Ambalarea cosmeticelor pentru călătorie: Ce luăm cu noi și ce lăsăm acasă?

Călătoriile sunt marea mea pasiune, la fel ca și cosmeticele de îngrijire și cele decorative. Doar că... sunt o femeie cu multe fețe. Uneori pornesc în aventură practic fără bagaj, alteori sunt acea „pisi“ care și-a îndesat în geamantan treizeci de rochii, douăsprezece perechi de pantofi și o sumedenie de alte fleacuri. Și dacă plănuiesc un euro-weekend? În acest caz mă bazez exclusiv pe seturi cosmetice de călătorie, deoarece iau cu mine doar bagajul de mână și poșeta. Dar cum încap toate cele necesare în mica geantă pentru cosmetice transparentă și cum ne încadrăm în litrul regulamentar de produse lichide, cu volum maxim de o sută de mililitri? Nicio grijă, vă explic imediat…

cosmetice de călătorie

Doar cu bagajul de mână

Când călătoresc cu puțin bagaj, de exemplu într-un „mini-break“, și nu vreau să-mi bat capul cu împachetarea cosmeticelor pentru avion, apreciez revenirea constantă a tendințelor. Este aproape incredibil cât spațiu economisesc nou „redescoperitele“ săpunuri, șampoane și balsamuri solide. Mai mult, toate aceste produse sunt foarte concentrate, de aceea ajung cu prisosință și pentru câteva călătorii.

Sfatul meu: Ambalați cosmeticele solide în doze metalice separate; preveniți astfel sfărâmarea și risipirea acestora în bagaj.

Un alt truc pentru a economisi spațiu în bagaj îl reprezintă, pentru mine, șervețelele demachiante multifuncționale. De exemplu, Tea Tree Facial Wipes sunt ideale pentru călătorii – eliberează fața de machiaj, o curăță, o catifelează și o împrospătează.

Al doilea produs de bază, care mă însoțește practic în orice călătorie, este rimelul negru Bobbi Brown Mini Smokey Eye Mascara. Am genele suficient de lungi, dar, cum sunt roșcată, fără rimel nu sunt prea accentuate. Rimelul le oferă o alungire extraordinară și un volum superb, fără a se întinde. În plus, este atât de mic, încât chiar încape oriunde.

Vacanța mare? Două genți pentru cosmetice nu strică

Vă întrebați de ce car după mine două genți? Pur și simplu, pentru că una merge în bagajul de cală, de care mă despart la „check-in“, iar cealaltă în bagajul de mână sau în poșetă. Sincer, am constatat că binecunoscutele truse de toaletă moi nu se comportă bine în bagajele de cală. E suficient ca personalul de la bagaje să manipuleze mai dur valiza și un produs să curgă sau să se verse din trusă. De aceea, prefer trusele solide. Iubitului meu nu i-au plăcut niciodată, dar, de când i-am cumpărat rezistenta și spațioasa geantă de cosmetice pentru bărbați, Notino Men Collection, nu mai călătorește cu nimic altceva.

Cât privește mini cosmeticele pentru călătorii, potrivite pentru avion, dacă nu există miniaturi ale produselor mele preferate, folosesc setul de recipiente și de flacoane de călătorie, Notino Travel.

Mini cosmetice cu maxi efecte

Probabil că nimeni nu călătorește cu tot arsenalul cosmetic pe care-l folosește acasă. Nici eu. Aleg pentru călătorii produse de îngrijire multifuncționale și cosmetice decorative pentru două sau mai multe tehnici de machiaj.

Îngrijire și înfrumusețare într-un singur produs. În acest sens, prefer cremele nuanțatoare și cremele BB, care au, pe lângă funcția de „colorare“, încă alte maximum opt proprietăți de îngrijire. Din același motiv, îmi place mult baza de machiaj Bobbi Brown Mini Vitamin Enriched Face Base. Uniformizează frumos chipul, îi oferă o doză solidă de antioxidanți și îl protejează față de agresorii externi. Apoi, ceața multifuncțională MAC Cosmetics Mini Prep + Prime Fix + îmi va servi nu doar la fixarea machiajului, ci și la asigurarea hidratării pentru întreaga zi.
Machiaje trendy într-un singur ton. Nu știu cum vedeți dvs. acest trend; eu una, îl ador pur și simplu. Este suficient un fard sau un blush multifuncțional – pe care îl aplic nu doar pe pomeți, ci și pe pleoape și pe buze. Iar, dacă vreau să economisesc și mai mult spațiu, apelez la excelentul ruj mini MAC Cosmetics Mini Lipstick. Personal, folosesc cel mai des nuanțele Russian Red și Chili, dar nici celelalte nu sunt de neglijat. :-)
Bronzer și iluminator, pentru siguranță. Acum câțiva ani mi s-a întâmplat să uit rujul multifuncțional acasă. Sigur, puteam să-mi cumpăr unul nou, dar de ce să cheltuiesc inutil pe ceva ce am deja acasă. Pot folosi bronzer în locul fardurilor de ochi sau, dacă e cazul, chiar și iluminator.
Machiaj de zi sau de party? Sunt adepta nuanțelor pământii și nude. De îndată ce ajung într-un loc unde am de gând să mă distrez la maxim, vine rândul paletei magnetice. A mea conține cu precădere farduri de ochi pentru machiajul de zi, la care adaug două nuanțe mai „crazy“. Și, ca să nu uit, nu-mi lipsește niciodată un fard de ochi ton pe ton, pe care-l pot folosi și la aranjarea sprâncenelor. Am două palete magnetice – în cea mai mare mai intră un fard de obraz și un bronzer sau un iluminator.
Nu am nici timp, nici spațiu pentru o curățare dublă. Cu toții știm că începem prin a demachia fața, apoi o curățăm cu apă micelară și apoi o pregătim pentru aplicarea serului și a cremei, prin folosirea unui tonic. Bine că sunt doar trei produse! În vacanță, apelez adesea la apa micelară mini Bioderma Sensibio H2O. Chiar și tenul meu sensibil și reactiv o tolerează excelent. • Înviorarea tenului și a machiajului în câteva secunde. În calitate de posesoare a unei epiderme foarte palide, folosesc numai creme pentru plajă cu factor de protecție ridicat. Vă puteți, deci, închipui cât am fost de încântată să descopăr că există ceața pentru plajă, rezistentă la apă, Lancaster Sun for Kids Invisible Mist. Pe lângă faptul că dispune de SPF 50, este super rezistentă și foarte blândă cu pielea mea sensibilă, „de copil“. Pentru revitalizarea machiajului în călătoriile lungi, folosesc foițe cu efect matifiant.

Sticlă, „compacturi“ și farduri de ochi pudră!

Miniaturile de parfum sunt simpatice, dar, uneori, flaconul lor de sticlă mă cam încurcă. Tocmai de aceea nu mă pot lipsi de flaconul reîncărcabil. Mă ajută mult și faptul că dau prioritate parfumurilor dulci și picante. Pur și simplu, parfumurilor care „țin“. Acestea chiar trebuie pulverizate cu zgârcenie, de aceea un flaconaș minuscul îmi ajunge fără probleme chiar și două săptămâni.

Cele mai dificile produse de luat în avion mi se par fondurile de ten și fardurile de ochi pudră sau pudrele compacte. Adoră să se spargă și să se fărâmițeze pe drum. Varianta cremoasă reprezintă o alegere mult mai bună, dar nu toate produsele cosmetice decorative sub formă de pudră au și un echivalent „creamy“. Dacă nu am încotro, introduc în ambalajul „compactului“ o dischetă cosmetică, pentru a amortiza elegant eventualele șocuri. Din același motiv, introduc un șervețel în paletele cu farduri de ochi sau de obraz sau în paletele cu iluminatoare pudră.

Poate vi se pare că nu fac decât să critic cosmeticele decorative pudră, dar, cu tot transportul complicat, aceste produse au un mare avantaj – oglinjoara din capac. Cu alte cuvinte, dacă m-am hotărât să iau totuși cosmetice pudră cu mine, nu-mi mai bat capul cu întrebarea dacă nu cumva am uitat să iau și mini oglinjoara. (Cred că oricine a încercat să-și penseze sprâncenele într-o baie prost luminată se va așeza cu plăcere la fereastră, cu pudra și penseta. Verificat și la alții...)

Cred că nu am omis niciunul dintre sfaturile mele privind cosmeticele pentru călătorie și cred că veți găsi măcar unul care să vă ajute să vă faceți bagajele de vacanță. Dar, dacă aveți și alte sugestii, învăț mereu cu plăcere ceva nou. Dați de veste!