Aromaterapia acasă sau cele mai bune parfumuri de interior

aromaterapie

Binefacerile aromaterapiei erau deja cunoscute în Egiptul Antic și în China, unde uleiurile esențiale erau folosite în ceremonii și ritualuri. Se credea că aromele activează nivelele mai înalte ale conștiinței. Astăzi, este dovedit că uleiurile eterice au proprietăți antibacteriene și ne pot fie calma, fie dinamiza.

Aromaterapia utilizează, pe lângă aplicarea directă, și inhalarea. Când moleculele intră în plămâni, mirosul stimulează o anumită parte a creierului, care produce un răspuns terapeutic și o senzație de bine. Și receptorii din nas trimit mesaje sistemului nervos, până la acea parte a creierului care răspunde de influențarea stărilor de spirit și a emoțiilor.

Cum se parfumează casa

Pentru o atmosferă plăcută acasă mai poți folosi, în afara uleiurilor esențiale de picurat în cadă sau pe pernă, și produse finite, cum ar fi lumânările de calitate, difuzoarele de arome, candelele ceramice și spray-urile de interior. Datorită tehnologiilor inovatoare în crearea parfumurilor de interior, te poți bucura nu numai de atmosfera caldă, ci și de designul elegant.

Deși aromele sunt o chestiune de preferință personală, în general, notele lemnoase „îmbracă" spațiul mai bine decât cele dulci, de fructe. Nu înseamnă că, în casă, trebuie să miroasă a foc de tabără, ci doar că un ton lemnos, picant sau fumuriu face spațiul mai confortabil.

Lumânările pot face minuni

Cele mai bune lumânări, care sunt adesea apreciate prin „Mmm, ce frumos miroase - ce e?“, sunt cele care parfumează întreaga încăpere, chiar și neaprinse. Sunt lumânări de calitate, din ingrediente atent alese, caracterizate printr-o aromă ce poate fi chiar prea puternică, încă de la despachetare.

Printre brandurile de calitate, dar și accesibile ca preț se numără Bath & Body Works și Kringle Candle. Iarna, pentru aroma autentică a pădurii, caută lumânarea Winter, din colecția Camp Winter, de la Bath & Body Works. Aroma de cașmir și cacao a lumânării Cashmere & Cocoa, de la Kringle Candle, te alintă pe orice vreme și, în plus, îți decorează frumos interiorul. Note calme de vanilie și lavandă oferă minunata lumânare bio, de la Root Candles, Lavender Vanilla.  Majoritatea lumânărilor se găsesc și în varianta votivă, mai ieftină, sau ca ceară parfumată pentru candele ceramice.

lumanari parfumate

Un lux parfumat

Nu rata o bună investiție și consultă oferta lumânărilor de lux Baobab. Aceste lumânări, ca, de exemplu, fabuloasa Aurum, din colecția Les Exclusives, sunt fabricate manual, din cele mai fine ingrediente și uleiuri esențiale. Sunt reale capodopere de design, care încântă și cel mai exigent ochi.

Noua eră a difuzoarelor

Dacă te tentează să încerci ceva nou, candelele ceramice sunt o ideală decorație parfumată. Le găsești în oferta brandurilor de renume, cum ar fi grecescul Spring Air sau asiaticul Chando. Chando s-a impus prin difuzoarele ceramice cu design artistic inspirat din natură. Parfumul este canalizat printr-un porțelan special, care înlocuiește elegant clasicele bețișoare din ratan. De exemplu, la difuzorul Myst Lilac & Nutmeg este o floare elegantă, iar la Ocean Amber & Sage un căluț de mare.

difuzor aromaterapie

Lămpi catalitice

Compania engleză Ashleigh & Burwood London produce, în afară de difuzoare de arome, și superbe lămpi catalitice. N-ai auzit încă de ele? Principiul arderii fără flacără (reacție catalitică) era cunoscut deja în vechiul Egipt. Curăță și dezinfectează aerul, înlătură 99 % dintre acarieni și bacterii și distruge moleculele rău mirositoare, inclusiv cele de fum de țigară. Recomandăm setul cadou Fairy Ball, care este ideal pentru începători. Conține ulei parfumat și o lampă mică, cu un model irizat.

Săculeți parfumați

Poate îți mai amintești cum parfuma mama dulapurile, cu săpunuri în pungi de hârtie. Dimineața, chiar și la școală, parfumul casei te înconjura tot timpul. Acum se găsesc produse mult mai eficiente decât săpunul copilăriei, ca, de exemplu, săculeții parfumați pentru pus în dulap. Noi sugerăm săculețul parfumat Culti Decor Assolato .

Spray-uri de interior

Spray-urile de interior reprezintă o alegere practică în călătorii, fiindcă îți poți lua mereu cu tine parfumul preferat. Aproape toate candelele ceramice și lumânările parfumate au și o versiune spray. Încearcă spray-ul senzual de la Spring Air, Ultra Scent Premium Pomegranate Delight, care parfumează totul în jur, împrăștiind o aromă lemnoasă cu adieri de rodii. Pulverizează-l pe haine sau pe canapea, înainte de a te așeza comod să vizionezi filmul favorit. Ai auzit de Hygge? Dacă nu, o atmosferă încântătoare este sigur un ritual care exprimă esența autentică Hygge.

Care este efectul parfumului asupra stării de spirit? Aroma de lavandă te ajută să adormi, în timp ce mirosul de mentă răcorește simțurile și îmbunătățește atenția. Citronela nu numai că înviorează instantaneu, ci, totodată, curăță aerul și are proprietăți antiseptice. Iar uleiul esențial de eucalipt facilitează respirația. Pentru mângâierea sufletului, uleiurile esențiale de bergamotă, de chiparos, de trandafiri și de portocale alungă tristețea și anxietatea. Nu în ultimul rând, dulcea iasomie are efect afrodiziac.

Încarcă energetic interiorul casei tale, cu o aromă atent selecționată. Respiră adânc și te vei simți minunat!