minunile” se întâmplă după aproximativ cinci zile sau mai târziu.

Cu timpul, pielea veche de pe tălpi se desprinde treptat. Durata întregului proces de decojire a stratului superior de celule moarte (exfoliere) depinde de starea picioarelor înainte de aplicarea măștii. Atenție, este mai bine să nu îndepărtați nimic cu mâna, nu se recomandă nici folosirea pietrei ponce sau a pilei electrice pentru călcâie. Cu timpul, pielea decojită se fărâmițează singură. Deoarece exfolierea poate dura câteva zile, planificați-o din timp.

7. Sub cerul fără nori

Pantofii deschiși pot cauza arderea căputelor și a marginilor laterale ale picioarelor. Dacă petreceți mai mult timp afară, nu omiteți ungerea lor cu produse cosmetice solare. Seara, tratați zonele cu o cremă de picioare, iar pe căpute și pe restul corpului aplicați un balsam corporal pentru piele uscată, cum ar fi Biotherm Oil Therapy Baume Corps, care hidratează în profunzime și, datorită uleiului de caise, reface structurii pielii uscate.

8. Doza de vitamine

Știați că deficiența de vitamina A poate provoca nu doar probleme de vedere, ci și pielea uscată și călcâiele întărite? Uscarea excesivă a pielii este una dintre numeroasele simptome ale deficienței vitaminice în organism. Fără vitamina C, pielea devine mai aspră, iar vitamina E o protejează împotriva radicalilor liberi.

9. Relaxare binemeritată

Relaxați-vă mai des picioarele în poziție ridicată. Cu cât stați mai mult în picioare, cu atât circulația sângelui în extremități este mai deficitară și picioarele pot suferi. În plus, vara, extremitățile se umflă de la căldură, pielea devine mai întinsă și are tendința să crape și mai mult.

10. Încălțăminte adecvată

O cauză a pielii întărite de la picioare poate fi și alegerea nepotrivită a încălțămintei. Pentru a preveni micozele neplăcute, transpirația și înăsprirea călcâielor, evitați încălțămintea din materiale sintetice, deoarece transpirația picioarelor agravează cheratinizarea pielii.